Follow us

Έφτασε η εποχή του τζιν | Πώς θα τα φροντίσεις για να παραμείνουν σαν καινούργια

Κάπως έτσι, τα τζιν σου θα είναι σε άριστη κατάσταση.

tzin Splash News / Ideal Image

Ανάμεσα στις γυναίκες και τα τζιν παντελόνια υπάρχει μία μεγάλη αγάπη για πολλούς λόγους. Πρόκειται για ένα εξαιρετικά πρακτικό bottom, το οποίο πρωταγωνιστεί στο καθημερινό ντύσιμο, προσφέροντας μας μεγάλη στιλιστική ευελιξία. Παρόλο όμως που οι γραμμές και τα στιλ που μπορείς να βρεις σε τζιν παντελόνια είναι πολλά, αμέσως μόλις καταλήξεις σε εκείνο που σου ταιριάζει περισσότερο, νιώθεις πως δεν θέλεις να το αποχωριστείς ποτέ. Για να καταφέρεις λοιπόν να διατηρήσεις τα τζιν σου σαν καινούργια, χρειάζεται να γνωρίζεις πως να τα φροντίσεις.

- Χρειάζεται να είσαι ιδιαίτερα προσεκτική με το απορρυπαντικό που θα χρησιμοποιήσεις για να πλύνεις τα jean σου. Προτίμησε ένα που να βοηθά στην προστασία του χρώματος.

- Μπορεί να σου φανεί κάπως υπερβολικό, αλλά τα jean παντελόνια σας θα πρέπει να πλένονται μόνα τους. Έτσι την επόμενη φορά που θα βάλετε στο πλυντήριο το παντελόνι σου μαζί με κάποιο πουκάμισο ή ένα φόρεμα με ευαίσθητο ύφασμα, ξανασκέψου το. Τα jean υφάσματα όταν πλένονται γίνονται πιο βαριά και πολλές φορές ξεθωριάζουν. Έτσι υπάρχει κίνδυνος να χαλάσει κάποιο από τα ρούχα που έχεις βάλει επίσης στο πλυντήριο.

- Μετά το πλύσιμο, μεγάλη προσοχή χρειάζεται και για το στέγνωμα τους. Άπλωσε τα από τη μέση, δηλαδή από το σημείο της ζώνης, ενώ καλό είναι να μην το απλώσεις σε σημείο που χτυπά πολύ δυνατά ο ήλιος.

- Εξίσου σημαντικό είναι να πλένεις τα jean παντελόνια σου από την ανάποδη πλευρά. Έτσι, το χρώμα θα προστατευτεί και θα διατηρηθεί όπως ακριβώς τη στιγμή που το αγόρασες.

- Αντίθετα με ό,τι πιστεύουμε συχνά οι γυναίκες, δεν πρέπει να πλένουμε πολύ συχνά τα jean παντελόνια μας. Η καλύτερη συχνότητα είναι να τα πλένεις κάθε τέσσερις με έξι εβδομάδες, ενώ στην περίπτωση που δεν φοράς πολύ συχνά το εν λόγω παντελόνι, η περίοδος αυτή μπορεί να παραταθεί.

Επειδή όμως πάντα μπορεί να συμβεί κάποιο "μικρό ατύχημα" aka κάποιος λεκές μπορείς να καθαρίσεις τοπικά το σημείο. Με αυτό τον τρόπο τόσο η ποιότητα του παντελονιού όσο και το χρώμα του θα διατηρηθεί για περισσότερο καιρό.

- Τελευταία, αλλά εξαιρετικά σημαντική συμβουλή, είναι η ετικέτες. ΠΑΝΤΑ, πριν να πλύνεις ένα νέο ρούχο θα πρέπει να δεις τις οδηγίες που γράφονται στην ετικέτα. Αυτές θα σε κατευθύνουν σε τι βαθμούς θα πρέπει να πλύνεις τα παντελόνια σου και τι άλλο χρειάζεται να προσέξεις.

Διαβάστε Επίσης

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ