Follow us

Γιορτάζοντας το Italian Summer με τη Yamamay και την Carpisa στο Κάπρι

Ένα ταξίδι στο κοσμοπολίτικο νησί της Μεσογείου για το καλοκαιρινό party της Yamamay και της Carpisa.

Γιορτάζοντας το Italian Summer με τις Yamamay και Carpisa στο Κάπρι Courtesy of Yamamay & Carpisa

Με τους Ιταλούς, ιδίως του Νότου, μοιραζόμαστε περισσότερα κοινά απ' όσα ίσως φαντάζεσαι. To "Una Faccia, Una Razza" είναι, εξάλλου, μία φράση που θα ακούσεις να σου απευθύνουν όταν τους αποκαλύπτεις ότι είσαι από την Ελλάδα - και ας νόμιζα προσωπικά ότι μόνο οι Έλληνες τη χρησιμοποιούμε. Ένα ταξίδι στο μαγευτικό Κάπρι, το νησί της ιταλικής dolce vita, θα σε βάλει αμέσως στο κλίμα αυτού που θέλω να πω: το τοπίο είναι μεσογειακό, τα νερά γαλαζοπράσινα, η θέα κόβει την ανάσα, οι άνθρωποι είναι εξωστρεφείς, μιλούν δυνατά και έχουν ζωντάνια. Ναι, νιώθεις αμέσως τόσο οικεία σαν να αποβιβάστηκες σε κάποιο ελληνικό νησί. Το Κάπρι, λοιπόν, είναι το νησί που επέλεξαν οι εταιρείες Yamamay και Carpisa για να υποδεχτούν το καλοκαίρι και να μας δώσουν μία δυνατή γεύση του ιταλικού καλοκαιριού- αυτού, βεβαίως, που μόλις σου περιέγραψα ότι θα σου θυμίσει πολλά από το ελληνικό καλοκαίρι. Και κάπως έτσι, καταλαβαίνεις γιατί τα δυο ιταλικά brands που ορίζουν το Ιtalian Summer, η Yamamay και η Carpisa, είναι τόσο αγαπητά και δημοφιλή στην Ελλάδα: γιατί μας αισθάνονται!

Γιορτάζοντας το Italian Summer με τη Yamamay και την Carpisa στο Κάπρι

Το όνειρο της ιταλικής dolce vita

Η πτήση από την Αθήνα στη Νάπολη διαρκεί μόλις 1 ώρα και 50 λεπτά, ενώ από το λιμάνι της Νάπολη μέχρι το Κάπρι θα χρειαστείς άλλα 50 λεπτά με το πλοίο. Η διάρκεια αυτού του ταξιδιού είναι από μόνη της ελκυστική για να επισκεφτείς ένα από τα πιο διάσημα νησιά της Μεσογείου, που άρχισε να χτίζει τη φήμη του από τη δεκαετία του '50. Από τα σοκάκια, τις προβλήτες, τα resorts και τα beach clubs του Κάπρι έχουν περάσεις διάσημοι όπως η Jackie Kennedy, η Elizabeth Taylor, η Sophia Loren, η Audrey Hepburn, η Brigitte Bardot, όπως φυσικά και πολλοί celebrities της σημερινής εποχής- τους περισσότερους από τους οποίους, παλιούς και νέους, θα ανακαλύψεις στις φωτογραφίες που διακοσμούν την είσοδο του διάσημου εστιατορίου Villa Verde.

La Canzone del Mare

Ακόμα πιο ιστορική είναι η τοποθεσία που Yamamay και Carpisa επέλεξαν για το πάρτι με το οποίο γιόρτασαν την έναρξη του καλοκαιριού: το La Canzone del Mare δεν είναι απλά μία πολυτελής τοποθεσία για μπάνιο στη θάλασσα, αλλά το μέρος που όρισε την ιταλική dolce vita στα 50s και τα 60s. Και έκανε το Κάπρι διάσημο σ' όλο τον κόσμο. Χτισμένο πάνω στους βράχους που καταλήγουν στην ακτή, αποτελεί ένα από τα εμβληματικά αξιοθέατα του νησιού προσφέροντας θέα στο απέραντο γαλάζιο, αλλά και στα περίφημα Faraglioni, τους βράχους - σύμβολα του νησιού που ξεπροβάλλουν μέσα από τη θάλασσα. Εδώ τα ηλιοβασιλέματα είναι μοναδικά και μια τέτοια στιγμή, λίγο πριν το ηλιοβασίλεμα, ξεκίνησε το μοναδικό πάρτι των Yamamay και Carpisa.

Yamamay Carpisa Capri

Το πάρτι στο θρυλικό La Canzone del Mare

Στην είσοδο για το La Canzone del Mare μας περίμενε για να φωτογραφηθούμε ένα Fiat- άκι by Yamamay στην απόχρωση της μέντας, ενώ μετά τα πρώτα μέτρα κατάβασης με προορισμό τη βεράντα του club - restaurant, αντικρίζουμε τα καταστήματα της Yamamay και της Carpisa που προσφέρουν τη δυνατότητα στους επισκέπτες του beach club να αποκτήσουν οποιαδήποτε στιγμή το επιθυμήσουν, πριν ή μετά το μπάνιο τους, μαγιό, πετσέτες, αξεσουάρ παραλίας και βαλίτσες από τις συλλογές των brands. Ό,τι είναι απαραίτητο, δηλαδή, σ' ένα παραθεριστή με καλό γούστο.

Yamamay Carpisa Capri

Στον χώρο της εκδήλωσης, εκτός από τη μαγευτική θέα, δεσπόζει η μεγάλη πισίνα γύρω από την οποία έλαβαν χώρα οι εκπλήξεις που είχαν ετοιμάσει τα δυο brands: ζωντανή μουσική, Dj set και περφόρμανς με πρωταγωνιστές τα υπέροχα μαγιό Yamamay και τις βαλίτσες Carpisa. Στα highlights της βραδιάς ανήκουν οι υπέροχες χορογραφίες με τις οποίες εντυπωσιακές χορεύτριες του καλλιτεχνικού μπαλέτου φρόντισαν να μας συστήσουν τη συλλογή Yamamay Summer 2024, με τα ριγέ και φλοράλ μαγιό, η οποία εμπνέεται από την αίγλη και την κομψότητα των 60s, αλλά και τη νέα ταξιδιωτική συλλογή της Carpisa χορεύοντας σε έθνικ ρυθμούς.

Yamamay Carpisa Capri
Yamamay Carpisa Capri

Τρεις εξαιρετικοί Ιταλοί καλλιτέχνες συνεπήραν τους καλεσμένους της βραδιάς με τις ερμηνείες τους: Ο Peppino di Capri, οικογενειακός φίλος, οικοδεσπότης και μαέστρος των ιταλικών τραγουδιών σε όλο τον κόσμο, η Clara Soccini, Ιταλίδα τραγουδοποιός και ηθοποιός που μάγεψε το κοινό του Sanremo με το "Diamanti Grezzi" και ο Geolier, ο Ναπολιτάνος ράπερ και πρόσωπο του νέου κύματος της ναπολιτάνικης μουσικής. Ο συνδυασμός διαφορετικών μουσικών και εποχών είχε στόχο να γιορτάσει το μοναδικό ιταλικό στιλ ανά τα χρόνια, κι αν κρίνουμε από τον ενθουσιασμό και το κέφι των καλεσμένων, ο σκοπός επιτεύχθη με επιτυχία!

Clara Soccini
Clara Soccini

Peppino di Capri & Geolier
Peppino di Capri & Geolier

Peppino di Capri
Peppino di Capri

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν πολυάριθμοι καλεσμένοι: διασημότητες, δημοσιογράφοι, πελάτες και φίλοι της Yamamay και της Carpisa. Campari, Aperol και σαμπάνια πηγαινοέρχονταν στα ποτήρια, τα κλικ από τις κάμερες των κινητών δεν σταμάτησαν στιγμή, ο κόσμος χόρευε όλη τη βραδιά, ενώ τη νύχτα ο ουρανός φωτίστηκε από πυροτεχνήματα.

Η Yamamay και η Carpisa θέλησαν να γιορτάσουν το Italian Summer με μία βραδιά που θα μείνει αξέχαστη στους καλεσμένους τους. Με την υποστήριξη της Filmmaster, ηγέτη στο σχεδιασμό, την παραγωγή και το συντονισμό μεγάλων εκδηλώσεων, διοργάνωσαν ένα λαμπερό πάρτι εμπνευσμένο από την αίγλη της "La Dolce Vita" και έγραψαν μία ωραία σελίδα στην ιστορία τους, στην ιστορία του νησιού και στις αναμνήσεις όλων όσοι είχαν την ευκαιρία να βρεθούν εκεί, στο "La Canzone del Mare" στο Κάπρι.

Yamamay Carpisa Capri

Yamamay Carpisa Capri

Ένας όμορφος επίλογος

"Διαλέξαμε να καλωσορίσουμε το φετινό καλοκαίρι από αυτό το υπέροχο νησί και συγκεκριμένα το Canzone del Mare, ένα από τα μέρη που έκαναν το νησί του Κάπρι το πιο διάσημο στον κόσμο, επειδή το Κάπρι είναι ο τόπος που σε κάνει να ονειρεύεσαι. Η φυσική ομορφιά του, η πανοραμική θέα και τα αξέχαστα ηλιοβασιλέματά του, αποτέλεσαν αρκετές φορές το σκηνικό για τις διαφημιστικές μας καμπάνιες. Έτσι, σκεφτήκαμε ότι αυτή η εκδήλωση θα ήταν ένας ακόμη λόγος να το τιμήσουμε. Επίσης, οι οικογένειες Carlino και Cimmino, ιδρυτές των Yamamay και Carpisa, είναι Ναπολιτάνοι. Ξεκινήσαμε να εξάγουμε την ιταλικότητά μας σε όλο τον κόσμο από εδώ, πριν από σχεδόν 25 χρόνια, οπότε είναι φυσικό για εμάς να επιστρέψουμε στα μέρη που ενέπνευσαν το όνειρό μας και το επιχειρηματικό μας ταξίδι."

Τα λόγια του Gianluigi Cimmino, Διευθύνοντα Συμβούλου της Yamamay και του Maurizio Carlino, Διευθύνοντα Συμβούλου της Carpisa, συνοψίζουν με τον πιο όμορφο τρόπο την ουσία αυτής της βραδιάς: τη σημασία του να μένεις πιστός στις ρίζες σου, να τιμάς την κληρονομία σου και να ταξιδεύεις στον κόσμο παρέα με την ομορφιά του τόπου σου. Οι δυο Ναπολιτάνοι ιδρυτές των Yamamay και Carpisa το κάνουν αυτό με μεγάλη επιτυχία, με τις συλλογές των brands τους να αποτυπώνουν μοναδικά όλα όσα αγαπάμε στο ιταλικό στιλ- και στα ιταλικά καλοκαίρια.

Maurizio Carlino, Gianluigi Cimmino & Raffaele Carlino
Maurizio Carlino, Διευθύνων Σύμβουλος Carpisa, Gianluigi Cimminο, Διευθύνων Σύμβουλος Yamamay & Raffaele Carlino, Πρόεδρος Carpisa

Ντιανα Σπανού της AdsAdhoc, Gianluigi Cimmino Δ.Σ. Yamamay, Ζωή Φούφα, Group Advertising Director του Attica Media Network
Ντιανα Σπανού της AdsAdhoc, Gianluigi Cimmino, Δ.Σ. Yamamay, Ζωή Φούφα, Group Advertising Director Print και Digital Attica Media Group

Yamamay Carpisa Capri

Δες το βίντεο:

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr