Follow us

Ανανέωση, τάσεις & no fashion fails | Το κόκκινο χαλί των Oscars 2024 ήταν από τα καλύτερα μετά από καιρό

Το κόκκινο χαλί των φετινών Oscars είχε εκτός από λάμψη και άποψη.

Ανανέωση, τάσεις & no fashion fails | Το κόκκινο χαλί των Oscars 2024 ήταν από τα καλύτερα μετά από καιρό Splash News / Ideal Images

Τι κάνει ένα κόκκινο χαλί εντυπωσιακό; Το glam; Όχι, λίγη περισσότερη χρυσόσκονη δεν είναι ποτέ αρκετή από μόνη της για να σηκώσει το βάρος μια κομψής εμφάνισης, πόσω μάλλον ενός συνόλου εμφανίσεων όπως αυτές που συγκεντρώνονται στο κόκκινο χαλί. Ένα από τα κορυφαία όλων, βεβαίως, είναι το red carpet των Oscars εκεί όπου οι πρωταγωνίστριες του σινεμά δεν αρκεί να προβάρουν μόνο ένα ωραίο βραδινό φόρεμα, αλλά ένα ολόκληρο attitude που συμπεριλαμβάνει τον αέρα μίας υποψήφιας νικήτριας, ή ακόμα και μιας ήδη καθιερωμένης A-list σταρ με εύσημα από νίκη ή νίκες του παρελθόντος.

Το φετινό κόκκινο χαλί που προηγήθηκε της 96ης απονομής βραβείων Oscars, λοιπόν, δεν ήταν απλά κορυφαίο από άποψη "θεσμού", ήταν κορυφαίο γιατί ήταν πραγματικά καλό, στο σύνολό του. Ανέδειξε τάσεις που που συμβαδίζουν, μάλιστα, με τις επίκαιρες προτάσεις των οίκων μόδας, έφερε στο προσκήνιο πρόσφατες συλλογές από τις εβδομάδες μόδας, "εντόπισε" νέα style icons, είχε ισορροπία (μινιμαλισμός μεν, λάμψη δε) και κυρίως εκπροσώπησε άριστα τις προσωπικότητες και το προσωπικό στιλ κάθε καλεσμένης.

Ακόμα, και η εμφάνιση της Billie Eilish, με μαύρο σακάκι, λευκό πουκάμισο, tweed φούστα (και κάλτσες) από τη Chanel, που θα επέτρεπε σε κάποιον να σχολιάσει ότι είναι "εκτός θέματος", έμοιαζε απόλυτα εναρμονισμένη με το ζητούμενο: να μπορεί να νιώθει κάθε γυναίκα ο εαυτός της με ό,τι φορά, ακόμα και στο κόκκινο χαλί. Και κάπως έτσι, τo red carpet των Oscars 2024 μας θύμισε λίγο παλιούς καλούς καιρούς που ανάμεσα στις iconic εμφανίσεις ξεχώριζαν πάντα αυτές που προσπερνούσαν τη νόρμα του "Old Hollywood" dress code και φώτιζαν τη διαφορετικότητα, την ποικιλία και τους ασυμβίβαστους χαρακτήρες.

Διάβασε τη συνέχεια στο harpersbazaar.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ