Follow us

Το basic ζευγάρι παπουτσιών που ανανεώθηκε και θα φορέσουμε όλες την άνοιξη

street style Splash News / Ideal Image

Η πρώτη φορά που αυτό το στιλ παπουτσιών εμφανίζεται στον κόσμο του ενδύματος είναι ο 18ος αιώνας, όταν το είχε φορέσει η Marie Camargo, χορεύτρια της Βασιλικής Ακαδημίας Χορού. Αργότερα και συγκεκριμένα το 1956, η Brigitte Bardot ζήτησε από την Rose Repetto, ιδιοκτήτρια επιχείρησης με παπούτσια, να δημιουργήσει ένα συγκεκριμένο ζευγάρι παπουτσιών, τα οποία φόρεσε στην ταινία "Και ο θεός έπλασε τη γυναίκα". Η σχεδιάστρια δημιούργησε τις μπαλαρίνες που γνωρίζουμε και αγαπάμε μέχρι σήμερα με την ηθοποιό αλλά και εκατομμύρια άλλες γύναικες μέσα στον χρόνο να φορούν τις μπαλαρίνες στην καθημερινότητα τους.

Οι σχεδιαστές (χαρακτηριστικό παράδειγμα, η Gabrielle Chanel) έδειξαν επίσης μεγάλη αγάπη στις μπαλαρίνες. Ο καθένας τους μάλιστα διατηρούσε σταθερή την κεντρική ιδέα του παπουτσιού και το διακοσμούσε με διάφορα λουριά, κορδέλες, χρώματα, μοτίβα, στρας ή ό,τι άλλο επιθυμούσε.

Μέσα στον χρόνο, οι flat μπαλαρίνες έχουν περάσει από διάφορα στάδια. Έχουν βρεθεί στην κρυφή των shoe trends και έχουν χαρακτηριστεί ως "ξεπερασμένες". ή κάπως basic. Ωστόσο, μετά από πολλές δεκαετίες ζωής είναι και πάλι στην επικαιρότητα και ένα από τα must have παπούτσια της άνοιξης.

Γιατί να αποκτήσεις ένα ζευγάρι μπαλαρίνες; Αρχικά, συνδυάζονται τα πάντα. Ό,τι κι αν αποφασίσεις να φορέσεις, εάν επιθυμείς να ολοκληρώσεις το σύνολό σου με ένα ζευγάρι παπουτσιών που θα σε κάνει να νιώθεις άνεσα στη διάρκεια της ημέρας, οι μπαλαρίνες είναι κατάλληλη επιλογή. Οι fashionistas μάλιστα τις έχουν ήδη προσθέσει στη συλλογή τους και σου προτείνουν τους δύο πιο fresh και κοριτσίστικους συνδυασμούς. Φόρεσε τες είτε με μίνι φούστες είτε με το αγαπημένο σου τζιν παντελόνι σε casual chic σύνολα που είναι ιδανικά για την άνοιξη.

Style Inspo

Loading...
Loading...
Loading...
Loading...
Loading...
Loading...

Διαβάστε Επίσης

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ