Follow us

Οι 3 ερωτήσεις που θα σε βοηθήσουν να διαχωρίσεις ένα διαχρονικό κομμάτι από ένα trendy

Οι ερωτήσεις που θα σε διευκολύνουν την ώρα που κάνεις τα ψώνια σου ή ξεκαθαρίζεις την γκαρνταρόμπα σου

Οι 3 ερωτήσεις που θα σε βοηθήσουν να διαχωρίσεις ένα διαχρονικό κομμάτι από ένα trendy Splash News / Ideal Images

Όσες από εμάς χαζεύουμε στην πλατφόρμα του TikTok έχουμε ανακαλύψει πως ανάμεσα σε αστεία βιντεάκια μπορούμε να μάθουμε πράγματα που μέχρι να τα πετύχουμε, δεν γνωρίζαμε πως επιθυμούσαμε να τα ξέρουμε. Σε ένα πρόσφατο βίντεο το οποίο έχει γίνει viral, η στιλίστρια Allison Bornstein, παραθέτει τις τρεις απλές, όμως πολύ on point ερωτήσεις που χρειάζεται να κάνεις στον εαυτό σου για να καταλάβεις, και να διαχωρίσεις, ποια από τα fashion items που υπάρχουν στην γκαρνταρόμπα σου, ή εάν εκείνο το οποίο κρατάς στα χέρια σου και αναρωτιέσαι εάν θέλεις να αγοράσεις, είναι ένα διαχρονικό κομμάτι ή ένα trendy fashion item, που μόλις περάσει το εν λόγω trend, δεν πρόκειται να φορέσεις ξανά.


Παρακάτω παραθέτουμε τις τρεις σημαντικές ερωτήσεις που χρειάζεται να ρωτήσεις τον εαυτό σου για να πραγματοποιείς έξυπνες αγορές είτε πρόκειται για ένα ζευγάρι sneakers είτε για ένα φόρεμα.

Ερώτηση 1 | Θα φορούσες το συγκεκριμένο fashion item έναν χρόνο πριν;

Η συγκεκριμένη ερώτηση μας βοηθάει να καταλάβουμε εάν έχουμε δει αρκετά looks στο Instagram με αυτό το item οπότε έχουμε επηρεαστεί στο να το αγοράσουμε. Όπως εξηγεί η Bornstein όταν βλέπουμε συνέχεια ένα συγκεκριμένο item στο Instagram μπορεί να νομίζουμε ότι το χρειαζόμαστε, ενώ εάν αναρωτηθούμε εάν θα το φορούσαμε την περασμένη χρονιά μας βοηθά να κάνουμε ένα βήμα πίσω και να καταλάβουμε εάν είναι μία διαχρονική αγορά ή με βάση τα trends.

Ερώτηση 2 | Θα θέλεις να το φορέσεις σε έναν χρόνο;

Η συγκεκριμένη ερώτηση για να είναι περισσότερο ξεκάθαρη η απάντηση που θα δώσουμε στον εαυτό μας είναι εάν θα φορούσαμε το συγκεκριμένο item σε έναν χρόνο ακόμα και εάν κανείς άλλος δεν το φορούσε. Αυτό μας εξυπηρετεί στο να κατανοήσουμε εάν η αγορά που πρόκειται να κάνουμε είναι λόγω παρόρμησης ή όχι.

Ερώτηση 3 | Εάν η τάση επιστρέψει αργότερα, θα φορούσες ακριβώς το ίδιο κομμάτι;

Ουσιαστικά η ερώτηση αποσκοπεί στο να αναλογιστούμε εάν δεν φορέσουμε το συγκεκριμένο κομμάτι για μία χρονική περίοδο, όταν το trend στο οποίο απευθύνεται επιστρέψει, θα επιλέξουμε ξανά το ίδιο fashion item; Ή θα επιθυμούμε μία περισσότερο updated εκδοχή του; Εάν πιστεύεις ότι θα επιθυμήσεις μία περισσότερο ανανεωμένη version του τότε αυτό σημαίνει πως το χρώμα ή η γραμμή του δεν έχουν διαχρονικό χαρακτήρα άρα δεν πρόκειται να σε εξυπηρετήσει στο να δημιουργήσεις μία timeless και capsule wardrobe.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ