Follow us

Τάσεις SS24 | Τα ξεχωριστά floral που θα φορέσουμε φέτος την άνοιξη

Floral μοτίβα, 3D απλικέ και κεντήματα αναβαθμίζουν την ανοιξιάτικη μόδα.

Τάσεις SS24 | Τα ξεχωριστά floral που θα φορέσουμε φέτος την άνοιξη Splash News / Ideal Images

Μαζί με την άνοιξη έρχονται πάντα και τα φλοράλ μοτίβα στο ντύσιμο, σαν μια συνθήκη που να αφορά αποκλειστικά την εποχή. Προφανώς και ο συμβολισμός που μοιράζεται ανάμεσα στην ανθοφορία της φύσης και την προσωπική ψυχική ανάταση, εξηγεί (ίσως) το γιατί προτιμάμε (να φοράμε) φλοράλ από την άνοιξη και μετά, αλλά στη μόδα οι κανόνες διαρκώς αναπροσαρμόζονται.

Αναφορικά, λοιπόν, με τη σεζόν Άνοιξη / Καλοκαίρι 2024, μπορούμε να πούμε με περιεκτικό τρόπο είναι ότι τα runways - απ' άκρη σ' άκρη στις μεγάλες εβδομάδες μόδας - γέμισαν λουλούδια. Αυτό, όμως, που μοιάζει πολύ διαφορετικό από την τυπική απεικόνιση των φλοράλ που έχουμε στο μυαλό μας, ως δηλαδή ένα τυπικό μοτίβο πάνω σε ρούχα ή αξεσουάρ, είναι το πώς επανερμηνέουν οι σχεδιαστές το floral trend γι' αυτή τη σεζόν: η τάση των 3D απλικέ που ξεπήδησε από τις κολεξιόν της σεζόν Φ/Χ 2023-24 εξελίσσεται και καταλαμβάνει περισσότερη έκταση στα ρούχα, ολόκληρες σιλουέτες μιμούνται μίσχους και ροδοπέταλα, ενώ "αληθινά" μπουκέτα λουλουδιών "εγκλωβίζονται" ανάμεσα σε στρώματα υφάσματος.

Η τελευταία περιγραφή αναφέρεται, βεβαίως, στη συλλογή A/K 2024 της Simone Rocha, όπου ρομαντικά τούλινα φορέματα ενισχύονται από την παρουσία κλαδιών από τριαντάφυλλα, θυμίζοντας "ανθρώπινα ανθοδοχεία".

Διάβασε τη συνέχεια στο harpersbazaar.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ