Follow us

Editorial | Η μεγαλύτερη τάση στα μαγιό είναι να αγαπήσεις το σώμα σου

Μερικές σκέψεις λίγο πριν πραγματοποιήσουμε την πρώτη επίσκεψη στην παραλία.

trends iStock

Είναι μεσημέρι στο γραφείο, έχει ζέστη και η οθόνη του υπολογιστή μου είναι γεμάτη από φακέλους -ναι, είμαι freak οργάνωσης- με τις νέες συλλογές των swimwear brands για το καλοκαίρι του 2022. Με μία πρώτη σκέψη, θα αναρωτηθεί κανείς που είναι το περίεργο εφόσον είμαι fashion editor. Ακριβώς για αυτό τον λόγο όμως, οι φίλες μου και όσοι τύχει να συζητήσουμε αυτή την περίοδο για τη μόδα της σεζόν, είναι δεδομένο πως θα μου κάνουν την ερώτηση "Ποιες είναι οι τάσεις στα μαγιό;”.

Αυτό είναι και το σημείο που με κάνει αρχικά να νιώθω κάποια αμηχανία και στη συνέχεια με βάζει σε σκέψεις. Σίγουρα έχω διαβάσει για τις τάσεις στα μαγιό και μπορώ να αναφέρω μία λίστα από αυτές, αλλά κάπου αναρωτιέμαι... πόση σημασία έχουν; Πόση σημασία έχει εάν είναι τα μπικίνι ή τα ολόσωμα μαγιό στην επικαιρότητα; Εάν είναι τα brazillian; ή τα monokini, microkini, tankini, skirtini; Στο δικό μου μυαλό δεν έχει καμία, αφού μπορεί να ενημερωθώ για τα trends αλλά θα επιλέξω το μαγιό που με κάνει να νιώθω άνετα όσο κολυμπάω, όσο απολαμβάνω τον ήλιο στην παραλία, όσο πίνω το cocktail με τις φίλες μου στις διακοπές.

Φυσικά, αφορμή για τις παραπάνω σκέψεις δεν είναι οι τάσεις, δεν μου φταίνε αυτές. Δεν θέλω να πω σε καμία γυναίκα να τις απορρίψει ή να μην ενημερωθεί επαρκώς. Αυτό που θέλω να σου πω λίγο πριν κάνεις την πρώτη σου επίσκεψη στην παραλία είναι να μην επηρεαστείς από αυτές. Όχι να μην επηρεαστείς για το εάν θα αγοράσεις μονόχρωμο ή εμπριμέ μαγιό, ολόσωμο ή μπικίνι. Να μην επηρεαστείς από τα σώματα που θα δεις στα e-shops, στις καμπάνιες, στις φωτογραφίες των social media.

Άλλωστε, been there, done that, που σημαίνει πως έχω περάσει ένα από τα φοιτητικά μου καλοκαίρια, κρύβοντας το σώμα μου που έχει αλλάξει επειδή είχα πάρει κάποια κιλά. Η μόνιμη απάντηση στις προσκλήσεις που μου έκαναν οι φίλες μου για χαλάρωση στην παραλία ήταν "όχι”, επειδή το σώμα μου δεν ήταν ακριβώς όπως θα ήθελα, ακριβώς όπως θα έπρεπε να είναι και το μαγιό δεν έδειχνε όπως στο μοντέλο που το φορούσε στο e-shop. Τι κέρδισα; Φυσικά, απολύτως τίποτα. Μόνο μερικές ημέρες με καύσωνα, οι οποίες με βρήκαν στο σπίτι, ενώ θα μπορούσα να απολαμβάνω τη θάλασσα.

Η αμέσως επόμενη απορία είναι πόσο εύκολο είναι να μην επηρεαστείς. Καθόλου, ωστόσο θα πρέπει να ανατρέξεις σε εκείνα τα μέρη του μυαλού σου, που σου υπενθυμίζουν ανά διαστήματα πως πρέπει να αγαπάς τον εαυτό σου, τις καμπύλες ή την skinny σιλουέτα σου, τις ραγάδες ή τη χαλάρωση, τους κοιλιακούς ή εκείνο το σημάδι που έχεις από παιδί.

Η μοναδική συμβουλή που θα ήθελα να σου δώσω είναι να κάνεις όσες περισσότερες δοκιμές μπορείς. Να μη διστάσεις να δοκιμάσεις ολόσωμα και μπικίνι, έντονα χρώματα ή μοτίβα, μπικίνι με λουριά ή ολόσωμα που αγκαλιάζουν τις καμπύλες. Να επιλέξεις το μαγιό που σου φτιάχνει τη διάθεση, σε κάνει να νιώθεις αυτοπεποίθηση και μεγαλώνει την ανυπομονησία για τις καλοκαιρινές διακοπές. Αυτή είναι η μεγαλύτερη τάση της μόδας, να αγαπήσεις το σώμα σου, φορώντας μαγιό και να απολαύσεις το καλοκαίρι όσο περισσότερο γίνεται.

Διαβάστε Επίσης

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ