Follow us

Ο οίκος Gucci υπογράφει τη μαγεία των ταξιδιών

Η μυσταγωγία της "Gucci Cosmogonie" συναντά τη μαγεία των ταξιδιών που υπόσχεται η "Gucci Valigeria".

Ο οίκος Gucci υπογράφει τη μαγεία των ταξιδιών George Katsanakis (10AM)

Η κοσμολογική κοσμογονία εξετάζει το πώς και γιατί γεννήθηκε το Σύμπαν (Cosmos) μέσα από τους φυσικούς νόμους που το διέπουν. Στη μυθολογική κοσμογονία η δημιουργία του Σύμπαντος εξηγείται μέσα από τη (μεταφυσική, υπερβατική έως φανταστική) μυθική αφήγηση που συνήθως αποδίδει την απαρχή του κόσμου στις πράξεις ενός ή περισσοτέρων υπέρτατων όντων. Στην "Cosmologie" του οίκου Gucci, ο ρεαλισμός και η φαντασία συναντιούνται δημιουργώντας τον μαγικό ρεαλισμό στον τρόπο που ντυνόμαστε, στον τρόπο που ταξιδεύουμε.

To σύμπαν της Gucci Cosmogonie

Η "Gucci Cosmogonie", όπως είναι ο τίτλος που έδωσε στην Cruise 2023, o πρώην creative director του οίκου Gucci, Alessandro Michele, είναι μια συλλογή που αντλεί την έμπνευσή της από τη γέννηση του Σύμπαντος (Κοσμογονία), τους αστερισμούς, τους γαλαξίες, την επιστήμη και την ίδια στιγμή τη μυσταγωγία και τον μυστικισμό που γεννούν οι μεταφυσικοί ισχυρισμοί. Με άλλα λόγια, ο σχεδιαστής αξιοποιεί την "ύλη" της υψηλής ραπτικής για να μεταμορφώσει τη σύγχρονη πραγματικότητα σε παραμύθι.

Ο οίκος Gucci και ο Alessandro Michele μπορεί να ακολουθούν πλέον ξεχωριστούς δρόμους, αλλά αυτό δεν κρατά στο παρασκήνιο τη συλλογή Cruise 2023, ένα ακόμα εξαιρετικό δείγμα δουλειάς – και της παρακαταθήκης- που αφήνει ο ο creative director στην ιστορία του οίκου. Η καμπάνια "Cosmogonie", που φωτογράφισε το δίδυμο Mert & Marcus, επαναφέρει στο τώρα τη μαγεία της συλλογής και του show στο απόκοσμο Καστέλ ντε Μόντε (Castel del Monte) στην Απούλια της Ιταλίας, που το φιλοξένησε εκεί τον Μάιο του 2022.

Όπως κάθε πρότζεκτ υπό την επιμέλεια του Michele, έτσι και η πιο πρόσφατη "Cosmogonie" καμπάνια διηγείται μια ιστορία μέσα από καταπληκτικές εικόνες. Εικόνες στις οποίες διαστρικοί αστερισμοί και ουράνια σώματα κοσμούν το φόντο δίνοντας τον πρώτο λόγο στις δημιουργίες, σαν άλλα λαμπερά αστέρια του ίδιου γαλαξία, ενώ τα μοντέλα μοιάζουν να αναβιώνουν μορφές που παραπέμπουν σε αστροφυσικούς, φιλοσόφους, ποιητές ακόμα και μάντεις μιας άλλης εποχής. Ανάμεσα στα κομμάτια που ντύνουν τα πρόσωπα, συναντάμε γνώριμα στοιχεία της αισθητικής του Michele, όπως τα βολάν και τις πτυχώσεις, τις vintage σιλουέτες και τα μοτίβα, το dramatic style και το έντονο glam, τις πολυτελείς υφές που όλα συνυπάρχουν με σύμβολα της κληρονομιάς του οίκου Gucci και iconic γραμμές.

Διάβασε τη συνέχεια στο harpersbazaar.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ