Follow us

Ο πιο έξυπνος τρόπος για να ανανεώσεις το στιλ σου την περίοδο των εκπτώσεων

Οι συμβουλές που ακολουθούν οι shopping experts στις εκπτώσεις.

street style Splash News / Ideal Image

Οι καλοκαιρινές εκπτώσεις έχουν ξεκινήσει επισήμως ακριβώς τη στιγμή που τις χρειαζόμαστε. Λίγο πριν ετοιμάσεις τη βαλίτσα και ξεκινήσεις τις διακοπές σου, έχεις την ευκαιρία να ανανεώσεις το στιλ και τη γκαρνταρόμπα σου, αγοράζοντας όλα τα κομμάτια που θα χρειαστείς αυτή την περίοδο. Η βασική συμβουλή που προτείνουν οι shopping experts είναι να επικεντρωθείς στα ρούχα και αξεσουάρ που θα φορέσεις την τρέχουσα σεζόν και να μείνεις μακριά από εκείνα άλλων εποχών. Συνεπώς, η shopping list σου αξίζει να έχει μαγιό και καφτάνια, ψάθινες τσάντες και καπέλα, λινά ρούχα και σανδάλια. Για να σε βοηθήσουμε ακόμα περισσότερο, συγκεντρώσαμε οκτώ ερωτήσεις που αξίζει να κάνεις στον εαυτό σου λίγο πριν προχωρήσεις σε κάποια αγορά.

Οι ερωτήσεις που θα σε βοηθήσουν να κάνεις έξυπνες αγορές

"Υπάρχει στη λίστα μου;"

Στις φετινές εκπτώσεις του καλοκαιριού θέσε ως στόχο να κάνεις έξυπνες και αγορές, που θα σε ανανεώσουν. Βασική προϋπόθεση για να το πετύχεις είναι η δημιουργία λίστας. Χρειάζεται βέβαια να κάνεις πρώτα εκκαθάριση στη γκαρνταρόμπα σου ώστε να δημιουργήσεις μία λίστα με όλα όσα λείπουν από αυτή και αξίζει να αγοράσεις.

Κάθε φορά που κάποιο ρούχο ή αξεσουάρ σου αποσπάσει την προσοχή, θα πρέπει να ελέγχεις τη λίστα σου για να τσεκάρεις εάν όντως το θέλεις και το χρειάζεσαι. Εάν υπάρχει σε αυτήν καλώς, εάν όχι θα πρέπει να το βγάλεις από το καλάθι σου.

Loading...

"Θα το αγόραζα εάν δεν είχε έκπτωση;"

Αυτός είναι ίσως ο μεγαλύτερος κίνδυνος την περίοδο των εκπτώσεων. Οι αλλαγές στις τιμές και η διάθεση ανανέωσης που έχεις σε οδηγεί σε λανθασμένες και συχνά άσκοπες αγορές. Ωστόσο, λίγο πριν κάνεις μία ακόμα άσκοπη αγορά, πάρε μία ανάσα και σκέψου εάν όντως θα το αγόραζες εάν δεν είχε έκπτωση. Εάν απαντήσεις με ειλικρίνεια ναι, τότε αξίζει να το προσθέσεις στη συλλογή σου. Εάν όμως σκεφτείς λίγο καλύτερα και συνειδητοποιήσεις πως θέλεις να το αγοράσεις επειδή είναι σε έκπτωση, θα πρέπει να μείνεις μακριά από την εν λόγω αγορά.

Διαβάστε Επίσης

"Είναι στο νούμερο μου;"

Ένα φόρεμα που "θα σου κάνει" όταν χάσεις εκείνα τα δύο κιλά που θέλεις, ένα φόρεμα που θα σου στέκεται καλύτερα όταν αποφασίσεις να κάνεις διατροφή. Σε αυτές τις εκπτώσεις, προσπάθησε να μείνεις μακριά από τέτοιου είδους αγορές και επικεντρώσου σε ρούχα που αναδεικνύουν και ταιριάζουν στο σώμα σου. Διαφορετικά, θα καταλήξεις με μία γκαρνταρόμπα γεμάτη με ρούχα που δεν είναι στο σωστό μέγεθος και η σκέψη "Δεν έχω τι να βάλω" θα είναι πιο συχνή από ποτέ.

Loading...

"Με συμφέρει όντως η έκπτωση του;"

Ακόμα κι αν δεν είσαι μεγάλη fan των μαθηματικών, την περίοδο των εκπτώσεων θα σου φανούν χρήσιμα. Πριν φτάσεις στο ταμείο, παρατήρησε πιο προσεκτικά την έκπτωση που έχει το εν λόγω κομμάτι. Είναι εκείνη που υπόσχεται το κατάστημα ή το e-shop; Είναι τόσο μικρή που σχεδόν δεν αλλάζει η τιμή του προϊόντος; Μπορείς να βρεις και καλύτερες προσφορές σε κάποιο άλλο brand; Γενικώς, να θυμάσαι πως στις αγορές που κάνεις στις εκπτώσεις, θα πρέπει να είσαι ψύχραιμη και να δίνεις βάση σε κάθε λεπτομέρεια. Συχνά μας εντυπωσιάζει ακόμα και η παραμικρή αλλαγή στην τιμή και δεν καταλαβαίνουμε πως πιθανώς να μην είναι και τόσο μεγάλη ευκαιρία.

Διαβάστε Επίσης

"Μήπως έχω ήδη κάτι παρόμοιο στη συλλογή μου;"

Αυτή η ερώτηση, σε συνδυασμό με τη λίστα που θα έχεις δημιουργήσει θα σε βοηθήσει να κάνεις τις πιο έξυπνες αγορές. Εάν θέλεις να αγοράσεις κάποιο κομμάτι και δεν υπάρχει στη λίστα σου, σημαίνει είτε πως δεν το χρειάζεσαι είτε πως το έχεις ήδη στη συλλογή σου. Να θυμάσαι πως ο στόχος δεν είναι να γεμίσεις μία ντουλάπα με τα ίδια ρούχα, αλλά να ανανεώσεις το στιλ και το ντύσιμο σου με κομμάτια που θα σου φανούν χρήσιμα αλλά και με κομμάτια που δεν έχεις ήδη.

"Πόσες φορές και με ποιους τρόπους μπορώ να το φορέσω;"

Εξίσου σημαντικό είναι να σκεφτεί πόσες φόρες και με ποιους τρόπους μπορείς να φορέσεις εκείνο το εμπριμέ πουκάμισο ή εκείνο το φόρεμα. Σίγουρα, τα ιδιαίτερα ρούχα είναι εκείνα που κάνουν τη διαφορά στο ντύσιμο σου, ωστόσο θα πρέπει να έχεις στην κατοχή σου ρούχα που σε βοηθούν να ντυθείς στην καθημερινότητα. Δώσε την προσοχή σου αρχικά σε αυτά και εάν το budget είναι αρκετό, μπορείς να επενδύσεις και σε κάτι πιο statement.

Loading...

"Ξεφεύγω από το budget που έχω ορίσει;"

Το budget είναι πολύ σημαντικό εάν δεν θέλεις να δεις τον λογαριασμό σου να αδείαζει χωρίς να το καταλάβεις. Αφού έχεις δημιουργήσει τη λίστα με τις must αγορές που θα ήθελες να κάνεις, θα πρέπει να θέσεις ένα συγκεκριμένο ποσό, το οποίο θα χρησιμοποιήσεις για τις εν λόγω αγορές. Φυσικά, δεν θα πρέπει να το ξεπεράσεις όσο κι αν νιώθεις πως ερωτεύτηκες ένα φόρεμα, ένα ζευγάρι γόβες ή κάποιο item με μεγάλη έκπτωση. Σε περίπτωση που κάνεις τις αγορές σου κι περισσεύει κάποιο ποσό, μπορείς είτε να το αποταμιεύσεις είτε να προσθέσεις στη συλλογή σου κάτι πολύ ιδιαίτερο που ήθελες καιρό.

"Έχω κάνει επιτυχημένες αγορές σε περίοδο εκπτώσεων στο παρελθόν;"

Κάθε φορά που κάνεις αγορές σε περίοδο εκπτώσεων, θα πρέπει να αναλογίζεσαι τα λάθη και τα σωστά που έχεις κάνει παλαιότερα σε παρόμοιες περιστάσεις. Άλλωστε, εσύ γνωρίζεις καλύτερα από τον καθένα τι σου ταιριάζει και τι όχι. Για παράδειγμα, εάν έχεις συνειδητοποιήσει πως παλαιότερα έκανες πολλές παρορμητικές αγορές, αυτή τη φορά προσπάθησε να είσαι πιο ψύχραιμη κι να σκεφτείς δύο και τρεις φορές εάν αξίζει να κάνεις κάποια αγορά. Κάπως έτσι, θα βελτιώνεσαι κάθε φορά, το στιλ σου θα αλλάζει προς το καλύτερο και δεν θα σκεφτείς ξανά πως "Δεν έχω τι να βάλω".

Διαβάστε Επίσης

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ