Follow us

Γυναικεία ενδυνάμωση | Το δυνατό μανιφέστο της Chiara Ferragni και του οίκου Dior στο Sanremo

H Chiara Ferragni σε συνεργασία με τη Maria Grazia Chiuri δημιούργησαν looks για να περάσουν μηνύματα κατά της βίας των γυναικών.

Chiara Ferragni Splash News / Ideal Image

Η Chiara Ferragni ήταν μία από τους οικοδεσπότες του φημισμένου μουσικού φεστιβάλ Sanremo, που πραγματοποιείται ετησίως στην ομώνυμη ιταλική πόλη και κρίνει μεταξύ άλλων την ιταλική συμμετοχή στον διαγωνισμό της Eurovision. Μόνο που η διάσημη Ιταλίδα influencer και επιχειρηματίας δεν περιορίστηκε στον ρόλο μιας λαμπερής παρουσιάστριας. Θέλησε να αξιοποιήσει την παρουσία της στο πιο δημοφιλές (και ιστορικό) τηλεοπτικό πρόγραμμα της χώρας της, για να αναδείξει το ζήτημα της γυναικείας ενδυνάμωσης και να καταδικάσει τη βία κατά των γυναικών. Αρωγός της σ' αυτή την παρέμβαση, η Maria Grazia Chiuri, καλλιτεχνική διευθύντρια του Dior, μία γυναίκα της μόδας που επαναφέρει διαρκώς τα θέματα της γυναικείας ενδυνάμωσης στο προσκήνιο μέσα από τις συλλογές της για τον οίκο, και η οποία ανέλαβε να ντύσει την παρουσιάστρια με looks που είχαν κάτι δυνατό να δηλώσουν. Η αρχή έγινε μ' ένα φόρεμα - μανιφέστο, στο οποίο κυρίαρχη ήταν η απεικόνιση της φράσης "Pensati Libera"- που μεταφράζεται "σκέψου ελεύθερα".

"Pensati Libera": η ιστορία πίσω από το φόρεμα - μανιφέστο

Η πρώτη εμφάνιση της Chiara Ferragni στην σκηνή του Sanremo 2023 έγινε μ' ένα μάξι στράπλες μεταξωτό φόρεμα εμπνευσμένο από την κληρονομιά του οίκου Dior, το οποίο ολοκλήρωνε μια λευκή μεταξωτή εσάρπα στην οποία ήταν κεντημένη η φράση "Pensati Libera". Όπως, θα αποκαλύψει η Maria Grazia Chiuri, η φράση ανήκει στη φεμινιστική, εννοιολογική εικαστικό Claire Fontaine- πίσω από την οποία κρύβεται μια καλλιτεχνική κολεκτίβα που ιδρύθηκε στο Παρίσι το 2004 και πλέον δραστηριοποιείται στη Σικελία- και εντοπίστηκε γραμμένη σε τοίχο στη Γένοβα στη διάρκεια γυναικείας πορείας διαμαρτυρίας.

"Η πρόταση αυτή αντανακλά ένα κάλεσμα ενδυνάμωσης προς όλες τις γυναίκες να αποδεσμευτούν από τον συναισθηματικό εκβιασμό που βιώνουν στη καθημερινότητά τους", θα γράψει η Chiuri συμπληρώνοντας τη σκέψη της με τα εξής φλεγόμενα λόγια: "Η ελευθερία των γυναικών δεν συνιστά ανευθυνότητα, αλλά τη δυνατότητα για αληθινή αγάπη, γιατί η αγάπη μπορεί να συμβεί μόνο όταν δεν ζει κανείς με τον φόβο της βίας από τους άλλους. Η βία κατά των γυναικών είναι κατ' αναλογία με τον βαθμό της ελευθερίας τους και όχι της υποταγής τους. Οι άντρες φοβούνται τις ανεξάρτητες γυναίκες, οι οποίες με ειλικρίνεια δίνουν αξία στην αγάπη τους και την επιλέγουν ελεύθερα. Η ελευθερία των γυναικών στην οποία αναφέρεται η πρόταση "Pensati Libera" υποδηλώνει έναν κόσμο όπου η αγάπη είναι επιτέλους πιθανή για άνδρες και γυναίκες χωρίς φόβο".

Διάβασε τη συνέχεια στο harpersbazaar.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ