Follow us

Ελένη Μενεγάκη | Με το κομψό φόρεμα καφτάνι που είναι ιδανικό για την πόλη

Ελένη Μενεγάκη | Με το κομψό φόρεμα καφτάνι που ειναι ιδανικό για την πόλη Instagram@elenimenegaki

Όσο η θερμοκρασία ανεβαίνει τόσο περισσότερο αισθανόμαστε την ανάγκη τα σύνολα που επιλέγουμε να μας βοηθούν να παραμείνουμε δροσερές και άνετες, τόσο στην καθημερινότητα μας όσο και στις διακοπές μας. Ένα fashion item που συνδυάζει ιδανικά την άνεση με το στιλ και είναι ταυτισμένο με το καλοκαίρι είναι τα καφτάνια. Τα αγαπημένα καφτάνια είναι άνετα, κολακεύουν πάντα τη σιλουέτα και είναι απόλυτα αέρινα ενώ παρά το ότι πολλές φορές συνδέονται με beachwear looks, τα καφτάνια δεν είναι μία καλή επιλογή μόνο για την παραλία.

Κάτι που αξίζει να γνωρίζεις είναι ότι η ιστορία των καφτανιών ξεκινά από την αρχαία Μεσοποταμία, παρ' αυτό χρειάστηκαν αρκετοί αιώνες έτσι ώστε το δημοφιλές καφτάνι να καθιερωθεί και στον δυτικό κόσμο. Στα 60s, designers όπως ο Christian Dior, ο Cristobal Balenciaga όπως και ο Yves Saint Laurent ξεκίνησαν να συστήνουν τις δικές τους εκδοχές του ενδύματος στις συλλογές τους. Αυτό οδήγησε σταδιακά το καφτάνι να γίνει το go to look για αιθέριες καλοκαιρινές εμφανίσεις αλλά και το ιδανικό item, που επιθυμείς τη δροσιά και άνεση που προσφέρει, ακόμα και εάν είσαι στο σπίτι.

Τα καφτάνια ταιριάζουν σε όλους τους σωματότυπους όπως και προσδίδουν έναν elegant τόνο στην εμφάνιση μίας γυναίκας. Παρόλο που τα φορέματα – καφτάνια είναι ένα stylish κομμάτι για την παραλία, είναι πολλές οι περιστάσεις που μπορείς να φορέσεις ένα καφτάνι και να εντυπωσιάσεις αρκεί να δημιουργήσεις ένα look με το κατάλληλο styling. Μία κομψή ιδέα για το πώς μπορείς να φορέσεις ένα καφτάνι στις καθημερινές εμφανίσεις σου στην πόλη, μας έδωσε η Ελένη Μενεγάκη.

Συγκεκριμένα, η Ελένη Μενεγάκη σε πρωινή εμφάνιση της στην πόλη, επέλεξε να φορέσει ένα midi φόρεμα καφτάνι με V neck σε μαύρο χρώμα και διακριτικό print σε nude τόνους. Το κομψό look της ολοκλήρωσε με flat σανδάλια με χρυσές λεπτομέρειες και hand bag σε ιβουάρ απόχρωση.

Δες την εμφάνιση της.

Ελένη Μενεγάκη | Με το κομψό φόρεμα καφτάνι που είναι ιδανικό για την πόλη

Για να φορέσεις το καφτάνι σου στην πόλη με στιλ, μπορείς εάν είναι monochromatic να το εμπλουτίσεις με κοσμήματα και statement αξεσουάρ. Σε περίπτωση που το φόρεμα καφτάνι σου έχει κάποιο σχέδιο που τραβάει την προσοχή, μπορείς να κινηθείς σε περισσότερο neutral τόνους στο styling σου, όπως επέλεξε και η Ελένη Μενεγάκη.

Φόρεμα-καφτάνι σε φαρδιά γραμμή, H&M

Φόρεμα καφτάνι με τσέπες, Zara

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ