Follow us

5 κομμάτια που χρειάζεται να αφαιρέσεις από τη γκαρνταρόμπα σου ASAP

Πώς θα αποκτήσεις μία καλά οργανωμένη γκαρνταρόμπα.

5 κομμάτια που χρειάζεται να αφαιρέσεις από τη γκαρνταρόμπα σου ASAP Splash News / Ideal Image

Θα συμφωνήσουμε όλες πως το πρότζεκτ "γκαρνταρόμπα" δεν είναι πάντα μία πολύ εύκολη υπόθεση. Χρειάζεται να σκεφτείς καλά την οργάνωσή της, ώστε να βρίσκεις εύκολα και άμεσα ό,τι θέλεις, αλλά και να καταφέρεις να την κρατάς περιποιημένη. Αυτό αυτομάτως σημαίνει πως θα πρέπει να κάνεις συχνά εκκαθαρίσεις και να απομακρύνεις όλα τα κομμάτια που δεν χρειάζεται να πιάνουν χώρο στη ντουλάπα σου. Για να σε βοηθήσουμε, συγκεντρώσαμε πέντε κατηγορίες ρούχων και αξεσουάρ που σίγουρα δεν πρέπει να βρίσκονται στη συλλογή σου.

#1 Ρούχα που δεν είναι στο σωστό νούμερο

Κάποια στιγμή στη ζωή μας, καθεμία από εμάς έχει αγοράσει κάποιο ρούχο με σκοπό να το φορέσει όταν χάσει εκείνα τα λίγα κιλά που επιθυμεί ή έχει στη γκαρνταρόμπα της παλιά ρούχα που δεν της κάνουν πλέον, τα κρατά όμως για εκείνη τη στιγμή που θα της χωρούν. Εάν θέλεις να ανοίγεις τη ντουλάπα σου και να βρίσκεις εύκολα τι θα φορέσεις, θα πρέπει να αποχωριστείς όλα αυτά τα ρούχα. Δώρισέ τα ή πήγαινέ τα για ανακύκλωση. Ο στόχος είναι να έχεις στη διάθεση σου ρούχα που είναι στο νούμερό σου και μπορείς να φορέσεις ανά πάσα στιγμή.

#2 Ρούχα που είναι φθαρμένα

Εξίσου σημαντικό είναι να αφαιρέσεις από τη συλλογή σου ρούχα που είναι φθαρμένα. Κάποια από αυτά μπορεί όντως να διορθωθούν, κάποια άλλα όμως όχι. Αφαίρεσέ τα και τοποθέτησε τα σε κάποιον κάδο ανακύκλωσης. Δεν χρειάζεται να πιάνουν χώρο στη ντουλάπα σου.

#3 Ρούχα με συναισθηματική αξία

Εντάξει, όλοι έχουμε εκείνο το φόρεμα που φορούσαμε σε μία πολύ σημαντική στιγμή μας και δεν θέλουμε να αποχωριστούμε. Ωστόσο, δεν χρειάζεται με το που ανοίγεις τη ντουλάπα σου να πέφτεις επάνω τους. Κράτησε ένα, δύο, τρία κομμάτια που όντως έχουν συναισθηματική αξία για εσένα, τοποθέτησε τα σε μία ειδική θήκη για ρούχα και αποθήκευσέ τα κάπου αλλού.

#4 Μονές κάλτσες

Δεν υπάρχει ντουλάπα που να μην έχει ένα συρτάρι γεμάτο από μονές κάλτσες. Το ζευγάρι τους κάπου χάθηκε στο πλύσιμο ή οπουδήποτε αλλού, κανείς δεν ξέρει. Θα πρέπει λοιπόν να πάρεις την απόφαση και να κάνεις ένα ξεκαθάρισμα. Απομάκρυνε τις μονές κάλτσες από τη συλλογή σου και κράτησε μόνο εκείνες που είναι ζευγάρι. Έτσι, δεν θα δυσκολεύεσαι να ψάχνεις.

#5 Αξεσουάρ με φθορές

Συνηθίζουμε να λέμε πως τα αξεσουάρ έχουν την ικανότητα να αναβαθμίζουν μία εμφάνιση, γεγονός που ισχύει. Όμως, όταν ένα αξεσουάρ έχει φθορές, το αποτέλεσμα είναι ακριβώς το αντίθετο, δηλαδή υποβαθμίζει το σύνολό μας. Εάν έχεις τσάντες ή παπούτσια που έχουν φθορές, ζώνες που δεν είναι σε καλή κατάσταση ή κοσμήματα που έχουν σκουριάσει, θα πρέπει να τα απομακρύνεις από τη συλλογή σου.

Διαβάστε Επίσης

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ