Follow us

Spring is coming | Οι 7 πιο fun τάσεις που ξεχωρίσαμε

Η άνοιξη αναμένεται να είναι μία ιδιαίτερα διασκεδαστική στιλιστικά εποχή, πλούσια σε τάσεις για κάθε γούστο.

MissBloom TEAM
Spring is coming | Οι 6 πιο fun τάσεις που ξεχωρίσαμε Splash News / Ideal Image

Μπορεί οι σπουδαιότεροι οίκοι μόδας να παρουσίασαν τις συλλογές του για την άνοιξη 2023 αρκετούς μήνες πριν, όμως η αλήθεια είναι πως οι διεργασίες προετοιμασίας των collections τους έχουν ξεκινήσει πολύ νωρίτερα. Υπάρχει ένα ολόκληρο πεδίο στη μόδα που ασχολείται με την πρόβλεψη των τάσεων, χρόνια πριν την ανάδειξή τους, κάτι που εξηγεί πως αρκετά brands -σχεδόν ταυτόχρονα- συστήνουν κάποια κοινά στοιχεία σε κάθε στιλιστική σεζόν, τα οποία έπειτα εξελίσσονται σε trends. Με τον χειμώνα να πλησιάζει στο τέλος του και την άνοιξη να βρίσκεται προ των πυλών, έχουμε εστιάσει την προσοχή μας στις τάσεις που φαίνεται ότι θα επικρατήσουν τους επόμενους -πιο ηλιόλουστους- μήνες.

Η εποχή που ανθίζουν τα λουλούδια και η θερμοκρασία ανεβαίνει, παρουσιάζει πάντοτε έντονο στιλιστικό ενδιαφέρον. Είναι η ώρα που αφήνουμε πίσω μας τα μουντά, πολύ βαριά και πληθωρικά παλτό, τις γούνινες μπότες και τα μάλλινα κομμάτια, και τα αντικαθιστούμε με πιο ελαφριά και αέρινα υφάσματα, χαλαρά παπούτσια και γενναίες δόσεις χρωμάτων. Φυσικά, η γνωστή παροιμία για τον "Μάρτη γδάρτη” έχει μία βάση, οπότε, η μετάβαση στην ενδιάμεση εποχή μεταξύ χειμώνα και καλοκαιριού θα γίνει επιφυλακτικά, αλλά σίγουρα με στιλ.

Οι ανοιξιάτικες τάσεις που ξεχωρίσαμε

Ήδη από το τέλος του 2022 έχουν αρχίσει να κυριαρχούν τάσεις, όπως τα διακοσμητικά λουλούδια, τα οποία έχουν εντάξει στη μόδα την πιο "κοριτσίστικη” και fun διάθεση. Στο ίδιο πνεύμα, τη φετινή άνοιξη θα δούμε και άλλα playful στοιχεία, όπως τους φιόγκους, οι οποίοι αξιοποιούνται από αυτοσχέδια αξεσουάρ στα μαλλιά με κάθε είδους κορδέλα μέχρι ως διακοσμητικές λεπτομέρειες σε τοπ και φορέματα. Ακόμη, οι καρδιές φέτος δεν είναι απλώς ένα αξεσουάρ που βλέπουμε την ημέρα των ερωτευμένων, αντίθετα κυριαρχούν σε τσάντες, όπως αυτές του Maison Alaia που έχουν γίνει ανάρπαστες, σε τοπ καθώς και σε κοσμήματα. Τα "παιχνιδιάρικα” στοιχεία έρχονται να ολοκληρώσουν τα κρόσσια, που με τη δυναμική κίνησή τους, έκαναν αισθητή την παρουσία τους στο street style της Εβδομάδας Μόδας της Νέας Υόρκης.

Όσο για τα ντένιμ κομμάτια, τα οποία έχουν την τιμητική τους από την προηγούμενη χρονιά, την επικείμενη άνοιξη αναμένουμε να τα συναντήσουμε σε πιο ασυνήθιστες εκδοχές, όπως καμπαρντίνες, γιλέκα ή και φορέματα. Μιλώντας για φορέματα, θα τα δούμε έντονα σε floor length, αιθέριες γραμμές, οι οποίες, φυσικά, θα ισχύσουν και στις φούστες. Ένα ακόμη στιλ που θα μας απασχολήσει σε αυτά τα δύο ultra θηλυκά κομμάτια, είναι ο όγκος στο κάτω μέρος της σιλουέτας. Με άλλα λόγια, στενή γραμμή πάνω και δραματικό, ογκώδες άνοιγμα από τη μέση και κάτω. Τη συγκεκριμένη γραμμή θα τα δούμε και στις μπλούζες με τη μορφή peplum. Τέλος μία ακόμη τάση που αξίζει να αναφέρουμε είναι η πλεκτή ύφανση, που συναντάμε από τα basic κομμάτια της γκαρνταρόμπας μας όπως τα φορέματα μέχρι τα αξεσουάρ, με αποκορύφωμα τις πλεκτές τσάντες, που θα αναδειχθούν σε ένα fun τρόπο να ολοκληρώσεις τα καθημερινά -ανοιξιάτικα πλέον- looks σου.

Φιόγκοι

Καρδιές

Κρόσσια

Ντένιμ

Floor length

Όγκος στο κάτω μέρος

Πλεκτά κομμάτια

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ