Follow us

Italian style | 6 looks που θα αναβαθμίσουν το στιλ σου

Η νέα συλλογή της Alviero Martini 1a Classe που θα ανανεώσει την καλοκαιρινή σου γκαρνταρόμπα.

Alviero Martini © Βασίλης Μαντάς

Ως συντάκτρια μόδας, και πολύ περισσότερο ως γυναίκα που αγαπά το προσεγμένο ντύσιμο, μία από τις στιλιστικές συμβουλές που ακολουθώ πιστά όσον αφορά στο στιλ μου είναι η προνοητικότητα. Κάθε φορά που ξεκινά μία νέα εποχή δηλαδή, αγαπώ να πηγαίνω για shopping και να επενδύω στα ρούχα και αξεσουάρ που γνωρίζω πως ταιριάζουν στην αισθητική και το στιλ μου, συνεπώς και θα φορέσω κατ' εξακολούθηση. Ακριβώς την ίδια σημασία δίνω όμως και στο brand από το οποίο θα κάνω εν τέλει τις αγορές μου. Πιο συγκεκριμένα, έχω μία προτίμηση στα brands που έννοιες όπως η διαχρονική κομψότητα και η φινέτσα είναι βασικά χαρακτηριστικά τους. Όταν αποφάσισα να κάνω το shopping μου για τη σεζόν Άνοιξη/Καλοκαίρι 2023, η επιλογή που έκανα σε brand ήταν μονόδρομος για δύο λόγος. Αφενός για τη νέα συλλογή, η οποία χαρακτηρίζεται από στοιχεία που επιθυμώ να αποπνέει το στιλ μου και αφετέρου λόγω της νέας μπουτίκ που είναι ένα στολίδι του design στο κέντρο της Αθήνας. Ο λόγος για τη μπουτίκ του ιταλικού brand Alviero Martini 1a Classe που στολίζει την οδό Κολοκοτρώνη 1 στην Αθήνα.

Italian style | 6 looks που θα αναβαθμίσουν το στιλ σου

Η GRL PWR συλλογή της Alviero Martini 1a Classe

Η νέα συλλογή της Alviero Martini 1a Classe φέρει τον τίτλο GRL PWR και έχει ως στόχο κάθε γυναίκα να ανακαλύψει την ομορφιά και τη δύναμη που κρύβει μέσα της. Το μήνυμα που κρύβεται πίσω από τη συλλογή του ιταλικού brand είναι να σε βοηθήσει να εκφράσεις το στιλ και την προσωπικότητά σου με χαρά, να αγαπήσεις το σώμα σου, αναδεικνύοντας το με τα απαραίτητα ρούχα της Alviero Martini 1a Classe και εν τέλει να δημιουργήσεις μία γκαρνταρόμπα που δεν επηρεάζεται από τις τάσεις της μόδας, αλλά χαρακτηρίζεται από διαχρονικότητα και φινέτσα.

Έχοντας λοιπόν αυτά στον νου μου, κατευθύνθηκα προς την εκλεπτυσμένη μπουτίκ υψηλής αισθητικής της Alviero Martini 1a Classe στο κέντρο της Αθήνας και αποφάσισα να μοιραστώ μαζί σας τα ρούχα και αξεσουάρ που κέντρισαν την προσοχή μου. Όλη η συλλογή άλλωστε ήταν στην εντέλεια στολισμένη στο κατάστημα που φέρει τη δημιουργική υπογραφή του ιταλικού αρχιτεκτονικού γραφείου Shop & Design και του ελληνικού γραφείου Al Design.

Alviero Martini

Casual Dressing with a twist

Το πρώτο dress code που θέλησα να φέρω εις πέρας είναι να δημιουργήσω ένα casual chic σύνολο που θα χαρακτηρίζεται από κομψότητα και ταυτόχρονα θα είναι άνετο. Κάπως έτσι κατέληξα σε ένα mini φόρεμα με το χαρακτηριστικό μοτίβο της Alviero Martini 1a Classe, το οποίο όμως συνδύασε με δερμάτινα suede mules σε peach απόχρωση. Η λεπτομέρεια που έκανε τη διαφορά είναι η heart shaped δερμάτινη τσάντα ώμου που είναι πολύ trendy και πρόκειται να κάνει κάθε look μου πιο μοντέρνο. Εκτός από καφέ, μπορείς να τη βρεις και σε άλλα χρώματα όπως το λευκό και το κίτρινο. Extra tip: Το εν λόγω φόρεμα είναι ιδανικό για αυτή την εποχή, ενώ μπορείς να το συνδυάσεις με τα σανδάλια σου για κομψές καλοκαιρινές εμφανίσεις.

Alviero Martini

In twin sets we trust

Ένας επιπλέον λόγος που επιλέγω συχνά τις συλλογές της Alviero Martini 1a Classe είναι πως καταφέρνουν να συνδυάζουν τις τάσεις της μόδας, με άλλα πιο μοντέρνα στοιχεία. Κάπως έτσι και εγώ λάτρεψα το twin set με μία πιο σύγχρονη εκδοχή του διαχρονικού pattern του brand, το οποίο αποτελείται από κοντομάνικη μπλούζα και cropped παντελόνι. Έχοντας στο μυαλό μου πως είναι ιδανικό για μία casual chic εμφάνιση, επέλεξα να το συνδυάσω με λευκά δερμάτινα sneakers και λευκή crossbody τσάντα. Extra tip: Το scrunchie που θα με βοηθήσει να κάνω τα πιο ωραία hair looks.

Alviero Martini

Style & the city

Εάν αγαπάς το στιλιστικό combo λευκό t-shirt και τζιν παντελόνι όσο εγώ, αλλά ψάχνεις τρόπο για να τον αναβαθμίσεις, σου έχω το τέλειο styling tip. Στη νέα συλλογή της Alviero Martini 1a Classe πρόκειται να βρεις μία σειρά από πολύ εντυπωσιακά αξεσουάρ για να πετύχεις τον στόχο σου. Τα δικά μου αγαπημένα είναι η headband και τα sneakers με το κλασικό μοτίβο του brand. Φυσικά, επέλεξα τη Dea bag από τη GRL PWR συλλογή σε κίτρινο χρώμα για να ολοκληρώσω το casual look μου. Extra tip: Κάνε το look σου ακόμα πιο εντυπωσιακό, περνώντας ένα φουλάρι στο χερούλι της τσάντας σου.

Alviero Martini

Cozy & stylish traveling

Στην περίπτωση που έχεις ήδη ξεκινήσει να διοργανώνεις τις ανοιξιάτικες και καλοκαιρινές εξορμήσεις σου, τότε εκτός από το τι θα τοποθετήσεις στις αποσκευές σου, θα χρειαστεί να σκεφτείς πως θα δημιουργήσεις ένα κομψό travel look. Εγώ σου προτείνω να συνδυάσεις την άνεση με το στιλ, επιλέγοντας ένα μπλε shirt dress, που θα φορέσεις σε πολλές περιστάσεις, και να το συνδυάσεις με ένα ζευγάρι άνετα sneakers. Οι αποσκευές της Alviero Martini 1a Classe είναι σαν μία υπόσχεση για ποιοτικά ταξίδια και αδιαμφισβήτητη κομψότητα, συνεπώς σου προτείνω να επιλέξεις την αγαπημένη σου βαλίτσα από τη μεγάλη ποικιλία που προσφέρει. Extra tip: Κάθε το travel look σου ακόμα πιο κομψό, προσθέτοντας ένα jockey καπέλο που θα σε προστατέψει από τον ήλιο και θα αναβαθμίσει το αποτέλεσμα.

Alviero Martini

Formal Look

Η εποχή της άνοιξης και του καλοκαιριού περιλαμβάνει αρκετές προσκλήσεις σε επίσημα events όπως οι γάμοι και οι βαφτίσεις, αλλά και εξόδους για δροσερά cocktails. Το midi πλισέ φόρεμα από τη συλλογή της Alviero Martini είναι το απόλυτο must have. Συνδύασε το με ένα ζευγάρι πέδιλα σε off white απόχρωση -που ταιριάζουν με τα πάντα- και τετράγωνο τακούνι για να διασκεδάσεις με άνεση. Ιδιαιτέρως εντυπωσιακά είναι και τα κοσμήματα της Alviero Martini 1a Classe αλλά και οι βραδινές τσάντες που μοιάζουν με κοσμήματα. Extra tip: Ένα φόρεμα σε pastel απόχρωση όπως αυτό ταιριάζει και κολακεύει κάθε τόνο επιδερμίδας.

Alviero Martini

Οι λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά

Όσοι με γνωρίζουν καλά, έχουν ως δεδομένο πως όποτε βγω για shopping, χρειάζεται σίγουρα να ανανεώσω τη συλλογή μου με τσάντες και πορτοφόλια. Η επιλογή ήταν χρονοβόρα λόγω της μεγάλης ποικιλίας, ωστόσο μετά από αρκετή σκέψη και βοήθεια από το άκρως εξυπηρετικό προσωπικό της μπουτίκ, επέλεξα ένα σακίδιο πλάτης σε γαλάζια απόχρωση και ένα νέο πορτοφόλι.

Alviero Martini
Alviero Martini

Αυτό που μπορώ να πω με σιγουριά είναι πως οι αγορές μου στην Alviero Martini 1a Classe μπουτίκ στέφθηκαν με μεγάλη επιτυχία και η γκαρνταρόμπα μου έχει ανανεωθεί πλήρως. Εάν υπάρχει κάποιο styling tip που προτείνω; Να επισκεφτείς και εσύ τη μπουτίκ που βρίσκεται στην καρδιά της Αθήνας και να επιλέξεις τα αγαπημένα σου ρούχα και αξεσουάρ που θα σου υπενθυμίσουν πως το GRL PWR is a state of mind.

Alviero Martini 1a Classe flagship store

Κολοκοτρώνη 1, Αθήνα

Τηλ. Επικοινωνίας: 210 3218606

Instagram: @alvieromartini1classe_greece

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ