Follow us

Editorial | Πώς η Rihanna μάς βοηθά να βελτιώσουμε το στιλ μας αγαπώντας τον εαυτό μας

"Αποδέχομαι κάθε εκδοχή του σώματος μου".

Rihanna Splash News / Ideal Image

Είναι από αυτά τα θέματα που δεν τα σκέφτεσαι ιδιαίτερα. Ένα δημοσίευμα, μία είδηση, μία δήλωση είναι αρκετή για να πλημμυρίσει ο νους σου με σκέψεις. Ακριβώς αυτό συνέβη και σε εμένα όταν κυκλοφόρησε η πρώτη φωτογραφία της Rihanna που την έδειχνε να κάνει βόλτα με τον σύντροφο της στους δρόμους της Νέας Υόρκης και να φαίνεται η φουσκωμένη κοιλιά της, αποκαλύπτοντας με αυτό τον τρόπο της εγκυμοσύνη της.

Loading...

Αμέσως, σκέφτηκα τις δηλώσεις που έχει κάνει η τραγουδίστρια για το body positivity, τις αλλαγές στη ζωή και το σώμα μας, την πορεία της. Την ίδια στιγμή, κάποιος άνθρωπος από τον κοντινό περιβάλλον της δήλωσε στο περιοδικό People πως "Αγαπάει όλες τις αλλαγές που συμβαίνουν στο σώμα της κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και πάντα τιμούσε τις εγκυμονούσες στις πασαρέλες της για το Fenty".

Κάπως έτσι συνειδητοποίησα πως η Rihanna βοηθά τις γυναίκες να αγαπήσουν και να αποδεχτούν το σώμα τους, το χρώμα τους, το στιλ τους. Οι παρακάτω δηλώσεις της το αποδεικνύουν.

"Μία μέρα μπορεί όντως να χωρέσω σε κάτι που είναι σαν κορμάκι και την επόμενη ημέρα –ή την επόμενη εβδομάδα- να χρειάζομαι κάτι oversized"

Νομίζω πως κάθε γυναίκα μπορεί να ταυτιστεί με αυτή τη φράση της Rihanna. Υπάρχουν μέρες που νιώθεις πρησμένη χωρίς να είσαι και άλλες που νιώθεις στα καλύτερα σου ενώ η ζυγαριά έχει αλλάξει προς τα επάνω. Υπάρχουν ημέρες που δεν σε απασχολεί καν τι δείχνει η ζυγαριά, σε νοιάζει απλώς που νιώθεις χαρούμενη με τη ζωή και την καθημερινότητα σου. Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει πως τα κιλά έρχονται και φεύγουν, η εμφάνιση και τα πρότυπα ομορφιάς που βλέπουμε στα Media ανακυκλώνονται και από την εποχή της Kim Kardashian επιστρέφουμε στα low rise παντελόνια και τις φούστες ελάχιστων εκατοστών από τα 90s που κολακεύουν γυναίκες που δεν έχουν ούτε ένα παραπάνω κιλό. Αυτό που χρειάζεται να αναλογιστείς είναι εάν επιθυμείς και ονειρεύεσαι να ακολουθείς πιστά και αλόγιστα κάθε προσταγή της μόδας και της pop κουλτούρας. Να βάζεις και να χάνεις κιλά για να ανταποκρίνεσαι στην "ομορφιά" της εκάστοτε σεζόν.

Editorial | Πώς η Rihanna μάς βοηθά να βελτιώσουμε το στιλ μας αγαπώντας τον εαυτό μας

Rihanna

"Γνωρίζω καλά πότε έχω πάρει βάρος και πότε έχω χάσει. Αποδέχομαι κάθε εκδοχή του σώματος μου".

Ο λόγος που ξεχώρισα αυτές τις φράσεις της Rihanna από συνέντευξη της στη Βρετανική Vogue είναι επειδή κρύβουν την αποδοχή προς τον εαυτό της. Με τον τρόπο της, τις επιλογές των λέξεων και το coolness που αποπνέει στέλνει το μήνυμα σε όλες εμάς τις γυναίκες πως πρέπει να κοιτάμε το σώμα μας στον καθρέφτη και να το αποδεχόμαστε. Να το αγαπάμε. Κατ’ επέκταση, εάν νιώθουμε ανασφάλεια με κάτι και θέλουμε να το αλλάξουμε, να το κάνουμε. Η ειδοποιός διαφορά είναι το κίνητρο για την εν λόγω αλλαγή. Είναι διαφορετικό το "αλλάζω για να αισθάνομαι όμορφα με το σώμα μου" και διαφορετικό το "αλλάζω γιατί το επιβάλλει η κοινωνία ή δεν υπακούω στις σωστές αναλογίες της εποχής". Άλλωστε, δεν υπάρχουν "σωστές" και "λάθος" αναλογίες. Υπάρχουν μόνο γνώμονες όπως η υγεία μας, η αισθητική μας, τι μας κάνει να νιώθουμε αυτοπεποίθηση.

Στην ίδια συνέντευξη της, η Rihanna τονίζει πως υπάρχουν περίοδοι που θέλει να κάνει γυμναστική. Cardio, Tae Kwon Do, Capoeira, Pilates. "Κάνω γυμναστική, αλλά ελπίζω να μη χάσω πολύ από τους γλουτούς ή τις καμπύλες μου. Θέλω να χάσω κάποια κιλά, αλλά όχι όλα". Αποδοχή και αγάπη λοιπόν.

"Δεν έχω γεννηθεί με σώμα μοντέλου όπως στα shows της Victoria Secret. Νιώθω όμως όμορφη και με αυτοπεποίθηση κάθε φορά που φοράω τα εσώρουχα μου".

Όπως έχει δηλώσει η make up artist και plus size μοντέλο, Raisa Thomas στους New York στους Times, ο casting director την προσέγγισε μέσω Instagram. Το μοντέλο δέχτηκε αμέσως να συμμετέχει στην επίδειξη μόδας της συλλογής Savage x Fenty και να φορέσει τις δημιουργίες της Rihanna, επειδή εκτιμά τον σεβασμό που δείχνει η δημιουργός στις plus size γυναίκες, στις λευκές και τις μαύρες, τις εγκύους. Βλέποντας τις collections της, όπως και να μοιάζει η σιλουέτα σου, σίγουρα θα βρεις ένα μοντέλο με το οποίο θα ταυτιστείς.

Savage x Fenty

Savage x Fenty

Savage x Fenty

Η Rihanna κατάφερε με αυτό τον τρόπο να ενώσει τις πραγματικές γυναίκες, εκείνες που δεν έχουν άψογες αναλογίες με τον κόσμο της μόδας. "Είναι σημαντικό να δημιουργείς μια σειρά στην οποία οι γυναίκες μπορούν να δουν τον εαυτό τους. Θέλω να κάνω τον κόσμο να νιώθει και να είναι καλά, να διασκεδάζει δοκιμάζοντας διαφορετικά στιλ".

Οι συλλογές της περιλαμβάνουν 36 διαφορετικά μεγέθη από 32A έως 44DD στα σουτιέν και XS έως 3X σε εσώρουχα και νυχτικά. Πέρα από το body inclusivity, η Rihanna έχει σεβαστεί επίσης τους διαφορετικούς τόνους δέρματος. Στη make up συλλογής της, το foundation είναι διαθέσιμο σε 40 διαφορετικές αποχρώσεις, αφού όπως έχει δηλώσει η ίδια "Γνωρίζω καλά πως πολλές γυναίκες νιώθουν αγωνία εάν θα καταφέρουν να βρουν την κατάλληλη απόχρωση foundation στα ράφια των καταστημάτων με καλλυντικά". Ακριβώς το ίδιο έκανε και στις συλλογές της με underwear και lingerie, αφού υπάρχουν σε εφτά διαφορετικές αποχρώσεις του nude. Και αυτή δεν ήταν μία καθόλου τυχαία επιλογή.

Rihanna
Η Rihanna στα βραβεία CFDA, το 2014

Το 2014, η Rihanna περπάτησε στο κόκκινο χαλί των CFDA βραβείων με το διάσημο naked φόρεμα της, το οποίο στη συνέχεια απέσπασε σχόλια που είχαν αρνητική χροιά από τον Τύπο. Ο λόγος ήταν πως η ερμηνεύτρια είχε φορέσει nude εσώρουχο κάτω από το φόρεμα της, το οποίο όμως έκανε αντίθεση με τον τόνο της επιδερμίδας της και σύμφωνα με τους συντάκτες μόδας "ήταν στιλιστικό λάθος". Προς υπεράσπιση της, η Rihanna δήλωσε με χιούμορ πως το "λάθος" ήταν πως τα nude εσώρουχα που κυκλοφορούν στο εμπόριο δεν ταιριάζουν με τη δική της επιδερμίδα και κατ’ επέκταση με εκατομμύρια άλλων γυναικών.

rihanna

"Μου αρέσει πολύ να δοκιμάζω νέα ρούχα και στιλ, αλλά θεωρώ πολύ σημαντικό να φοράμε ρούχα που κολακεύουν το σώμα μας και μας κάνουν να νιώθουμε άνετα"

Ρίχνοντας μία ματιά στο style evolution της Rihanna, συνειδητοποιώ πως είναι μία από τις celebrities που δεν έχει ένα συγκεκριμένο στιλ. Ακριβώς αυτή είναι και η επιτυχία της. Τη μία θα φορέσει μίνι ντένιμ φούστα με λευκό πουκάμισο και την άλλη κοστούμι ανδρικού τύπου. Αγαπά τις αλλαγές, φαίνεται πως βαριέται να ακολουθεί συνεχώς έναν συγκεκριμένο τρόπο ντυσίματος και δεν φοβάται να δημιουργήσει εκκεντρικά σύνολα.

Τι σημαίνει αυτό; Σταμάτα να παίρνεις το στιλ σου τόσο πολύ στα σοβαρά. Πειραματίσου με τις τάσεις, υιοθέτησε ή αγνόησε τες. Μην προσπαθείς να τοποθετήσεις το ντύσιμο σου και τον σωματότυπο σου σε κατηγορίες. Επέλεξε ρούχα που σε κάνουν να νιώθεις άνετα και κολακεύουν τη σιλουέτα σου. Αυτή η στιλιστική συμβουλή θα σε απελευθερώσει και θα φέρει τη διαφορά στο ντύσιμο σου.

Rihanna
Rihanna

Shine bright like a diamond

Τι χρειάζεται να κρατήσεις από όλα τα παραπάνω; Η ζωή είναι γεμάτη από κιλά που έρχονται και φεύγουν, από νέες τάσεις και αλλαγές στον κόσμο της μόδας, από διαφορετικά πρότυπα ομορφιάς. Εκείνο που έχει μεγαλύτερη σημασία όμως είναι να αγαπάς και να φροντίζεις τον εαυτό σου είτε είσαι στα ιδανικά κιλά είτε όχι. Να αντιμετωπίζεις το ντύσιμο σου ως μέσο για να νιώσεις αυτοπεποίθηση, να δοκιμάζεις νέους συνδυασμούς και να μη μένεις κολλημένη σε κλισέ απόψεις. Να χαίρεσαι τη ζωή, το σώμα, το στιλ σου –και το φαγητό- όπως η Rihanna.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ