Follow us

Dsquared2 FW '23 | Μια συλλογή φόρος τιμής στην αιώνια εφηβεία

Η συλλογή του οίκου Dsquared2 αποτελεί ωδή στην πιο τολμηρή και edgy ηλικιακή περίοδο, την εφηβεία.

MissBloom TEAM
Dsquared2 FW '23 | Μια συλλογή φόρος τιμής στην αιώνια εφηβεία Courtesy of Dsquared2

Το παρελθόν, κοντινό ή και μακρινό, αποτελεί συχνά πηγή έμπνευσης για οίκους μόδας, οι οποίοι αντλούν στοιχεία από αυτό, τα επαναδημιουργούν και τα εντάσσουν στις νέες συλλογές τους. Συνήθως, η έμπνευση προέρχεται είτε από κάποια εμβληματική δεκαετία της μόδας είτε από ένα μεμονωμένο trend που αγαπήθηκε ιδιαίτερα σε μία συγκεκριμένη χρονική περίοδο ή βεβαίως, είναι τα ίδια τους τα αρχεία. Εντός αυτής της φιλοσοφίας κινήθηκε και το brand Dsquared2 για τη συλλογή του για τη σεζόν Φθινόπωρο/Χειμώνα 2023.

Το έναυσμα για αυτή την co-ed συλλογή "ήρθε" από μία παλαιότερη του οίκου, και ειδικότερα το show "Star 24/7” του 2003. Το inspiration που αντλήθηκε, αποτυπώθηκε με ευφάνταστο και ριζοσπαστικό τρόπο στις απελευθερωμένες, πλέον, σιλουέτες στερεοτυπικών εφήβων που "αναγεννήθηκαν” μέσα από την σύγχρονη ματιά των σχεδιαστών.

Τα cool kids, οι geeks, οι αθλητές, οι emo, οι goth και όλες εκείνες οι εικόνες που έχουμε από τις αμερικάνικες εφηβικές ταινίες οι οποίες διαδραματίζονται στο λύκειο, επανερμηνεύτηκαν και ζωντάνεψαν ξανά μέσα από νέα σχέδια και στιλ, διατηρώντας την ουσία της bold, "άτρωτης" και επαναστατικής εφηβικής ηλικίας.

Η συλλογή FW '23

Western τύπου σακάκια με κρόσσια και χαμηλόμεσα τζιν με αστέρια στα γόνατα αναμειγνύονται με cropped μπλούζες με στάμπες "Darlin" και "Emo" ενώ συμπληρώνονται από cowboy boots με κεντήματα. Καρό πουκάμισα, κολλεγιακά πουλόβερ ή jackets και παρκά με γούνινη επένδυση συνδυάζονται με cargo παντελόνια και βερμούδες, ψηλές λευκές κάλτσες με κόκκινη ρίγα και jockey καπέλα. Τέλος, οι heart-shaped τσάντες, τα δαντελένια tank tops και οι σούπερ μίνι φούστες προσθέτουν έναν πιο girly χαρακτήρα που "συγκρούεται” αλλά τελικά δένει απρόσμενα με την υπόλοιπη τολμηρή και δυναμική συλλογή.

Dsquared2 FW '23 | Μια συλλογή φόρος τιμής στην αιώνια εφηβεία
Dsquared2

Dsquared2
Dsquared2
Dsquared2
Dsquared2
Dsquared2
Dsquared2
Dsquared2

Το αποτέλεσμα είναι ένα μείγμα από διαφορετικά prints, ιδιαίτερες υφές και gender fluid κομμάτια που φέρνουν στο σήμερα τις τάσεις των '00s με μία φρέσκια και απελευθερωμένη ματιά. Ένα δημιουργικό "χάος", μία νοσταλγία και μία ανάγκη για καινοτομία που προσεγγίζονται με τη signature αισθητική του οίκου Dsquared2 και συνυπάρχουν χωρίς περιορισμούς.

Dsquared2 FW23
Dsquared2 FW23
Dsquared2 FW23

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ