Follow us

Rodi Homecoming | Η SS'23 συλλογή της ergon Mykonos εμπνέεται από τις παραδόσεις της Ρόδου

Ανακάλυψε τα υπέροχα, νοσταλγικά και μοντέρνα σχέδια της συλλογή S/S '23 ergon Mykonos.

MissBloom TEAM
ergon Mykonos ss23 Courtesy of ergon Mykonos

Στο λεξιλόγιο των Βρετανών, υπάρχει ένας όρος που περιγράφει την επιστροφή ενός ατόμου στο σπίτι του, έπειτα από αρκετό καιρό απουσίας και απομάκρυνσης από αυτό, το περιβόητο "homecoming". Στην ελληνική γλώσσα, αντίστοιχα, η συγκεκριμένη ενέργεια δεν υφίσταται ως μία λέξη, αφού ο γυρισμός στο σπίτι είναι μια έννοια τόσο περίπλοκη και συναισθηματικά φορτισμένη, που η χρήση μίας και μόνο λέξης δεν αρκεί.

Για τη συλλογή S/S '23, η ergon Mykonos επιστρέφει στην εστία, στον πυρήνα των όσων διαπλάθουν έναν άνθρωπο και στις εικόνες που φέρουν το αποτύπωμά τους στη μνήμη. Με έναν γυρισμό στο νησί της Ρόδου, το ταξίδι της επιστροφής της εμπνεύστριας και δημιουργού του ελληνικού brand, Μαριέττας Καρπαθίου, παίρνει τη μορφή ready-to-wear συλλογών, αξεσουάρ και υποδημάτων που λειτουργούν ως σύγχρονα θραύσματα της πολιτιστικής κληρονομιάς μας.

Rodi Homecoming | Η SS'23 συλλογή της ergon Mykonos εμπνέεται από τις παραδόσεις της Ρόδου

Τοποθετώντας τον παραδοσιακό αργαλειό και το ελληνικό βαμβάκι στο επίκεντρο, η ergon Mykonos επιχειρεί μέσα από τη συλλογή "Rodi Homecoming" να χαράξει ένα βατό μονοπάτι επαναπατρισμού μέσα από ένα μωσαϊκό μοτίβων, αποχρώσεων και υφάνσεων.

Έτσι, η παλέτα του ηλιοβασιλέματος της Λίνδου "σπάει" σε ροζ και πορτοκαλί και "χωράει" σε ένα πληθωρικό φόρεμα-κάπα, σε ένα παντελόνι που είναι κατά το ήμισυ πλισέ και σε ένα αντισυμβατικό crop πουκάμισο με ντυμένα κουμπιά.

Η γοητεία των ιαματικών λουτρών της Καλλιθέας της Ρόδου, αυτού του σπουδαίου αρχιτεκτονικού συνόλου, αποδομείται και αποτυπώνεται σε ένα ιδιότυπο καρό σε μωβ, πορτοκαλί και κρεμ τόνους. Εδώ, οι ασύμμετρες γραμμές, οι απαλές πτυχώσεις και οι, σχεδόν, αιχμηρές ‘80s σιλουέτες μετατρέπονται στον ιδανικό καμβά για τις τριγωνικές υφάνσεις του αργαλειού.

ergon Mykonos SS23

Στις ζωηρές αναμνήσεις της δημιουργού της ergon Mykonos, τα αριστουργηματικά φλοράλ της κεραμικής προίκας της Ρόδου από το φημισμένο εργοστάσιο "ICARO" "ανθίζουν" επάνω σε loose jackets, νωχελικά co-ords και κομψά shirt dresses. Mπλε, γαλάζιες, μωβ και πορτοκαλί συνθέσεις από ντελικάτα λουλούδια αργαλειού κάνουν το ελληνικό βαμβάκι να αποκτά μια επιβεβλημένη αξία, συναισθηματική μα και τεχνική.

Το νοσταλγικό αφήγημα της ergon Mykonos ολοκληρώνεται με μια σειρά θρυλικών συμβόλων. Τα βάζα της νησιωτικής κεραμοποιίας, τα παγώνια που όπως λέγεται εισήχθησαν από τους Ιταλούς στο νησί για να διώχνουν τα φίδια (η Ρόδος είχε κάποτε το προσωνύμιο Φιδούσα), καθώς και ο ιβίσκος ή αλλιώς το περίφημο "Ρόδον της Ρόδου" έρχονται ως κεντήματα να καλύψουν ένα ευρύ χρονολογικό φάσμα της ιστορίας του τόπου. Κομψά καφτάνια, unisex φαρδιά παντελόνια, εξωστρεφή μεταλλονήματα επάνω σε cinched σακάκια που μετατρέπονται σε ultra mini φορέματα και υφασμένα clogs, στον "ήχο" των οποίων ζωντανεύουν οι βηματισμοί των Ιπποτών, ανάγουν την ergon Mykonos σε ένα brand που λειτουργεί ως γέφυρα πολιτισμών μέσα στον χρόνο.

ergon Mykonos SS23

Στα plus της συλλογής "Rodi Homecoming" μια σειρά από καπέλα, τσάντες, όπως το επανασχεδιασμένο ταγάρι και το μεταξωτό μαντήλι με τον παιγνιώδη τίτλο "έλα πήδα, μη φοβάσαι" συνθέτουν έναν κόσμο όπου οι παιδικές αναμνήσεις, η θερινή αμεριμνησία και η ροδίτικη πολυπολιτισμικότητα προσκαλούν τους φόβους να "βουτήξουν" σε βαθιά νερά.

www.ergonmykonos.com

Follow Us @ergon.mykonos

ergon Mykonos Showroom | Θησέως 20 | Αθήνα

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ