Follow us

3 ερωτήσεις που θα σε βοηθήσουν να μην γεμίσεις τη ντουλάπα με ρούχα που δεν θα φορέσεις ποτέ

Πώς θα αλλάξεις τον τρόπο που αντιμετωπίζεις το στιλ σου, αλλά και το shopping.

street style Splash News / Ideal Image

Η δημιουργία μίας καλά ενημερωμένης ντουλάπας είναι ο στόχος που έχει κάθε γυναίκα που αγαπά τη μόδα. Ωστόσο, είναι αρκετά εύκολο να παρασυρθείς και να γεμίσεις τη γκαρνταρόμπα σου με ρούχα που ίσως δεν σου ταιριάζουν κι τόσο, δεν είναι στο σωστό νούμερο ή που δεν μπορείς να κάνεις εύκολα styling. Κάπως έτσι, έχεις μία ντουλάπα γεμάτη από ρούχα και μία αίσθηση μεγάλης δυσκολίας για να δημιουργήσεις looks στην καθημερινότητά σου.

Για να σε βοηθήσουμε να πετύχεις τον στόχο σου, συγκεντρώσαμε τρεις ερωτήσεις, στις οποίες θα πρέπει να απαντάς λίγο πριν αποφασίσεις να αγοράσεις κάποιο ρούχο ή αξεσουάρ.

Διαβάστε Επίσης

Μπορώ να το συνδυάσω με τουλάχιστον τρία items που έχω ήδη στη ντουλάπα μου;

Ο βασικός στόχος όταν αγοράζεις κάποιο νέο ρούχο ή αξεσουάρ είναι να το φορέσεις με ποικίλους τρόπους, συνδυάζοντας το με άλλα κομμάτια που έχεις ήδη στη συλλογή σου. Εάν σκέφτεσαι να αποκτήσεις κάποιο item λοιπόν, πρέπει να δείξεις λίγη ψυχραιμία και να προσπαθήσεις να σκεφτείς τρεις διαφορετικούς τρόπους για να το συνδυάσεις με κομμάτια όμως που έχεις ήδη στη συλλογή σου. Εάν μπορείς να οραματιστείς τα looks που θα δημιουργήσεις, τότε αξίζει να το αγοράσεις. Στην αντίθετη περίπτωση, εάν δηλαδή σου είναι δύσκολο να σκεφτείς το styling, τότε είναι προτιμότερο να μην το αποκτήσεις.

Είναι στο νούμερο που μου ταιριάζει τη δεδομένη στιγμή;

Όταν κάνουμε shopping, συχνά παρασυρόμαστε από τα κομψά ρούχα και αξεσουάρ που βλέπουμε στα καταστήματα. Έτσι, ενδέχεται να κάνουμε αγορές που δεν είναι τόσο σωστές, γεμίζοντας τη ντουλάπα με ρούχα που δεν μας ταιριάζουν τόσο. Ένας σημαντικός παράγοντας μάλιστα είναι το μέγεθος. Μείνε μακριά από ρούχα που είναι μικρότερο μέγεθος από εκείνα που φοράς στη δεδομένη στιγμή. Μείνει επίσης μακριά από ρούχα που ενδέχεται να φορέσεις, εάν χάσεις κάποια κιλά στο μέλλον. Επικεντρώσου σε ρούχα που μπορείς να φορέσεις τη δεδομένη στιγμή. Διαφορετικά, θα καταλήξεις με μία ντουλάπα γεμάτη από ρούχα που δεν σου ταιριάζουν.

Θέλω να το αγοράσω απλώς επειδή είναι η τάση της μόδας;

Οι τάσεις μπορούν επίσης να μας αποπροσανατολίσουν αρκετά εύκολα. Από τη στιγμή που κάνουν την εμφάνισή τους, γεμίζουν τα καταστήματα, αλλά και τα social media με κάποιες από τις επικρατέστερες τάσεις. Ακόμα κι αν νιώθεις μπερδεμένη για κάποιο trend είναι κάπως δύσκολο να το απορρίψεις, όταν το βλέπεις συνεχώς μπροστά σου. Ωστόσο, θα πρέπει να αντισταθείς και να ξεκινήσεις να αντιμετωπίζεις τις τάσεις της μόδας ως προτάσεις. Να υιοθετείς αποκλειστικά και μόνο εκείνες που όντως σου ταιριάζουν και να απορρίπτεις όποιες δεν είναι της αισθητικής σου. Οι τάσεις είναι παροδικές και δεν θέλεις να γεμίσεις τη ντουλάπα σου αποκλειστικά με αυτές, αφού με το πέρασμα του χρόνου θα νιώσεις πως δεν έχεις τίποτα να φορέσεις.

Διαβάστε Επίσης

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ