Follow us

Τα διαμάντια της Valérie Messika εκτός από παντοτινά είναι και συναρπαστικά

Η σχεδιάστρια κοσμημάτων Valérie Messika φτιάχνει δημιουργίες που επαναπροσδιορίζουν τη σημασία του πολύτιμου λίθου.

MissBloom TEAM
messika

Με γνώμονα την επιθυμία να δημιουργεί διαμαντένια κοσμήματα ακλόνητης ομορφιάς, η Valérie Messika δημιούργησε τον δικό της οίκο κοσμημάτων το 2005. Στο έργο της, επανεφευρίσκει τον πλούσιο και συμβολικό λίθο και τον μετατρέπει σε ένα επιθυμητό και ανατρεπτικό αντικείμενο που προσδίδει αυτοπεποίθηση σε όποιον το φοράει.

Η Valérie καινοτομεί συνεχώς για να υλοποιήσει αυτό το όραμα, δημιουργώντας νέα σχέδια και νέες τεχνικές. Σχεδιάζει κοσμήματα που είναι τόσο ατομικά όσο και εκρηκτικά.

Φυσικά, είναι σχεδιάστρια κοσμημάτων, αλλά πάνω απ' όλα είναι trendsetter. Η Valérie Messika φέρνει μία απελευθερωτική ανάσα φρέσκου αέρα στη βιομηχανία κοσμημάτων. Στα χέρια της, το διαμάντι ζωντανεύει: κινείται, χορεύει, διασκεδάζει και το σημαντικότερο, δεν είναι ποτέ βαρετό.

Τα κομμάτια Messika είναι κοσμήματα με χαρακτήρα, που αντανακλούν τη θηλυκότητα και τη νεωτερικότητα της σχεδιάστριας. Τις δημιουργίες της Messika θαυμάζουν οι γυναίκες με τη μεγαλύτερη επιρροή στον κόσμο, γυναίκες που χαίρουν σεβασμού για το ταλέντο και την προσωπικότητά τους. Από το 2017 μέχρι σήμερα, ο οίκος έχει συνεργαστεί με μερικές από τις πιο επιδραστικές γυναίκες της ποπ κουλτούρας. Από την Gigi Hadid, με την οποία ο οίκος συνδιαμόρφωσε δύο συλλογές capsule, την Kate Moss, την Joan Smalls και τη Sylvia Hoeks, - μάλιστα με την μούσα της, Kate Moss, συνδημιούργησαν μία High Jewelry συλλογή που αποτελείται από 2 έργα και τιμήθηκε μέσα από μια μοναδική έκθεση στους κήπους του Ritz Paris -, αλλά και την Kendall Jenner που αποτέλεσε πρόσωπο του οίκου για το 2022.

Μία ωδή στη θηλυκότητα

Η Valérie Messika χρησιμοποιεί τη γυναικεία αντίληψη στο σχεδιασμό της. Κατά τη γνώμη της, δεν υπάρχει καλύτερο σκηνικό από το σχήμα της γυναίκας. Βλέπει τα κοσμήματά της ως έναν τρόπο να δώσει στις γυναίκες μια επιπλέον λάμψη για να τις κάνει να αισθάνονται πιο όμορφες, πιο σίγουρες. Περισσότερο από ένα αξεσουάρ, τα κοσμήματα Messika Jewelry και High Jewelry αναδεικνύουν τα διαφορετικά χαρακτηριστικά της προσωπικότητας μιας γυναίκας.

Η σχεδιάστρια κατανοεί πλήρως την ποικιλία των γυναικείων προσωπικοτήτων και ιδιοσυγκρασιών. Αφήνει τα τη φαντασία της ελεύθερη και είναι σε θέση να μιλήσει σε όλους τους διαφορετικούς τύπους γυναικών. Το Glam'Azone και το Move Addiction θα απευθυνθούν σε όσες έχουν ένα πιο ροκ & ρολ στυλ, σε γυναίκες με αυτοπεποίθηση. Με τα τσόκερ, τις μανσέτες και τα διπλά δαχτυλίδια τους. Σε ένα εντελώς διαφορετικό στυλ, η Move Classique και οι συλλογές My Twin θα ενθουσιάσουν όσες έχουν μια πιο κλασική και σοφιστικέ αισθητική.

Η Valérie δίνει επίσης ιδιαίτερη προσοχή στον τρόπο που φοριούνται τα κοσμήματά της. Ως γυναίκα, καταλαβαίνει πόσο σημαντική είναι η άνεση. Αναπτύσσει τεχνικές αιχμής που καθιστούν δυνατό τα κοσμήματα να συνδυάζονται άψογα με τον κάτοχό τους. Τα διαμάντια έχουν τη δυνατότητα να είναι ευέλικτα και να δίνουν την ψευδαίσθηση ενός τατουάζ - κινούνται με κάθε κίνηση και φωτίζουν το δέρμα με μεγαλοπρέπεια και λάμψη.

Η Valérie Messika έχει αναπτύξει την έννοια της "σύγχρονης θηλυκότητας". Οι γυναίκες σήμερα μπορούν να επιλέξουν να είναι αυτό που θέλουν να είναι: δροσερές, ρετρό, πανκ, μποέμ, κλασικές, δυναμικές, παθιασμένες, διακριτικές, εξωστρεφείς, αρρενωπές, θηλυκές, κλασικές ή υπερ-μοδάτες... ή, γιατί όχι όλα αυτά μαζί! Περισσότερο από ποτέ, ο οίκος Messika βλέπει τις γυναίκες ως τις πιο εμπνευσμένες μούσες. Αισθησιασμός, η θηλυκότητα, η επιθυμία είναι οι λέξεις που αποτελούν το μάντρα των κοσμημάτων Messika.

Εμμονή με τίποτα λιγότερο από το τέλειο

Η Messika δίνει ιδιαίτερη σημασία στην καινοτομία στις τεχνικές κατασκευής κοσμημάτων. Κρυμμένο στην καρδιά του Παρισιού βρίσκεται το δημιουργικό κρησφύγετο της Messika, το High Jewelry Atelier. Εκεί ζωντανεύουν οι πιο ονειρεμένες διαμαντένιες δημιουργίες.

Διάβασε περισσότερα στο madamefigaro.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ