Μόδα02 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ, 2019

Alexander McQueen Resort 2020 | Λουλούδια με ιδιαίτερο νόημα

Η Sarah Burton μαζί με την ομάδα της, λαμβάνοντας υπόψη την κλιματική αλλαγή, εμπνεύστηκαν από λουλούδια και φυτά που είναι σπάνια ή υπό εξαφάνιση ή έχουν ήδη εξαφανιστεί.

Alexander McQueen Resort 2020 | Λουλούδια με ιδιαίτερο νόημα

Από την Μαργαρίτα Χαμπίμπη 

Η πηγή έμπνευσης ενός σχεδιαστή αποτελεί πολλές φορές κριτήριο για την επιτυχία ή μη μίας συλλογής. Θα μπορούσε κάποιος να πει ότι όσο πιο πρωτότυπες είναι οι ιδέες του σχεδιαστή, τόσο περισσότερες είναι οι πιθανότητες να εντυπωσιάσει.

Ένας οίκος μόδας που σίγουρα το έχει πετύχει αυτό είναι ο Alexander McQueen. Τόσο ο ίδιος ο σχεδιαστής όσο και η διάδοχός του Sarah Burton μας εκπλήσσουν. Πρόσφατα παρουσιάστηκε η Resort 2020 συλλογή και μας έκανε να σκεφτούμε την αξία της φύσης. Η Sarah Burton μαζί με την ομάδα της, λαμβάνοντας υπόψη την κλιματική αλλαγή και την έννοια της βιωσιμότητας που όλο και περισσότερο απασχολεί τη βιομηχανία της μόδας, επισκέφθηκε τους βασιλικούς βοτανικούς κήπους (Royal Botanic Gardens) στο Kew του Λονδίνου και στη συνέχεια την Ιρλανδία. Κάνοντας έρευνα, εμπνεύστηκαν από λουλούδια και φυτά που είναι σπάνια ή υπό εξαφάνιση ή έχουν ήδη εξαφανιστεί.

Το αποτέλεσμα; Μοναδικό. Μπορεί όντως τα ρούχα αυτά να απευθύνονται σε ένα συγκεκριμένο target group, αλλά τι πιο όμορφο από το να βλέπεις μία συλλογή γεμάτη χρώματα και σχέδια; Έντονο φούξια, κόκκινο και πορτοκαλί σε συνδυασμό με τα-χαρακτηριστικά του οίκου-tailored black jackets and suits, γέμισαν τη συλλογή. Είτε τυπωμένα σε prints είτε ραμμένα σε τρισδιάστατα σχέδια, τα αγγλικά λουλούδια της Resort 2020 συλλογής του Alexander McQueen μας φτιάχνουν τη διάθεση και περνούν ένα σημαντικό κοινωνικό μήνυμα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ