Follow us

Find your sexy shape | Πώς θα βρεις το ιδανικό σουτιέν για τη σιλουέτα σου

H Hunkemöller σε βοηθά να βρεις τα πιο κατάλληλα σουτιέν ανάλογα με τις ανάγκες σου.

Hunkemöller Courtesy of Hunkemöller

Υπάρχουν κάποιες στιγμές στη ζωή μίας γυναίκας που παραμένουν χαραγμένες στη μνήμη της για πάντα. Για παράδειγμα, εγώ ακόμα θυμάμαι όταν αγόρασα το πρώτο μου σουτιέν, το πως ένιωσα όταν το φόρεσα, ενώ πλέον και έχοντας περάσει αρκετά χρόνια, μπορώ να απαριθμήσω με τη σειρά όλα τα λάθη που έκανα μέχρι να καταλήξω να επιλέγω το ιδανικό σουτιέν για τη σιλουέτα μου. Όπως καταλαβαίνεις ήταν μία διαδικασία αρκετά περίπλοκη και εγώ έκανα αρκετές λάθος επιλογές μέχρι να καταλήξω στις καλύτερες δυνατές. Μετά από αρκετή έρευνα, αποφάσισα πως χρειάζεται να εμπιστευτώ τους ειδικούς, που με βοήθησαν να κατανοήσω ποιο στιλ σουτιέν μου ταιριάζει περισσότερο. Πιο συγκεκριμένα, εμπιστεύτηκα τη Hunkemöller αλλά και τον άκρως κατατοπιστικό οδηγό που προσφέρουν στο ηλεκτρονικό κατάστημά τους. Για να σε βοηθήσω, παρακάτω συγκέντρωσα τα πιο sos tips που χρειάζεται να γνωρίζεις πριν κάνεις και εσύ τις αγορές σου.

Πώς προκύπτει το μέγεθος του σουτιέν σου;

Το μέγεθος του σουτιέν αποτελείται από δύο μέρη. Αρχικά από τον αριθμό που υποδεικνύει το μέγεθος του cup και αντιπροσωπεύει τις μετρήσεις ακριβώς κάτω από το μπούστο σου και στη συνέχεια από το γράμμα που υποδεικνύει το μέγεθος του cup σου και αναφέρεται στη μέτρηση του στήθους στο πιο πλατύ μέρος του.

Find your sexy shape | Πώς θα βρεις το ιδανικό σουτιέν για τη σιλουέτα σου

Πώς θα μετρήσεις το cup σου;

Χρειάζεται να μετρήσεις το σημείο του σώματος γύρω και ακριβώς κάτω από το μπούστο σου. Σου προτείνουμε λοιπόν να σταθείς μπροστά σε έναν καθρέφτη και να μετρήσεις με μία μεζούρα τον κορμό σου. Το μέγεθος της πλευρικής μέτρησής σου αντιπροσωπεύει το μέγεθος του σουτιέν και εμφανίζεται ως αριθμός σε cm. Στη συνέχεια, χρειάζεται να μετρήσεις το στήθος σου στο πλήρες σημείο του, δηλαδή στο επίπεδο της θηλής. Κράτησε τη μεζούρα χαλαρά και επίπεδα γύρω από το μπούστο σου. Προτείνουμε πάλι να σταθείς μπροστά σε έναν καθρέφτη ώστε να είσαι σίγουρη πως κάνεις σωστά τη μέτρηση.

Hunkemöller

Το αποτέλεσμα

Αφού έχεις υπολογίσει τις εν λόγω μετρήσεις, μπορείς να τσεκάρεις τον οδηγό μεγεθών ώστε να καταλήξεις στο πιο σωστό μέγεθος σουτιέν για εσένα. Το μέγεθος του σουτιέν σου καθορίζεται με βάση τις μετρήσεις που έχεις εισάγει στην μηχανή μεγέθους σουτιέν. Θα πρέπει να θυμάσαι ότι κάθε γυναίκα είναι μοναδική και ότι το προτεινόμενο μέγεθος σουτιέν σύμφωνα με τις μετρήσεις είναι το τέλειο μέγεθος σουτιέν για εσένα. Επομένως, είναι πολύ σημαντικό να ελέγχεις πάντα και την εφαρμογή του σουτιέν. Με αυτόν τον τρόπο μπορείς να ελέγξεις ποιο σουτιέν ταιριάζει στη σιλουέτα σου και σε κάνει να νιώθεις όσο το δυνατόν πιο άνετα όσες ώρες κι αν το φοράς.

Extra Tip

Σε περίπτωση που έχεις αποκτήσει ένα νέο σουτιέν με βάση τις παραπάνω μετρήσεις και νιώθεις πως είναι πιο σφιχτό από ό,τι θα επιθυμούσες, χρειάζεται απλώς να κάνεις λίγη υπομονή. Με την πάροδο του χρόνου, το σουτιέν σου θα πάρει τη φόρμα του σώματός σου. Ένα χρήσιμο tip για να επιβεβαιώσεις τη σωστή επιλογή είναι να ελέγξεις εάν υπάρχει χώρος για δύο δάχτυλα μεταξύ του σουτιέν και του σώματός σου.

Hunkemöller

Η έξτρα βοήθεια της Hunkemöller για να βρεις το bra size σου

Ακριβώς σε αυτό το σημείο όμως, για εμένα και τώρα για εσένα, ήρθε η πολύτιμη βοήθεια της Hunkemöller για την επιλογή του ιδανικού σουτιέν. Το brand έχει δημιουργήσει έναν πολύ αναλυτικό πίνακα που θα σε βοηθήσει να βρεις εύκολα το μέγεθος του σουτιέν που σου ταιριάζει. Θα το βρεις εδώ.

Ο εν λόγω πίνακας μεγεθών μπορεί να φαίνεται περίπλοκος με την πρώτη ματιά, αλλά αν αφιερώσεις ένα λεπτό, είναι πραγματικά εύκολος στη χρήση. Αρκεί να ακολουθήσεις τα παρακάτω βήματα:

  1. Έλεγξε πρώτα την αριστερή στήλη για τη μέτρηση που έκανες κατά τη μέτρηση του μεγέθους κάτω από το στήθος σου. Αν αυτό ήταν π.χ. 90 cm αναζητάς αυτόν τον αριθμό στην αριστερή στήλη. Όταν το βρεις, θα πρέπει να αναζητήσεις το μέγεθος του cup σου στο σωστή στήλη στην ίδια σειρά των 90cm.
  2. Έλεγξε την ίδια σειρά για τις μετρήσεις που έκανες το μέγεθος του cup σου (το πιο φαρδύ μέρος του στήθους σου). Μπορείς να στρογγυλοποιήσεις αυτή τη μέτρηση (σε περίπτωση αμφιβολίας πάντα στρογγυλοποιήσεις προς τα πάνω). Εάν η μέτρησή σου ήταν 100cm, ξέρεις ότι χρειάζεσαι cup D. Το μέγεθος του σουτιέν σου λοιπόν είναι 90D.

Bonus Tip 1: Το σωστό μέγεθος

Αυτό που είναι εξαιρετικά σημαντικό να γνωρίζεις είναι πως το σημείο του σουτιέν που βρίσκεται κάτω από το στήθος προσφέρει τη μεγαλύτερη υποστήριξη. Το σουτιέν πρέπει να τοποθετείται ίσια, δηλαδή παράλληλα με τα cups και θα είσαι σίγουρη πως είναι τέλεια η εφαρμογή του εάν μπορείς να το κλείσεις στο πιο φαρδύ γαντζάκι και να χωρέσεις δύο δάχτυλα ανάμεσα στη ζώνη και την πλάτη σου. Το σημείο αυτό δεν θα πρέπει να πιέζει την πλάτη σου, αλλά δεν πρέπει επίσης και να είναι χαλαρό. Εάν το σουτιέν σου έχει τη σωστή εφαρμογή, οι τιράντες του σουτιέν σου θα πρέπει να εφαρμόζουν επίσης τέλεια. Τέρμα λοιπόν στις τιράντες σουτιέν που σε πιέζουν, καθώς μέρος σουτιέν κάτω από το στήθος σου θα σου δώσει τη σωστή υποστήριξη.

Hunkemöller

Bonus Tip 2: Τα cups

Εξίσου χρήσιμο είναι να γνωρίζεις πως το στήθος σου πρέπει να γεμίζει πλήρως τα cups σου χωρίς να ανοίγουν ή να υπερχειλίζει. Με τα χέρια σου σήκωσε το στήθος σου και τοποθέτησε το στα cups αφού φορέσεις το σουτιέν σου. Το πλαινό σημείο του σουτιέν θα πρέπει να κάθεται στο σώμα σου, αλλά δεν θα πρέπει να κόβει το δέρμα σου. Εάν η μπανέλα δεν κάθεται στο σώμα σου, τα cups σου είναι πιθανώς πολύ μικρά.

Πώς θα σιγουρευτείς πως το σουτιέν σου έχει τις σωστές τιράντες;

Στα περισσότερα σουτιέν μπορείς εύκολα να προσαρμόσεις τις τιράντες, ώστε να εφαρμόζουν τέλεια στο σώμα σου, να μην σε πιέζουν και να μην πέφτουν από τους ώμους του. Αυτό το βήμα είναι σημαντικό ώστε να μη νιώθεις δυσφορία στη διάρκεια της ημέρας σου και όσο φοράς το σουτιέν σου. Φυσικά, μπορείς να δοκιμάσεις διάφορα στιλ όπως σουτιέν με αποσπόμενες τιράντες, στράπλες ή ακόμα και fashionclip που καταφέρνει να κρατά τις τιράντες ενωμένες και σταθερές.

Πώς θα βρεις το τέλειο σουτιέν για εσένα από τη Hunkemöller;

Η Hunkemöller αποφάσισε να κάνει τη ζωή μας -και κυρίως την επιλογή του ιδανικού σουτιέν- ακόμα πιο εύκολη, δημιουργώντας το Sexy Shapes Tool. Το brand προσφέρει μεγάλη ποικιλία από σουτιέν χωρίς μπανέλα, σουτιέν push up και bralettes, ώστε κάθε γυναίκα να βρει το ιδανικό για τη σιλουέτα της. Για να επιλέξεις το ιδανικό σχέδιο για εσένα, αλλά και για να βρει κάθε γυναίκα το ιδανικό σχέδιο για εκείνη, η Hunkemöller έχει χωρίσει τα σουτιέν της σε διαφορετικά "Sexy Shapes”, δηλαδή Perfect Plunge, Beautiful Balcony, Fabulous Full Cup και Delicious Demi.

Αυτά τα sexy shapes βασίζονται σε μια μελέτη στην οποία συμμετείχαν 1100 γυναίκες και προέκυψαν 27 διαφορετικά σχήματα στήθους. Με βάση αυτά, η Hunkemöller δημιούργησε τα παραπάνω τέσσερα shapes, ώστε να καταφέρεις να βρεις την τέλεια εφαρμογή για το σουτιέν σου χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να κάνεις τις μετρήσεις που προαναφέραμε μπροστά στον καθρέφτη και στη συνέχεια να επισκεφτείς το online κατάστημα της Hunkemöller. Εάν θέλεις να ενημερωθείς για όλες τις νέες παραλαβές του brand, μπορείς να τις βρεις εδώ.

Αυτό που ξεχωρίζει τα "Sexy Shapes" είναι ότι η κάθε γυναίκα μπορεί να βρει το σωστό μέγεθος για αυτήν, αυτό που θα τονίζει το σχήμα του στήθους αλλά και θα της παρέχει τη σωστή υποστήριξη που χρειάζεται. Η συλλογή διαθέτει μία ευρεία γκάμα σε σουτιέν με μεγέθη από ΑΑ70-Η100.

Βοnus extra: η βοήθεια των Bra Experts στα καταστήματα

Πέρα από τον πολύ βοηθητικό πίνακα, τις συμβουλές και τα σουτιέν που έχει δημιουργήσει η Hunkemoller, σου παρέχει μία ακόμα βοήθεα: στα καταστήματά της προσφέρει δωρεάν διαδικασία fitting! Οι Bra experts της Hunkemoller αναλαμβάνουν να σε μετρήσουν σωστά (την περιφέρεια πλάτης, στήθους, αν οι τιράντες εφαρμόζουν σωστά κ.ά) και θα σου προτείνουν το ακριβώς το νούμερο σουτιέν που σου ταιριάζει.

Editor's Picks

Σουτιέν με Επένδυση χωρίς Μπανέλα Claire Hunkemöller 

Σουτιέν Josefina χωρίς Επένδυση με Mπανέλα Hunkemöller 

Σουτιέν με επένδυση χωρίς μπανέλα Shiloh Hunkemöller 

Bralette Amy Hunkemöller 

Σουτιέν Με Επένδυση και Μπανέλα Lidia Hunkemöller 

Σουτιέν με Επένδυση και Μπανέλα Daisy Hunkemöller 

Σουτιέν Χωρίς Επένδυση με Μπανέλα Lidia Hunkemöller 

Σουτιέν Amy Hunkemöller 

Σουτιέν με Επένδυση και Μπανέλα Bellatrix Hunkemöller 

Σουτιέν χωρίς Επένδυση με Μπανέλα Hunkemöller 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ