Follow us

Τα highlights από την 33η Εβδομάδα Μόδας της Αθήνας που ολοκληρώθηκε με επιτυχία

Fashion designers, celebrities, top models, δημοσιογράφοι και εκλεκτοί προσκεκλημένοι παρευρέθηκαν στη μεγαλύτερη γιορτή της μόδας!

MissBloom TEAM
Τα highlights από την 33η Εβδομάδα Μόδας της Αθήνας που ολοκληρώθηκε με επιτυχία Studio Panoulis

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η 33η Εβδομάδα Μόδας της Αθήνας
που πραγματοποιήθηκε στο Ζάππειο Μέγαρο από την 1 η έως και 4 Νοεμβρίου 2023
αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις. Fashion designers, celebrities, top models, δημοσιογράφοι και εκλεκτοί προσκεκλημένοι παρευρέθηκαν στην μεγαλύτερη γιορτή της μόδας.

Τα highlights από την 33η Εβδομάδα Μόδας της Αθήνας που ολοκληρώθηκε με επιτυχία

Πιο συγκεκριμένα, η 33 η Εβδομάδα Μόδας ξεκίνησε την Τετάρτη 1/11 με τρία
μοναδικά fashion shows, του οίκου μόδας Nikos- Takis με την haute couture
συλλογή "Illusions" γιορτάζοντας με αυτό τον τρόπο τα 60 χρόνια δημιουργίας του οίκου. To επετειακό catwalk προλόγισε ο κύριος Αλέξης Κωστάλας, ενώ συγκινητική ήταν και η παρουσία του σχεδιαστή Τάκη στο show.
Η Irene Angelopoulos πήρε την σκυτάλη με τη συλλογή "Sin of the female gender" κι ένα εντυπωσιακό catwalk και η πρώτη μέρα έκλεισε με τον οίκο μόδας Kathy Heyndels και τον Marios Togos με τη συλλογή "Night Drops" και με moto "do it for the nights you only had yourself". Highlight της μέρας ήταν το δημοφιλές genderless μοντέλο και social media influencer με 12 εκατομμύρια followers, Elton Illirjani, που περπάτησε στο catwalk του Nikos-Takis.

nikos takis athens fashion week 33

AFW


Η δεύτερη μέρα της 33ης Εβδομάδας Μόδας της Αθήνας, στις 2/11, ήταν αφιερωμένη στους νέους σχεδιαστές και στα New Designers Awards by HUAWEI WATCH GT4. Οι πρωτοεμφανιζόμενοι σχεδιαστές μόδας παρουσίασαν τις δημιουργίες τους στη κριτική επιτροπή, διεκδικώντας τα βραβεία Best New Designer, Best Trendsetter και Best Catwalk. Επίσης, αυτή τη σεζόν ανακοινώθηκε κι άλλο ένα βραβείο έκπληξη το Best Fashion Tech Wearable, εμπνευσμένο από τον χορηγό των New Designers Awards, την εταιρεία Huawei και το νέο της smartwatch HUAWEI WATCH GT4.

Τη διοργάνωση τίμησαν με τη παρουσία τους και τη συμμετοχή τους στην κριτική επιτροπή ο σχεδιαστής μόδας Λάκης Γαβαλάς με την πολυετή εμπειρία του στο χώρο της μόδας και ως συνιδιοκτήτης Temeno, η Fashion Editor των Αττικών Εκδόσεων (Madame Figaro, Harpers Bazaar) Κατερίνα Πιπέρη, η Fashion Editor του περιοδικού L’Officiel Italia, η Giorgia Cantarini, η σχεδιάστρια μόδας, καθηγήτρια και ιδιοκτήτρια του Athens Fashion Club η Μαρία Βυτινίδου και o Sales Manager της Huawei, Γιώργος Ζάρκας. Παρουσιάστρια της τελετής απονομής βραβείων ήταν μια από τις ιέρειες της μόδας και της ομορφιάς, η Τζίνα Αλιμόνου, ενώ επίσης, τον λόγο πήρε και η Διευθύνουσα Σύμβουλος του Athens Fashion Week, Τόνια Φουσεκη.

Athens Fashion Week

Τζίνα Αλιμόνου, Τόνια Φουσέκη

Πριν την απονομή των βραβείων πραγματοποιήθηκε ένα special runway με looks από τους έντεκα διαγωνιζόμενους με μια δημιουργία από τον καθένα εμπνευσμένη από το smartwatch HUAWEI WATCH GT4. Νικητές των New Designers Awards by HUAWEI WATCH GT4 αναδείχθηκαν οι:

-Best New Designer: Το fashion brand Triamia
-Best Trendsetter: Ο νέος σχεδιαστής μόδας Ιωάννης Κουλούρης
-Best Catwalk: Το fashion brand Galactik Geisha
- Best Fashion Tech Wearable: Το HUAWEI WATCH GT4, για τον Fashion Forward συνδυασμό του στυλ και της τεχνολογίας.Το βραβείο το παρέλαβε ο κος Πέτρος Δρακόπουλος, Marketing Director της εταιρείας Huawei.

Νωρίτερα την ίδια μέρα, oι σπουδαστές της σχολής RK FASHION SCHOOL
παρουσίασαν τις μοναδικές δημιουργίες τους στην εβδομάδα μόδας της Αθήνας.

ATHENS FASHION WEEK 33η


Την τρίτη μέρα της 33ης Athens Fashion Week, την Παρασκευή 3/11,
πραγματοποιήθηκαν τέσσερα ξεχωριστά fashion shows, της Suzana Peric από τη Σερβία, της οποίας την επίδειξη άνοιξη η Άννα Πρέλεβιτς, με τη συλλογή "Glam Galaxy”, του fashion brand Xana με την καλοκαιρινή συλλογή "Intriguing Simplicity”, της σχεδιάστριας μόδας Afroditi Hera με τη prêt-à-porter συλλογή "Culture Fusion” και τα χαρακτηριστικά φορέματα και καφτάνια της και τέλος του σχεδιαστή μόδας Konstantinos Tsigaros με τη συλλογή "k7 konstantinos tsigaros” και με guest το δημοφιλές genderless μοντέλο και social media influencer, Elton Illirjani.

ATHENS FASHION WEEK 33η

AFW


Η τέταρτη μέρα της 33ης Εβδομάδας Μόδας της Αθήνας, το Σάββατο 4/11, ξεκίνησε με τις δημιουργίες του Vassilis Zoulias και με την prêt-à- porter συλλογή s/s ‘24 "Birkin", ενώ ο Περικλής Κονδυλάτος έκανε για μια ακόμη φορά μια ισχυρή δήλωση με φύλλα ελιάς, στάχυα και καρπούς να κυριαρχούν σε όλες τις εμφανίσεις. Το fashion show πραγματοποιήθηκε στο επιβλητικό Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος όπου τα πανοραμικά σκαλιά του φάρου μετατράπηκαν σε μια τεράστια εντυπωσιακή πασαρέλα με θέα την Αθήνα.

AFW

Οι επιδείξεις μόδας συνεχίστηκαν στο Ζάππειο Μέγαρο με το fashion brand luxury κοσμημάτων Bold by Angelique που παρουσίασε τη συλλογή "Jewlery. A work of art in progress” όπου στο catwalk περπάτησε το δημοφιλές genderless μοντέλο και social media influencer, Elton Illirjani. Ακολούθησε η σχεδιάστρια μόδας Olga Karaververis με την αβάν-γκαρντ συλλογή "Renaissance” και αυλαία έριξε το εντυπωσιακό fashion show Temenos by Lakis Gavalas- Ξιφασκία. Highlight του show οι έξι αθλητές ξιφασκίας που έδεναν απόλυτα με το concept της συλλογής και παρέμειναν στην πασαρέλα καθ'όλη τη διάρκεια του show καθώς και το βιολοντσέλο που συνόδευε μουσικά τα μοντέλα της επίδειξης.

temeno athens fashion week 33

Η εκδήλωση καλύφθηκε από τα τηλεοπτικά δίκτυα της χώρας, αλλά και από μέσα ενημέρωσης του εξωτερικού. Πιο συγκεκριμένα, από την Αμερική το δημοφιλές site fashionweekonline.com που καλύπτει όλα τα Fashion Weeks ανά τον κόσμο, το L’Officiel Arabia, το Elle Serbia, από την Ιταλία το L’Officiel , το Pitty Magazine και το Office Magazine, το Sigma Cyprus κ.α.

Λάκης Γαβαλάς

Η COSMOTE TV έχει εξασφαλίσει την αποκλειστική τηλεοπτική προβολή της
εβδομάδας μόδας και θα παρουσιάσει ένα μοναδικό τηλεοπτικό show με
παρουσιάστρια την ταλαντόυχα Άννα Πρέλεβιτς σε ημερομηνία που θα
ανακοινωθεί. Κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης, οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν τα εντυπωσιακά showrooms των εταιρειών: iPerfumes και να δοκιμάσουν αρώματα με ασύγκριτη ποιότητα και διάρκεια, Pavone Rossa και να ανακαλύψουν τα μοναδικά χειροποίητα ξύλινα γυαλιά ηλίου και οράσεως και το showroom του Brag Fashion με τις ιδιαίτερες χειροποίητες τσάντες.

Στο πλαίσιο των ενεργειών κοινωνικής συνεισφοράς, αλλά και της βιωσιμότητας, αυτή τη σεζόν, η Εβδομάδα Μόδας της Αθήνας στηρίζει το σημαντικό έργο το παγκόσμιου μη κερδοσκοπικού, περιβαλλοντικού οργανισμού WWF όπου μέρος των εσόδων των εισιτήριων θα διατεθούν για αναδάσωση και δενδροφύτευση σε πληγείσες περιοχές της Ελλάδας.

Τα νέα της διοργάνωσης ανακοινώνονται στην ιστοσελίδα www.athensfashionweek.gr και τις επίσημες σελίδες της στα social media: facebook.com/axdweek & instagram.com/athensfashionweekofficial

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ