Follow us

Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας | Η BSB τιμά τις γυναίκες με μία exclusive συλλογή που έχουν επιμεληθεί designers και Έλληνες καλλιτέχνες

Τα νέα συλλεκτικά t-shirts της BSB είναι ο ορισμός του power dressing.

bsb Courtesy of BSB

Συνηθίζουμε να λέμε πως κάθε ημέρα έχει τη δική της αξία και αξίζει να τη ζούμε απολαμβάνοντας την στο έπακρο. Ωστόσο, υπάρχουν κάποιες συγκεκριμένες ημερομηνίες που χρειάζεται να τιμούμε και γιορτάζουμε ακόμα περισσότερο. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, η όγδοη ημέρα του Μαρτίου που έχει καθιερωθεί ως "Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας”. Η Γυναίκα με τους διάφορους ρόλους που έχει στη ζωή και την κοινωνία αποτελεί πηγή έμπνευσης και δύναμης, αξίζει να γιορτάζεται κάθε ημέρα και πολύ περισσότερο στις 8 Μαρτίου.

Για να τιμήσει τη συγκεκριμένη ημέρα, η BSB, με πρωτοβουλία της ιδρύτρια Σοφίας Μπιθαρά, προέδρου και καλλιτεχνικής διευθύντριας της εταιρείας, δημιούργησε μία άκρως ενδιαφέρουσα δράση, η οποία έχει φιλανθρωπικό χαρακτήρα. Η δυναμική γυναίκα πίσω από το τιμόνι της επιτυχημένης εταιρείας μόδας, με όραμα, υψηλή αισθητική, ενδιαφέρον για τον κόσμο, εκτίμηση και αγάπη για τις γυναίκες και έντονο το αίσθημα της προσφοράς, αναφέρει ότι αγαπά όλες τις γυναίκες και τις θαυμάζει για την επίτευξη των πολλαπλών ρόλων που καλούνται να εκτελούν καθημερινά ενώ τονίζει ότι πρέπει όλες να επιστρατεύουν την τεράστια δύναμη που έχουν μέσα τους γιατί έχουν την αξία και την ικανότητα να κάνουν τον κόσμο μας ακόμα καλύτερο!

Ο λόγος για τη δημιουργία μίας exclusive συλλογής αποτελούμενης από 4 συλλεκτικά t-shirts. Το πρώτο συλλεκτικό t-shirt της συλλογής δημιούργησαν οι σχεδιαστές της BSB, με πρωταγωνιστή το σύμβολο του γυναικείου φύλου, το οποίο και αποτελεί το έμβλημα της εν λόγω δράσης.

Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας | Η BSB τιμά τις γυναίκες με μία exclusive συλλογή που έχουν επιμεληθεί designers και Έλληνες καλλιτέχνες

Οι designers της BSB, τιμώντας κάθε μία γυναίκα ξεχωριστά, σχεδίασαν ένα συλλεκτικό t-shirt το οποίο φέρει πάνω του το σύμβολο του γυναικείου φύλου και αποτελεί το έμβλημα της δράσης της BSB. Το σχέδιο τους είναι αφιερωμένο στη γυναίκα που καλείται καθημερινά να παίζει διάφορους ρόλους με επιτυχία. Σε κάθε γυναίκα που είναι μητέρα, σύζυγος, εργαζόμενη, νοικοκυρά. Σε κάθε δημιουργική, παθιασμένη, έξυπνη, αφοσιωμένη, προστατευτική, δυναμική και δίκαιη γυναίκα. Η BSB αγαπά, αγκαλιάζει και στηρίζει όλες τις γυναίκες και τις προτρέπει να χρησιμοποιούν τη δύναμη που έχουν μέσα τους γιατί πιστεύει ότι μπορούν να κάνουν τον κόσμο μας καλύτερο.

​​​​bsb
Το t-shirt που δημιούργησαν οι designers της BSB.

Τα άλλα τρία t-shirts που ολοκληρώνουν τη συλλογή φέρουν την υπογραφή τριών Ελλήνων καλλιτεχνών. Η conceptual artist & designer Καρολίνα Ροβύθη, η εικαστικός Αγγελική Αγγελίδη και ο creative art directror Θοδωρής Λαλάγκας εμπνεύστηκαν από τις διαφορετικές εκφάνσεις της γυναικείας φύσης και με στόχο τη γυναικεία ενδυνάμωση αποτύπωσαν το όραμά τους στα t-shirts της BSB. Το αποτέλεσμα είναι άκρως εντυπωσιακό και αξίζει την προσοχή σας.

Η Γυναίκα ως πηγή έμπνευσης μέσα από τη limited edition συλλογή της BSB

Για να δημιουργήσουν το t-shirt που είναι αφιερωμένο στις Γυναίκες, οι τρεις καλλιτέχνες, η Καρολίνα Ροβύθη, η Αγγελική Αγγελίδη και ο Θοδωρής Λαλάγκας εμπνεύστηκαν από τη γυναίκα και τους διάφορους ρόλους της στην ιστορία αλλά και τη σύγχρονη κοινωνία.

Όπως δήλωσε ο Θοδωρής Λαλάγκας στο Missbloom, "Η έμπνευση είναι η ίδια η γυναίκα. Η μητέρα, η σύζυγός, η αδερφή, η κόρη. Μεγάλωσα με γυναίκες, τις αγαπώ και τις γιορτάζω κάθε μέρα γιατί κάνουν τη ζωή μου πιο όμορφη και πιο φωτεινή. Θέλω λοιπόν να ενώσω τη φωνή μου με τη δικιά τους ενάντια στην προκατάληψη, στη μισαλλοδοξία και τις απαρχαιωμένες απόψεις που διχάζουν, πληγώνουν και σκοτώνουν -κυριολεκτικά και μεταφορικά- τη γυναίκα”.

bsb

Το t-shirt που δημιούργησε για τη BSB o ο Θοδωρής Λαλάγκας.

Η Καρολίνα Ροβύθη θέλησε να τονίσει τη Γυναίκα ως σύμβολο δύναμης. "Όταν με προσέγγισε η BSB για να δημιουργήσω ένα έργο για την καταπληκτική πρωτοβουλία της να ενδυναμώσει τις γυναίκες, προσπάθησα να σκεφτώ με ποιο τρόπο θα εξέφραζα τη δύναμη. Έτσι λοιπόν δημιούργησα ένα σχέδιο που κοιτώντας το, κάθε γυναίκα να νιώθει δυνατή, να θυμάται πως είναι δυνατή και πως όλα τα μπορεί. Γιατί πιστεύω πως η δύναμη είναι μέσα μας. Η έμπνευσή μου; Η ίδια η γυναίκα που προσπαθεί καθημερινά και τελικώς βγαίνει νικήτρια” δηλώνει στο Missbloom.

bsb
Το t-shirt που δημιούργησε για τη BSB η Καρολίνα Ροβύθη.

Ο μύθος της "Μέδουσας" και το παραμύθι "το Ασχημόπαπο" του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν ενέπνευσαν την Αγγελική Αγγελίδη για να δημιουργήσει το δικό της έργο για τη BSB. " Ήταν πολύ τιμητική η πρόταση που μου έκανε η BSB να εργαστώ σε ένα τόσο σημαντικό θέμα που αφορά τη γυναικεία ενδυνάμωση. Οπότε έπρεπε να δώσω το δικό μου μήνυμα αισιοδοξίας, χρησιμοποιώντας τα πιο όμορφα χρώματα, ο συμβολισμός των οποίων είναι ουσιαστικός.

Επίσης, πίσω από κάθε έργο μου υπάρχει μία ιστορία. Γι' αυτό επέλεξα να φτιάξω το κεφάλι μιας γυναίκας, που τεντώνει τον λαιμό για να ακουστεί η φωνή της και ταυτόχρονα, τα μαλλιά παραπέμπουν στη Μέδουσα από τη μυθολογία, η οποία ήταν μια πανέμορφη κοπέλα που κακοποιήθηκε από τον Θεό Ποσειδωνα μέσα στον ναό της Θεάς Αθήνας και η τελευταία την μετέτρεψε σε τέρας, διότι θεώρησε ότι βεβήλωσε τον ναό της.

Στικούδη for BSB

Στη μυθολογία, το κεφάλι της Μέδουσας, θεωρούσαν ότι έφερνε τύχη. Επίσης, τα χέρια που απεικονίζονται στο έργο φτιάχτηκαν με τέτοιο τρόπο ώστε πρώτον να σχηματίζουν το σήμα του STOP στην οποιαδήποτε μορφή βίας, αλλά ταυτόχρονα να σε παραπέμπουν στα παραμύθια του Άντερσεν και συγκεκριμένα στο ασχημόπαπο. Στο εν λόγω παραμύθι, το ασχημόπαπο που μεγάλωσε μακριά από την οικογένειά του, δεν γνώριζε πως είναι κύκνος και πίστευε πως είναι ανίκανο και άσχημο μέχρι να ανακαλύψει την αξία του. Με αυτό τον τρόπο θέλω να πω ότι ο κύκνος συμβολίζει την υπομονή και το ότι ο καθένας από εμάς έχει μία ξεχωριστή δύναμη μέσα του, απλά πρέπει να ωριμάσει για να μπορέσει να αναδειχτεί".

bsb
Το t-shirt που δημιούργησε για τη BSB η Αγγελική Αγγελίδη.

Ο ρόλος της γυναίκας ως πρότυπο στη ζωή

"Ο ρόλος της γυναίκας στη ζωή μου είναι πρωταρχικός και ζωογόνος. Η γυναίκα είναι η πηγή του αθάνατου νερού και η είσοδος στην αιωνιότητα, μια και αυτή "φέρει" τη συνέχεια του ανθρωπίνου είδους. Σίγουρα είναι απαραίτητοι δύο για να δημιουργηθεί ζωή, αλλά η γυναίκα είναι η εστία, η σκεπή, η τροφός που μεταφέρει και χαρίζει την αναπνοή της στις επόμενες γενιές. Μόνο σεβασμός και αγάπη της αξίζουν και δεν είναι τυχαίο ότι οι αρχαίοι πολιτισμοί είχαν όλοι τις γυναικείες θεότητες στην πιο υψηλή θέση” δηλώνει ο Θοδωρής Λαλάγκας στο Missbloom.

Για την Καρολίνα Ροβύθη, δεν υπάρχουν συγκεκριμένα γυναικεία πρότυπα, αλλά ένα κράμα όλων των γυναικών που έχει γνωρίζει " Γυναίκα είμαι. Γυναίκα είναι η μητέρα μου, γυναίκα θα γίνει η κόρη μου. Γυναίκες είναι κάποιοι από τους πιο σημαντικούς ανθρώπους στη ζωή μου.

Η αλήθεια είναι πως δεν έχω πρότυπα είτε άντρες είτε γυναίκες. Θαυμάζω πολλούς ανθρώπους που προφανώς το κράμα όλων αυτών των σπουδαίων προσωπικοτήτων που συνάντησα στο δρόμο μου, έγιναν πρότυπο κι έμπνευση για μένα".

Η ζωγράφος Αγγελική Αγγελίδη τονίζει στο Missbloom πως ένα από τα σημαντικότερα πρότυπα είναι η γυναίκα που δεν σταματά να κυνηγά τα όνειρα της. "Το γυναικείο πρότυπο καταρχήν είναι η μητέρα μου, η οποία μου έμαθε ότι δεν πρέπει να θεωρώ τίποτα δεδομένο και ότι τα πάντα στη ζωή, πρέπει να παλέψεις για να τα κερδίσεις. Τότε μόνο είναι δικά σου. Αν θέλεις να ονειρεύεσαι πρέπει πρώτα να μάθεις να κυνηγάς τα όνειρα σου.
Όταν εξέφρασα την επιθυμία να πάω στη σχολή πάρα του ότι το αντικείμενο μου ήταν διαφορετικό, πολλοί ήταν αυτοί οι οποίοι μου έλεγαν: "τι το θέλεις τώρα; Ζήσε ανέμελα αφού μπορείς! Γιατί να βάζεις αλλά στο κεφάλι σου;". Δεν σας λέω λοιπόν τι άκουσα όταν ξεκίνησα να μελετάω την κορεατική γλώσσα και τον πολιτισμό.

Όμως, ήξερα ότι ήρθε η στιγμή να κυνηγήσω τα όνειρα μου. Έτσι κι έγινε.
Σήμερα λοιπόν είμαστε εδώ και αναλύουμε για το πως εμπνεύστηκα το έργο της γυναίκειας δράσης της BSB. Το σημαντικό όμως είναι ότι ελπίζω η ίδια να έχω δημιουργήσει πρότυπο για τα παιδιά μου, τα οποία έμαθαν τον τρόπο για να γίνουν οι πρωταγωνιστές της ζωής τους. Πιστεύω όταν μετά από χρόνια τους γίνει μια αντίστοιχη ερώτηση να με συμπεριλάβουν σε ένα μικρό κομμάτι".

bsb

Η φιλανθρωπική δράση της BSB

Η limited edition συλλογή της BSB με τα τόσο ιδιαίτερα και συμβολικά t-shirts συνδέεται άμεσα με μία πολύ σημαντική φιλανθρωπική δράση. Συγκεκριμένα, μέσα από τις πωλήσεις των t-shirts, η BSB θα ενισχύσει το έργο του Κέντρου "ΔΙΟΤΙΜΑ”.

Από το 1989, έτος δημιουργίας του, ο οργανισμός παρέχει ολοκληρωμένες υπηρεσίες υποστήριξης θυμάτων έμφυλης βίας και ενδυνάμωσης των γυναικών, όπως νομική βοήθεια σε γυναίκες που έχουν υποστεί κακοποίηση, ψυχοκοινωνική υποστήριξη, αλλά και υπηρεσίες επαγγελματικής συμβουλευτικής σε άνεργες γυναίκες. Βασικός στόχος είναι η προστασία των γυναικών και η βελτιστοποίηση της ποιότητας ζωής τους.

Όπως δήλωσε η Υπεύθυνη επικοινωνίας του Κέντρου "ΔΙΟΤΙΜΑ”, Νατάσα Κεφαλληνού "Η πρόληψη και ευαισθητοποίηση για την έμφυλη βία και τις διακρίσεις λόγω φύλου, αποτελούν για το Κέντρο Διοτίμα προτεραιότητα, ώστε να μπορέσουμε να εξαλείψουμε την έμφυλη ανισότητα. Η δράση της BSB σε συνεργασία με 3 αξιόλογες/ους και ευαισθητοποιημένες/ους καλλιτέχνιδες/ες, συμβάλλει στην αμφισβήτηση των έμφυλων στερεοτύπων, που είναι η πηγή των έμφυλων διακρίσεων, αναδεικνύοντας τη δύναμη που έχουν όλες οι γυναίκες. Δύναμη που μπορεί να αξιοποιηθεί ατομικά αλλά και συλλογικά για την απαλλαγή της κοινωνίας από τον σεξισμό.

Διοτιμα

Κάτι ακόμα πολύ σημαντικό είναι ότι μέσω αυτής πρωτοβουλίας της BSB θα ενισχυθεί το πρόγραμμα δωρεάν νομικής βοήθειας και ψυχοκοινωνικής υποστήριξης του Κέντρου Διοτίμα. Μέσω του προγράμματος, επιζώσες έμφυλης βίας, Ελληνίδες και μετανάστριες, κάτοικοι Αττικής, με χαμηλά εισοδήματα μπορούν να λάβουν δωρεάν: α) βραχείας διάρκειας ψυχοκοινωνική στήριξη β) νομική βοήθεια (νομική συμβουλευτική και δικαστική εκπροσώπηση, κάλυψη όλων των δικαστικών εξόδων) σε υποθέσεις έμφυλης βίας".

Με αφορμή τη γιορτή της γυναίκας και τη δράση της BSB, η Νατάσα Κεφαλληνού μοιράστηκε με το Missbloom τη συμβουλή που χρειάζεται να κρατήσουν στο νου τους όλες οι γυναίκες.

"Οι γυναίκες που βιώνουν ενδοοικογενειακή/ενδοσυντροφική βία είναι δυνατές και έχουν ανθεκτικότητα. Αν πιστέψουν σε αυτά τα χαρακτηριστικά τους και τα επιστρατεύσουν θα μπορέσουν να ξεφύγουν από την κακοποίηση. Μεγάλη σημασία έχει η διαφυγή να γίνει με ασφαλή τρόπο, να μιλήσουν σε ανθρώπους που εμπιστεύονται και εξειδικευμένους φορείς. Ένα πρώτο βήμα είναι να απευθυνθούν σε κάποια φίλη ή συγγενή και να καλέσουν τη Γραμμή SOS 15900, για περισσότερες πληροφορίες".

Πώς θα αποκτήσεις το δικό σου t-shirt;

Από την πρώτη ημέρα μέχρι και την τελευταία του Μαρτίου, το συλλεκτικό t-shirt της BSB με το γυναικείο σύμβολο αλλά και τα t-shirts που δημιούργησαν οι τρεις καλλιτέχνες πρόκειται να προσφέρονται ως δώρο στους πελάτες που κάνουν αγορές 120 ευρώ και άνω είτε στα καταστήματα είτε στο online store της BSB. Μετά το τέλος του Μαρτίου, τα t-shirts θα συνεχίσουν να πωλούνται μεμονωμένα σε όλο το δίκτυο των φυσικών καταστημάτων και του e-shop της εταιρείας.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ