Follow us

"Το δικό μου Sisterhood Treasure" | 6 γυναίκες σε ένα fashion editorial διαφορετικό από τα άλλα

Πέτρα Καλαμπόκα και Βαρβάρα Μαχαιρά, Δώρα και Κωνσταντίνα Κατσικογιάννη, Σοφία Ιωάννου και Όλγα Διακουμάκου φωτογραφήθηκαν και μίλησαν για το δικό τους sisterhood σε ένα διαφορετικό fashion editorial powered by Answear.LAB.

Answear Βασίλης Μαντάς

Η πολύτιμη ομορφιά της γυναικείας συνύπαρξης. Η ασυναγώνιστη σπουδαιότητα της αλληλεγγύης. Η νέα limited συλλογή της Answear.LAB, Sisterhood Treasure, που διατίθεται αποκλειστικά στην Ελλάδα μέσω του answear.gr είναι αφιερωμένη στις πολύτιμες αξίες που διέπουν τις γυναικείες σχέσεις. Φυσικά, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η Answear αφιερώνει collection της στην ουσιαστική επαφή ανάμεσα στις γυναίκες. Η Sisterhood Treasure συλλογή ωστόσο φαίνεται πως δημιουργήθηκε με ακόμα μεγαλύτερο πάθος για τα συναισθήματα σύνδεσης και υποστήριξης μεταξύ γυναικών. Η ισότητα, η ενσυναίσθηση, η υποστήριξη, η αποδοχή στη διαφορετικότητα, ο θαυμασμός, η έμπνευση, η αγάπη ανάμεσα στις θηλυκότητες είναι κάποιες από τις αξίες που πρεσβεύει η limited συλλογή της Answear.LAB. Ακριβώς στα στοιχεία δηλαδή που κάνουν τη ζωή μας ομορφότερη και τις ανθρώπινες σχέσεις τόσο ουσιαστικές.

Όσον αφορά στα ρούχα της συλλογής, όλα τους έχουν έναν κοινό χαρακτηριστικό στοιχείο. Δημιουργήθηκαν με στόχο να αναδείξουν τη μοναδικότητα της εκάστοτε γυναίκας, την κομψότητα και τη φινέτσα της. Πρωταγωνιστές της limited συλλογή της Answear.LAB, Sisterhood Treasure είναι το power dressing με τα δερμάτινα κοστούμια, σακάκια, φούστες και καμπαρντίνες να συνδυάζουν θηλυκότητα και δυναμισμό. Οι γραμμές των ρούχων είναι minimal και ταυτόχρονα εξαιρετικά μοντέρνες, ενώ οι δημιουργίες διέπονται από ρομαντισμό. Πρόκειται λοιπόν για μία συλλογή που απευθύνεται σε κάθε σύγχρονη γυναίκα που αγαπά τη μόδα, εκφράζεται μέσα από το στιλ της και επιλέγει ρούχα υψηλών προδιαγραφών για να προσθέσει στην γκαρνταρόμπα της.

Η νέα limited edition συλλογή της Answear.LAB, Sisterhood Treasure λειτούργησε λοιπόν ως η τέλεια αφορμή για να συναντηθούν έξι γυναίκες, τις οποίες συνδέουν διαφορετικές σχέσεις. Η Πέτρα Καλαμπόκα και η Βαρβάρα Μαχαιρά είναι καρδιακές φίλες, η Δώρα και η Κωνσταντίνα Κατσικογιάννη είναι αδερφές, ενώ η Σοφία Ιωάννου και η Όλγα Διακουμάκου αποδεικνύουν πως μία ουσιαστική σχέση μπορεί να γεννηθεί στο εργασιακό περιβάλλον. Όλες τους μίλησαν στο Missbloom για το δικό τους sisterhood.

Οικογένεια είναι οι φίλοι που επιλέγουμε

Η Πέτρα Καλαμπόκα και η Βαρβάρα Μαχαιρά γνωρίζονται πολλά χρόνια λόγω καταγωγής. Ωστόσο, η σχέση τους δυνάμωσε ακόμα περισσότερο το 2016 μετά την περιπέτεια υγείας της Πέτρας. Τι σημαίνει sisterhood για εκείνες;

"Το δικό μου Sisterhood Treasure" | 6 γυναίκες σε ένα fashion editorial διαφορετικό από τα άλλα

"Εμπιστοσύνη. Αυθεντικότητα. Ειλικρίνεια. Αλληλεγγύη. Ασφάλεια. Να νιώθεις πως υπάρχει ένας άνθρωπος που είναι εκεί για να σε στηρίξει χωρίς προκαταλήψεις. Χωρίς στερεότυπα. Χωρίς να σε κριτικάρει. Να σου απλώνει το χέρι, όταν νιώθεις ότι τα πράγματα είναι κάπως δύσκολα για εσένα. Να νιώθεις πως αγκαλιάζει όλα σου τα κομμάτια. Παράλληλα, σημαίνει και χαρά” δηλώνει η Πέτρα Καλαμπόκα με τη Βαρβάρα Μαχαιρά να συμπληρώνει πως "Ο,τιδήποτε κι αν έχει συμβεί στην καθημερινότητα, θα σκεφτώ να τηλεφωνήσω στην Πέτρα απλώς για να της το αναφέρω”.

Οι δυο τους έχουν αναπτύξει μία σχέση που χωρά τα πάντα και μπορούν να είναι απόλυτα ο εαυτός τους. Πάντα με ανιδιοτέλεια και τρυφερότητα. Μπορούν να είναι ο εαυτός τους χωρίς να κρίνει η μία την άλλη. "Θεωρώ πως η Πέτρα είναι μέρος της οικογένειας μου” λέει η Βαρβάρα Μαχαιρά.

Answear

Ποια στοιχεία είναι εκείνα που θαυμάζουν η μία στην άλλη

Η Πέτρα Καλαμπόκα υποστηρίζει πως "Θαυμάζω ότι είναι αυτοδημιούργητη και έχει καταφέρει πολλά πράγματα για το νεαρό της ηλικίας της. Είναι πειθαρχημένη. Είναι η χαρά της ζωής. Έχει μία υγιή φιλοδοξία και θετικότητα” με τη Βαρβάρα να συμπληρώνει πως "Όταν ξέρω πως έχω δίπλα μου μία φίλη όπως η Πέτρα,νιώθω πιο δυνατή σε διάφορους τομείς της ζωής μου”.

Γιατί είναι τόσο σπουδαία η γυναικεία φιλία; "Η γυναικεία φιλία μπορεί να σε εξελίξει ως άνθρωπο. Να σου προσφέρει στοιχεία που ενδεχομένως να μην τα είχες από την οικογένεια σου. Οι φίλοι είναι η οικογένεια που επιλέγεις. Είναι ωραίο να έχεις ένα χέρι που να σου πει "προχώρα και εγώ είμαι εδώ για εσένα” δηλώνει η Πέτρα.

Όσον αφορά στις στιλιστικές επιλογές τους, η Πέτρα Καλαμπόκα επέλεξε να φορέσει ένα δερμάτινο σακάκι και ένα μαύρο σορτς. Πώς ένιωσε φορώντας το; "Αγαπώ πολύ το look μου γιατί είναι αρκετά ανδρόγυνο στιλ, το οποίο αγαπώ. Μου αρέσει γιατί νιώθω δυναμική όταν το φοράω και ταυτόχρονα αποπνέει θηλυκότητα, αφού αγκαλιάζει τη σιλουέτα και τονίζει τη μέση”.

Answear

Η καρδιακή φίλη της, Βαρβάρα συνδύασε ένα γιλέκο με σατέν μαύρη φούστα σε midi μήκος και cowboy μπότες. "Το δικό μου σύνολο είναι θηλυκό αλλά και δυναμικό. Οι cowboy μπότες είναι το τέλειο twist που κάνει το αποτέλεσμα ακόμα πιο ενδιαφέρον”.

Get the Look

Δερμάτινο σακάκι Answear Lab X limited collection SISTERHOOD TREASURE.

Σορτς Answear Lab X limited collection SISTERHOOD TREASURE.

Κλειστά παπούτσια Answear Lab X limited collection SISTERHOOD TREASURE.

Επίχρυσα σκουλαρίκια με στρας Answear Lab X limited collection SISTERHOOD TREASURE.

Get the Look

Γιλέκο Answear Lab X limited collection SISTERHOOD TREASURE.

Φούστα Answear Lab X limited collection SISTERHOOD TREASURE.

Δερμάτινες καουμπόικες μπότες Answear Lab X limited collection SISTERHOOD TREASURE.

Ασημένιο βραχιόλι με στρας Answear Lab X limited collection SISTERHOOD TREASURE.

Η σπουδαία δύναμη της αδερφικής σχέσης

Η συζήτηση με τη Δώρα και την Κωσταντίνα Κατσικογιάννη με έκανε να νιώσω πως η μία συμπληρώνει την άλλη. Για τη Δώρα, sisterhood σημαίνει το να έχουν η μία την άλλη με την Κωνσταντίνα να συμπληρώνει πως "Αυτό είναι το πιο σημαντικό. Είμαστε πολύ τυχερές που έχουμε η μία την άλλη”. Μεταξύ τους υπάρχει μεγάλος θαυμασμός και σεβασμός. Η Κωνσταντίνα υποστηρίζει πως "Θαυμάζω αυτό που είναι η Δώρα. Αυτό που έχει καταφέρει να γίνει ως άνθρωπος. Θαυμάζω την ψυχή της, τον αυτοέλεγχο και την ηρεμία της. Νιώθω πως η Δώρα είναι η καλύτερη εκδοχή μου” με την αδερφή της να συμπληρώνει πως "Θεωρώ πως έχει κάποια χαρακτηριστικά, τα οποία εγώ δεν έχω. Στη ζωή μου προσπαθώ να τα αποκτήσω και να της μοιάσω περισσότερο. Η Κωνσταντίνα ως πρωταθλήτρια στον στίβο έχει τρομερή πειθαρχία, ψυχραιμία, σοβαρότητα και αυτά είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά που την κάνουν πολύ καλή αδερφή, μητέρα, σύζυγο, φίλη. Όσοι την έχουμε είμαστε τρομερά τυχεροί. Μεγαλώνοντας νιώθω πως όσο "αλλάζω της μοιάζω” και αυτό είναι κάτι για το οποίο καμαρώνω πολύ”.

Answear

Και οι δύο συμφωνούν πως υπάρχει σεβασμός μεταξύ τους και αντιμετωπίζουν τη σχέση τους εξατομικευμένα. Φροντίζουν δηλαδή να περνούν χρόνο αποκλειστικά οι δυο τους, αφού όσο μεγαλώνουν, αλλάζουν, δουλεύουν με τον εαυτό τους και θέλουν να αφιερώνουν χρόνο η μία στην άλλη. "Κάποιες φορές μου λένε πως έχουν σχέσεις που μοιάζουν με εκείνη που έχω εγώ με την Κωνσταντίνα. Από μέσα μου εύχομαι "μακάρι να έχουν”.

Η Δώρα και η Κωνσταντίνα Κατσικογιάννη φόρεσαν δημιουργίες από τη νέα limited edition συλλογή της Answear.LAB, Sisterhood Treasure. Πιο συγκεκριμένα, η Δώρα επέλεξε ένα σατινέ mini φόρεμα σε μπεζ απόχρωση, το οποίο συνδύασε με επίσης μπεζ ψηλοτάκουνα mules. Η Κωνσταντίνα Κατσικογιάννη προτίμησε το power dressing ενός μαύρου γιλέκου με επίσης μαύρο παντελόνι και λευκό πουκάμισο.

Answear

"Η αλήθεια είναι πως αμέσως μόλις είδα τη συλλογή, ήμουν σίγουρη πως το αγαπημένο look της αδερφής μου θα είναι αυτό που και επέλεξε. Εγώ, που είμαι πιο girly, φόρεσα αυτό το φόρεμα που νιώθω πως αναδεικνύει τη θηλυκότητα και το class” δηλώνει η Δώρα Κατσικογιάννη.

Get the Look

Φόρεμα Answear Lab X limited collection SISTERHOOD TREASURE .

Μπουφάν Answear Lab X limited collection SISTERHOOD TREASURE.

Δερμάτινες παντόφλες Answear Lab X limited collection SISTERHOOD TREASURE.

Επίχρυσα σκουλαρίκια με κόκκινο γρανάτη Answear Lab X limited collection SISTERHOOD TREASURE.

Answear

Get the Look

Πουκάμισο Answear Lab X limited collection SISTERHOOD TREASURE.

Παντελόνι Answear Lab X limited collection SISTERHOOD TREASURE.

Γιλέκο Answear Lab X limited collection SISTERHOOD TREASURE.

Δερμάτινες παντόφλες Answear Lab X limited collection SISTERHOOD TREASURE.

Η αξία της φιλίας στο εργασιακό περιβάλλον

Μία ακόμα σχέση που αξίζει τον σεβασμό μας είναι οι φιλίες που γεννιούνται και ανθίζουν μέσα από το εργασιακό περιβάλλον. Γυναίκες που συνεργάζονται αρμονικά, υποστηρίζοντας και εμπνέοντας η μία την άλλη. Γυναίκες που δημιουργούν το δικό τους sisterhood, αφού έχουν γνωριστεί ως επαγγελματίες. Γυναίκες όπως η Σοφία Ιωάννου, beauty editor και η Όλγα Διακουμάκου, που είναι επίσης editor του missbloom.gr.

Answear

Τι σημαίνει sisterhood για εκείνες;

Για τη Σοφία Ιωάννου "Είναι μία σχέση εμπιστοσύνης, αμοιβαίου σεβασμού και υποστήριξης μεταξύ γυναικών, ανεξαρτήτως τύπου σχέσης. Έτσι μόνο θα υπάρχει, κατά τη γνώμη μου, αληθινή αλληλεγγύη μεταξύ όλων των γυναικών, έτσι ώστε να μπορεί να δημιουργηθεί ένα ασφαλές πλαίσιο όπου θα μπορούμε να μοιραζόμαστε πιο εύκολα τα συναισθήματα και τις σκέψεις μας, να ενθαρρύνουμε και να υποστηρίζουμε τις προσπάθειες και τα όνειρα η μία της άλλης”, ενώ η Όλγα Διακουμάνου συμπληρώνει πως "Πρόκειται ένα δεσμό αλληλεγγύης, στήριξης και συνεργασίας μεταξύ κάθε σχέσης γυναικών, βασισμένο σε αμοιβαίο σεβασμό και κατανόηση. Sisterhood είναι ένας δεσμός που συνδέει γυναίκες με κοινές εμπειρίες, όνειρα και προκλήσεις”.

Ένας από τους λόγους που η γυναικεία φιλία είναι τόσο σπουδαία είναι επειδή μας εξελίσσει. Μέσα από τις ουσιαστικές σχέσεις που αναπτύσσουμε με τους φίλους μας γινόμαστε καλύτεροι. "Θαυμάζω την ευρηματικότητα και τη σπιρτάδα της Όλγας, που ως γνήσιο παιδί της Gen Z, έχει πολλά να διδάξει με τη στάση της σε μεγαλύτερες γενιές. Γι΄αυτό και προσπαθώ να εμπνέομαι από το νεανικό της πνεύμα, από τη δυναμικότητα αλλά και την ενέργεια που δείχνει, κάνοντας ταυτόχρονα πολλά πράγματα (δουλειά, σπουδές, 2ο πτυχίο κλπ), καταφέρνοντας ωστόσο να διατηρήσει τη νεανικότητα της ηλικίας της” αναφέρει η Σοφία, ενώ η Όλγα συμπληρώνει για τη συνάδερφό της πως "Θαυμάζω τη Σοφία για τον επαγγελματισμό της, τη δέσμευσή της στην εργασία και την κυρίως για την αυθεντικότητά της. Οι ιδιότητές της αυτές συμβάλλουν στην ενίσχυση της ατομικής της αλλά και της ομαδικής μας απόδοσης και επιτυχίας”.

Answear

Στη φωτογράφιση, η Σοφία Ιωάννου επέλεξε να φορέσει ένα μαύρο στράπλες φόρεμα σε midi μήκος, το οποίο όπως αναφέρει της έφερε στο μυαλό κατευθείαν την Audrey Hepburn. "Αυτά τα retro vintage vibes με ταξιδεύουν πάντα, ενώ το συγκεκριμένο φόρεμα απέπνεε τόσο έντονα ένα Old Hollywood glam αναδεικνύοντας τη θηλυκότητα μιας, κατά τ' άλλα, δυναμικής και πολύ φινετσάτης γυναίκας. Έτσι ένιωσα κι εγώ φορώντας το ολοκληρωμένο look: κομψή, χαρούμενη, μέσα στο στοιχείο μου” δηλώνει.

Η 'Ολγα Διακουμάκου προτίμησε εξίσου τη διαχρονική κομψότητα του total black, συνδυάζοντας ένα μαύρο γιλέκο με ένα μαύρο ψηλόμεσο tailored παντελόνι. Ολοκλήρωσε το look της με ένα ζευγάρι slingback ψηλοτάκουνες γόβες. Ποιο είναι όμως το αγαπημένο της item; "Αγαπημένο μου item από τη συλλογή Sisterhood Treasure της Answear είναι το γιλέκο με την ευδιάκριτη λεπτομέρεια στην πλάτη. Όταν το φόρεσα, ένιωσα όχι μόνο όμορφα αλλά και συνδεδεμένη με τον κόσμο της γυναικείας αλληλεγγύης και ενθάρρυνσης. Ήταν σαν να φοράω ένα σύμβολο της δύναμης και της ομορφιάς που προκύπτει από την ενίσχυση η μιας της άλλης”.

Answear

Get the Look

Βαμβακερό φόρεμα Answear Lab X limited collection SISTERHOOD TREASURE.

Δερμάτινες γόβες Answear Lab X limited collection SISTERHOOD TREASURE.

Ασημένιο κολιέ με κόκκινο γρανάτη Answear Lab X limited collection SISTERHOOD TREASURE.

Get the Look

Γιλέκο Answear Lab X limited collection SISTERHOOD TREASURE.

Παντελόνι Answear Lab X limited collection SISTERHOOD TREASURE.

Δερμάτινες γόβες Answear Lab X limited collection SISTERHOOD TREASURE.

Η νέα limited συλλογή Sisterhood Treasure είναι διαθέσιμη αποκλειστικά μέσω του answear.gr https://answear.gr/s/sisterhood-by-answear-lab

Editor's Picks

Επίχρυσα σκουλαρίκια Answear Lab X limited collection SISTERHOOD TREASURE

Δερμάτινο μπουφάν Answear Lab X limited collection SISTERHOOD TREASURE

Δερμάτινη μπλούζα Answear Lab X limited collection SISTERHOOD TREASURE

Σακάκι Answear Lab X limited collection SISTERHOOD TREASURE

Πουκάμισο Answear Lab X limited collection SISTERHOOD TREASURE

Δερμάτινη ραμονέσκα Answear Lab X limited collection SISTERHOOD TREASURE

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ