Follow us

Η προσιτή τσάντα που κρατάει κάθε fashionista κοντεύει να ξεπεράσει σε αξία τα εμβληματικά σχέδια της Hermès

Γιατί αξίζει να προσθέσεις μία τσάντα της Telfar στην γκαρνταρόμπα σου;

Η προσιτή τσάντα που κρατάει κάθε fashionista κοντέβει να ξεπεράσει σε αξία τα εμβλήματικά σχέδια της Hermès Splash/Ideal Images

Πότε ένα κομμάτι αποκτάει το λαμπερό status του ''it''; Όταν τα βίντεο στο Tik Tok κατακλύζουν τη σελίδα ''For You''; Όταν οι πιο επιφανείς προσωπικότητες της διεθνής shobiz το επιλέγουν; Όταν οι αμέτρητες αναρτήσεις των influencers το επιδεικνύουν, δείχνοντας πως κατάφεραν να το αποκτήσουν; Μπορείς να δώσεις τις δικές σου απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα, ωστόσο, ένα αξεσουάρ έχει ''τικάρει'' όλα τα προαναφερθέντα σενάρια στο χώρο των media και έχει καταφέρει να γίνει ''it''. Δώσε προσοχή: Δεν κάνουμε λόγο για ένα αξεσουάρ που θα φορεθεί όσο κανένα άλλο τους επόμενους μήνες και θα εξαφανιστεί μετά από αυτούς. Δεν θα αναφερθούμε σε ένα πολυτελές fashion piece που θα χρειαστεί ένας χρόνος -στην καλύτερη περίπτωση- για να το αποκτήσεις. Αντιθέτως, πρόκειται για μία τσάντα με προσιτή τιμή, που βρίσκεται στην αγορά σχεδόν μία δεκαετία και αξίζει μία θέση στην γκαρνταρόμπα σου. Η shopping τσάντα της Telfar είναι η τσάντα που χρειάζεται κάθε γυναίκα.

Το unicorn fashion brand με την πλέον iconic τσάντα κοντεύει να ξεπεράσει την αξία της Hermès

Το brand Telfar έχει τις ρίζες του στην Αμερική, την πόλη που δεν κοιμάται ποτέ, τη Νέα Υόρκη. Δημιουργήθηκε το 2005 από τον Λιβεριανό-αμερικανό σχεδιαστή μόδας Telfar Clemens, ο οποίος έχει ως στόχο να δημιουργεί unisex συλλογές με σχέδια, που δεν υπάρχουν στην αγορά. Μέσα από τα designs του αναφέρεται στην queer κοινότητα, την υπερκατανάλωση και τις παθογένειες της κοινωνίας του -κάτι που έκανε προτού αυτά γίνουν hashtags στα social media. Είναι ένας σχεδιαστής που ξεχωρίζει με την ευρηματικότητα του και το δημιουργικό DNA του. Είναι αρκετά αντιπροσωπευτικός για την πορεία του ο χαρακτηρισμός που έδωσε στον εαυτό του πριν μερικά χρόνια σε συνέντευξη στο ''Dazed'' : ''Θα ήθελα να γίνω ο Michael Kors αλλά έχοντας έναν σκοπό''.

Ποια είναι όμως η διάσημη shopping τσάντα της Telfar; Πρόκειται για μία τσάντα με το χαρακτηριστικό σχήμα της shopping, με ορθογώνια σιλουέτα δύο μακριά χερούλια και ένα λουράκι για να την κρατήσεις και ως χιαστί. Είναι διάσημη για το χαρακτηριστικό logo που φέρει, το μινιμαλιστικό αλλά διαχρονικά κομψό σχέδιο της και την μεγάλη ποικιλία σε χρώματα και υφές. Είναι κατασκευασμένη από faux δέρμα και είναι διαθέσιμη σε τρία μεγέθη. Έκανε την εμφάνιση της πρώτη φορά στη συλλογή A/W '14 του brand και το 2019 έκανε ηχηρή την παρουσία της στο χώρο της μόδας. Είναι ένα σχέδιο που επανακυκλοφορεί κάθε σεζόν με τις fashionistas να περιμένουν για το επόμενο drop.

Η δημοτικότητα των Telfar εκτοξεύθηκε μέσα από τα μικρά μήκους βίντεο του Tik Tok, που την ανέδειξαν ως την ιδανική τσάντα για κάθε μέρα και ειδικά για τα #workingirls και το κομψό office look. Είναι αξιοθαύμαστο πως τα social media βοήθησαν στην απίστευτη ανάπτυξη της φήμης του brand αλλά και στην αξία της μεταπώλησης των εν λόγω τσαντών έως και 195% πάνω από την τιμή της στον επίσημο ιστότοπο της Telfar. Η Telfar shopping bag θεωρείται μία από τις πιο έξυπνες επενδύσεις και συγκρίνεται με τα iconic σχέδια Birkin και Kelly της Hermès. Ένα ακόμη πλεονέκτημα -πέρα από την ευελιξία, το chic σχέδιο και την πρακτικότητα της- είναι η retail τιμή στο site του brand: Ξεκινούν από 191 και φτάνουν έως 320 ευρώ. Είναι η προσιτή πολυτέλεια που αξίζει σίγουρα να κάνεις δική σου.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ