Follow us

Πέντε στιλιστικά λάθη που σε κάνουν να νιώθεις πως δεν έχεις τίποτα να φορέσεις

Οι αλλαγές που χρειάζεται να κάνεις στο στιλ και τη γκαρνταρόμπα σου.

street style Splash News / Ideal Image

Είναι κάτι που έχει συμβεί στις περισσότερες γυναίκες. Θέλεις να δημιουργήσεις ένα κομψό σύνολο, casual, semi-formal ή formal, ανοίγεις τη ντουλάπα και ξεκινάς να νιώθεις το αίσθημα "δεν έχω τίποτα να φορέσω”. Αρχικά, χρειάζεται να δείξεις ψυχραιμία αφού είναι κάτι που κάθε γυναίκα έχει νιώσει. Στη συνέχεια χρειάζεται να αναρωτηθείς για ποιον λόγο νιώθεις με αυτό τον τρόπο. Παρακάτω, συγκεντρώσαμε πέντε αιτίες που σε κάνουν να νιώθεις αυτό το αίσθημα και τι μπορείς να κάνεις για να ανανεώσεις το ντύσιμό σου αλλά και τον τρόπο που αντιμετωπίζεις τη μόδα.

Κάνεις τις αγορές σου αποκλειστικά με βάση τις τάσεις

Σίγουρα, όταν ξεκινά μία νέα εποχή, τόσο τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όσο και τα καταστήματα γεμίζουν με όλες τις νέες τάσεις της μόδας. Το γεγονός αυτό σίγουρα σε επηρεάζει όταν ετοιμάζεσαι να κάνεις τις αγορές σου. Ωστόσο, εάν θέλεις να δημιουργήσεις μία ολοκληρωμένη γκαρνταρόμπα που δεν σου προκαλεί το αίσθημα πως δεν έχεις τίποτα να φορέσεις. Σίγουρα είναι αναπόφευκτο το να μην επηρεαστείς από τα trends της εκάστοτε σεζόν, αλλά χρειάζεται να τα αντιμετωπίσεις με ψυχραιμία. Ναι, ενημερώσου για όλες τις τάσεις, αλλά μην τις υιοθετήσεις όλες. Επίλεξε εκείνες που ταιριάζουν με την αισθητική σου και προσπάθησε να της συνδυάσεις με το προσωπικό σου στιλ. Διαφορετικά, σε έναν χρόνο όταν θα ανοίξεις τη ντουλάπα σου θα νιώθεις πως δεν υπάρχει τίποτα να φορέσεις, αφού θα έχουν αλλάξει οι τάσεις.

Loading...

Δεν δίνεις την απαραίτητη σημασία στην ποιότητα

Εξίσου σημαντικό όμως είναι να δίνεις μεγάλη προσοχή στην ποιότητα των ρούχων που αγοράζεις. Θέσε στον εαυτό σου τον shopping κανόνα του λιγότερα και πιο ποιοτικά. Προτίμησε δηλαδή να εμπλουτίσεις τη γκαρνταρόμπα σου με καλής ποιότητας υφάσματα που θα φοράς για χρόνια, αντί για ρούχα με αμφιβόλου ποιότητας υφές που θα εμφανίσουν άμεσα φθορές.

Δεν επενδύεις σε basic κομμάτια

Είναι μία από τις στιλιστικές συμβουλές που διαβάζεις συχνά. Εάν θέλεις να νιώθεις πως μπορείς να δημιουργήσεις ένα κομψό σύνολο για την εκάστοτε περίσταση χρειάζεται να εμπλουτίσεις τη συλλογή σου με διαχρονικά κομμάτια. Αυτό σημαίνει καθαρές γραμμές και ουδέτερες αποχρώσεις όπως το λευκό, το μπεζ, το γκρι, το μαύρο, το μπλε. Αυτά τα χρώματα αποπνέουν κομψότητα και πολυτέλεια, συνδυάζονται με τα πάντα, ενώ μπορείς να τα συνδυάσεις με άλλα πιο statement αξεσουάρ.

Loading...

Κρατάς ρούχα που δεν χρειάζεσαι

Αυτό είναι ακόμα ένα συχνό λάθος που κάνουν οι περισσότερες γυναίκες. Όταν ανοίγεις τη ντουλάπα σου, όποιο ρούχο κι αν επιλέξεις θα πρέπει να είναι στη γραμμή που σου ταιριάζει, στο νούμερο που φοράς τη δεδομένη στιγμή, αλλά και να ταιριάζει με το lifestyle σου. Ο,τιδήποτε άλλο μπορείς αν το δωρίσεις ή να το ανακυκλώσεις. Διαφορετικά, εάν ανοίγεις τη γκαρνταρόμπα σου, επιλέγεις κάποιο item και στη συνέχεια συνειδητοποιείς πως δεν σου κάνει ή δεν σου αρέσει πια, το αίσθημα του "δεν έχω τίποτα να φορέσω” συνεχώς θα μεγαλώνει. Συνεπώς, η συχνή εκκαθάριση και η καλή οργάνωση είναι η λύση.

Loading...

Κάνεις αγορές για το μέλλον

Ένα τζιν παντελόνι που θα φορέσεις όταν χάσεις εκείνα τα δύο κιλά. Ένα φόρεμα που θα φορέσεις σε περίπτωση που σε καλέσουν σε εκείνη την εκδήλωση. Ένα σακάκι που θα φορέσεις εάν αποφασίσεις να αλλάξεις το στιλ σου. Το σωστό shopping επικεντρώνεται στο Τώρα και το στιλ που έχεις σήμερα. Την επόμενη φορά που θα επισκεφτείς τα καταστήματα, προτίμησε να αγοράσεις αποκλειστικά και μόνο τα ρούχα που θα θέλεις να φορέσεις ακόμα και την επόμενη ημέρα. Ρούχα που ταιριάζουν στη σιλουέτα σου, που σε κάνουν να αισθάνεσαι αυτοπεποίθηση, που ανταποκρίνονται στα dress codes που έχεις να φέρεις εις πέρας στην καθημερινότητα. Οποιαδήποτε άλλη αγορά θα την κάνεις όταν τη χρειαστείς. Έτσι δεν θα γεμίζεις τη ντουλάπα σου με ρούχα που δεν χρειάζεσαι.

Διαβάστε Επίσης

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ