Follow us

Coquette Aesthetic | Πώς θα υιοθετήσεις την αγαπημένη τάση της Gen Z

Η τάση που βλέπουμε παντού στα social media.

trend Splash News / Ideal Image

Σε έναν κόσμο που συνεχώς εξελίσσεται, ένας τρόπος για να παραμένουμε συνεχώς ενημερωμένες για όλα τα νέα micro trends είναι να παρακολουθούμε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Εκτός από τις τάσεις που παρουσιάζουν οι οίκοι μόδας για την εκάστοτε σεζόν, μέσα από τα social media και πιο συγκεκριμένα μέσα από τα προφίλ των fashionistas προκύπτουν νέες τάσεις που αξίζουν την προσοχή μας. Τον τελευταίο καιρό, το "Coquette Aesthetic" φαίνεται πως απασχολεί ιδιαιτέρως την Gen Z.

Η εν λόγω τάση είναι συνώνυμο του ρομαντικού και των girly στοιχείων όπως η δαντέλα, οι φιόγκοι και οι πέρλες, ενώ πηγή έμπνευσης είναι το στιλ γυναικών που έζησαν πολλές δεκαετίες πριν όπως η Joséphine de Beauharnais συνδυασμένο με Old English vibes. Η σειρά Bridgerton έκανε επίσης την Gen Z να αγαπήσει την εν λόγω αισθητική στο ντύσιμο, η οποία χαρακτηρίζεται από θηλυκότητα και ρομαντισμό.

Πώς θα υιοθετήσεις όμως το εν λόγω trend; Υπάρχει μία λίστα, στην οποία ορκίζονται οι fashionistas που αγαπούν αυτή την τάση και περιλαμβάνει φιόγκους που δένουν στα μαλλιά, πέρλες που κοσμούν το λαιμό, κορσέδες και δαντέλαπου χαρίζουν vintage vibes στο ντύσιμο, κοσμήματα σε σχήμα καρδιάς που πλέον είναι ιδιαιτέρως διάσημα, flat μπαλαρίνες αλλά και μακριές φούστες κυρίως σε σατινέ ύφασμα.

@erika.dwyer Alexa play "Let the Light in” by Lana Del Rey 🎀🪞🩰🧸 #coquette #ldr #coquetteaesthetic #fashion #styletips #outfitideas ♬ original sound - Erika Dwyer

Τα must have κομμάτια για να υιοθετήσεις το trend

  1. Φιόγκοι
  2. Πέρλες
  3. Κορσέδες
  4. Δαντέλα
  5. Flat μπαλαρίνες
  6. Κοσμήματα σε σχήμα καρδιάς
  7. Μακριές φούστες

Editor's Picks

Κολιέ τσόκερ πέρλες Mango

Ζακέτα με φιόγκο με στρας H&M

Τζιν τοπ κορσέ Pull and Bear

Καλσόν από Τούλι 40 Den με Φλοράλ Μοτίβο Calzedonia

Flat μπαλαρίνες Haralas x Social Outkast

Κολιέ με κορδόνι και καρδιά Bershka

Σατινέ φούστα Zara

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ