Follow us

Τα στιλιστικά μυστικά που ακολουθούν πιστά οι fashion experts της Σκανδιναβίας

Για ποιο λόγο οι fashionistas της Σκανδιναβίας είναι τα νέα αγαπημένα μας style icons;

Sophia Roe Splash News / Ideal Image

Παρίσι, Λονδίνο, Νέα Υόρκη, Μιλάνο. Εδώ και δεκαετίες αυτές οι τέσσερις πόλεις θεωρούνται πρωτεύουσες της μόδας με fashion houses και σχεδιαστές μόδας με μακρά ιστορία να έχουν την έδρα τους σε μία από αυτές. Τα τελευταία χρόνια όμως φαίνεται πως ο κόσμος της μόδας αλλάζει, εξελίσσεται και νέες πόλεις έρχονται για να διεκδικήσουν μία θέση στην fashion επικαιρότητα με ανερχόμενους σχεδιαστές και στιλίστες να ενθουσιάζουν τους fashion experts.

Χαρακτηριστικό παράδειγμά, η εβδομάδα μόδας της Κοπεγχάγης και οι fashionistas της Σκανδιναβίας που πλέον θεωρούνται τα νέα, αγαπημένα style icons πολλών γυναικών. Γιατί; Αποπνέουν έναν cool χαρακτήρα, μας δείχνουν συνεχώς νέους συνδυασμούς που μπορούμε να δημιουργήσουμε και μας υπενθύμιζαν κάτι σημαντικό. Να τολμάμε όσον αφορά στο στιλ μας. Ακόμα κι αν αυτό σημαίνει πως μπορούμε να συνδυάσουμε ένα midi φόρεμα με denim flared jean ή να δημιουργήσουμε layering με διαφορετικά κομμάτια. Ωστόσο, ακόμα και αν οι fashionistas της Σκανδιναβίας μοιάζει να είναι ανεπιτήδευτα κομψές, υπάρχουν κάποια styling tips στα οποία ορκίζονται. Ποια είναι αυτά;

Σύμφωνα με τη fashionista Sophia Roe, οι Σκανδιναβές αγαπούν την άνεση. Αυτό σημαίνει πως μία crossbody τσάντα, η οποία προσφέρει ελευθερία κινήσεων και ένα ζευγάρι παπούτσια που συνδυάζουν άνεση και κομψότητα είναι σίγουρα δύο must have στη γκαρνταρόμπα τους. Ωστόσο, όσον αφορά στα παπούτσια, το γεγονός πως αγαπούν την άνεση δεν σημαίνει πως φορούν μόνο flat. Προτιμούν να επιλέξουν kitten heels ή παπούτσια με τετράγωνο τακούνι που προσφέρουν σταθερότητα.

Η Tine Andrea υποστηρίζει πως ένα από τα μυστικά του στιλ τους είναι πως δίνουν μεγάλη προσοχή στο sustainability και θέλουν να κάνουν έξυπνες αγορές. Προτιμούν δηλαδή να επενδύσουν σε staple κομμάτια, τα οποία θα φορούν για χρόνια αντί να κάνουν πολλές, οικονομικές αγορές. Επιλέγουν δηλαδή την ποιότητα και όχι την ποσότητα.

Σύμφωνα με μία από τις πιο διάσημες fashion influencers και στιλίστριες της Σκανδιναβίας, η Hanna Mw υποστηρίζει πως ο βασικός λόγος που το Scandi Style έχει κερδίσει τις καρδιές των γυναικών είναι επειδή αποδεικνύει πως αξίζει να δοκιμάσουν διαφορετικούς συνδυασμούς και να τολμήσουν κάτι ιδιαίτερο στο στιλ τους. Επίσης, οι Σκανδιναβές δεν ακολουθούν πιστά τα fashion trends, αλλά τα χρησιμοποιούν για να ανανεώνουν ανά διαστήματα τα looks τους.

Διαβάστε Επίσης

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ