Follow us

Gorpcore | Η τάση που επιβεβαιώνει πως η πρακτικότητα είναι της μόδας

Cargo φούστες, parachute παντελόνια και baggy τζιν με πληθωρικές τσέπες είναι κάποια από τα key items που αξίζει να εντάξεις στο στιλ σου για να υιοθετήσεις την τάση.

MissBloom TEAM
Gorpcore | Η τάση που επιβεβαιώνει πως η πρακτικότητα είναι της μόδας Splash News / Ideal Images

Τα τελευταία χρόνια η άνεση έχει έρθει σε πρώτο πλάνο στη μόδα, γεγονός που εισήγαγε και το Gorpcore στο βάθρο με τις κορυφαίες τάσεις της σεζόν. Το εν λόγω trend φέρνει χρηστικά και πρακτικά κομμάτια, που παραδοσιακά φοριούνται σε δραστηριότητες εξωτερικού χώρου, στα σύγχρονα looks της πόλης. Μιλάμε για άνετα υφάσματα, loose γραμμές και φυσικά πολλές τσέπες που εξυπηρετούν τον πρωταρχικό σκοπό των ρούχων, την πρακτικότητα.

Δεν είναι, όμως η πρώτη φορά, που cargo και parachute fits κάνουν την εμφάνισή τους στη μόδα. Όπως και πολλές ακόμη τάσεις που σήμερα κυριαρχούν στο street style, έτσι και αυτή έχει αναβιώσει από τη δεκαετία που αγαπούν να εμπνέονται οι σχεδιαστές, τα '90s. Τότε το χαρακτηριστικό στοιχείο των πολυάριθμων oversized τσεπών και της χαλαρής εφαρμογής περιοριζόταν σε παντελόνια και κάθε σταρ που σεβόταν τον εαυτό της είχε ένα τέτοιο στην γκαρνταρόμπα της. Σε μία από τις πιο εμβληματικές φωτογραφίες που είχαν έρθει στο φως από το τότε πιο hot ζευγάρι της εποχής της Jennifer Aniston και του Brad Pitt, τους απεικόνιζε να φοράνε και οι δύο cargo παντελόνι και να μοιάζουν πιο cool από ποτέ.

Σήμερα, η συγκεκριμένη τάση έχει πάει ένα βήμα παραπέρα, αφού εκτείνεται και σε άλλα κομμάτια της γυναικείας ντουλάπας, όπως μίντι φούστες, τζιν παντελόνια και ακόμα και γιλέκα. Αξιοσημείωτο είναι πως οι σπουδαιότεροι και πιο διαχρονικοί οίκοι μόδας, όπως οι οίκοι Givenchy και Fendi, έχουν ενσωματώσει τέτοια κομμάτια στις συλλογές τους, προσαρμόζοντάς τα στην εκάστοτε αισθητική και λανσάροντας τα σε πιο απρόσμενα υφάσματα, όπως σατέν ή tailored.

Πώς να φορέσεις την τάση του Gorpcore;

Κάνοντας μία εκτενή έρευνα αγοράς, βρήκαμε στη Stradivarius τα πιο hot κομμάτια-κλειδιά της τάσης gorpcore που αξίζει να εντάξεις στα καθημερινά σου looks. Για πιο glam βραδινές εμφανίσεις επίλεξε το σατέν cargo παντελόνι σε εκρού απόχρωση και φόρεσέ το με ένα high neck τοπ και ένα θηλυκό ζευγάρι kitten heels. Εναλλακτικά, δώσε μία ευκαιρία στο skort από τη συλλογή της Stradivarius, συνδυάζοντάς το με μία off shoulder μπλούζα, σκούρο καλσόν και μπότες ιππασίας. Στο γραφείο, προτίμησε το cargo τζιν παντελόνι μαζί με ένα oversized λευκό πουκάμισο, χρωματιστά sneakers και ένα κοψμό παλτό. Τέλος, για την πρωινή σου βόλτα αποτελεί ιδανική επιλογή η μίντι tie dye φούστα, την οποία μπορείς να φορέσεις με ένα απλό t-shirt και ένα ζευγάρι αρβυλάκια.

Πιστά στις εξελίξεις των τάσεων, με μία πιο σύγχρονη προσέγγιση των 90s εκδοχών τους, σου τα παρουσιάζουμε για να τα κάνεις δικά σου:

Get the style

Παντελόνι cargo dressy, Stradivarius

Τζιν παντελόνι cargo straight, Stradivarius

Σατέν παντελόνι cargo, Stradivarius

Μακριά cargo tie dye φούστα, Stradivarius

Skort σε στιλ cargo, Stradivarius

Παντελόνι parachute από ποπλίνα, Stradivarius

Μακριά φούστα cargo, Stradivarius

Τζιν φούστα cargo, Stradivarius

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ