Μόδα29 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ, 2020

Κορονοϊός και κοσμήματα | Πώς να τα καθαρίσεις σωστά δίχως να τα καταστρέψεις

Η jewellery consultant, Beanie Major μοιράζεται τα δικά της tips

Κορονοϊός και κοσμήματα | Πώς να τα καθαρίσεις σωστά δίχως να τα καταστρέψεις

Με το πλύσιμο των χεριών να αποτελεί την Νο.1 «ασπίδα» κατά του κορονοϊού, οι οδηγίες για το σωστό τρόπο που πρέπει να εκτελείται η διαδικασία δόθηκαν από την πρώτη στιγμή. Οι ειδικοί μεταξύ άλλων επισημαίνουν πως πρέπει να αφαιρούμε όλα μας τα κοσμήματα, προκειμένου να βάλουμε σαπούνι σε όλα τα σημεία για διάστημα τουλάχιστον 20 δευτερολέπτων. Μετέπειτα τα βραχιόλια, τα δαχτυλίδια και το ρολόι μας πρέπει με τη σειρά τους να απολυμανθούν πριν τα ξαναφορέσουμε, καθώς ο κορονοϊός φαίνεται πως επιβιώνει από 24 ώρες μέχρι και εννέα ημέρες στο μέταλλο, το γυαλί και το πλαστικό. Ποια θα τολμούσε όμως να βάλει απολυμαντικό σε κομμάτια που μεταξύ άλλων έχουν τεράστια συναισθηματική αξία;

Τα fashion girls μοιράζονται εύκολες συνταγές για να δοκιμάσεις στο σπίτι

View this post on Instagram

I post a disproportionate amount of rings. What can I say – I’m a ring gal. I always think we are more loyal to our rings that our earrings or necklaces. We tend to never take them off and feel naked without them where as we might change our earrings depending on the occasion. This gold and diamond beauty by @spinellikilcollin can be found @brownsfashion and is DEFINITELY one you will not want to take off.

A post shared by BEANIE MAJOR (@beaniemajor) on

Η σύμβουλος κοσμημάτων Beanie Major, ανέβασε πριν μερικές ημέρες στο προσωπικό της προφίλ στο Instagram, χρήσιμες συμβουλές για τον καθαρισμό των αξεσουάρ. Η ίδια, λοιπόν, καθαρίζει τα κοσμήματά της με σκληρές πέτρες, όπως ζαφείρια, διαμάντια και ρουμπίνια μέσα σε ένα μπολ με ζεστό νερό και απορρυπαντικό πιάτων με μία παιδική μαλακή οδοντόβουρτσα. Στη συνέχεια τα ξεπλένει και τα αφήνει να στεγνώσουν πάνω σε μία χαρτοπετσέτα. Ωστόσο, για πιο μαλακές πέτρες, όπως σμαράγδια αλλά και οργανικά υλικά όπως μαργαριτάρια, κεχριμπάρι και κοράλλια συστήνει μόνο ζεστό νερό. Όσον αφορά τα αντισηπτικά, αναφέρει πως η υψηλή περιεκτικότητά τους σε αλκοόλ μπορεί να βλάψει τα μέταλλα και τις πέτρες και να χαλαρώσει τους πείρους. 

Αξίζει να αναφέρουμε πως αν είσαι διστακτική να καθαρίσεις τα κοσμήματά σου, είναι καλύτερο να τα αφήσεις για λίγο στην άκρη, καθώς προέχει να προσέχουμε την υγιεινή μας και τα αντικείμενα με τα οποία ερχόμαστε σε επαφή.

Τώρα είναι η στιγμή να αποκτήσεις την επιδερμίδα που ονειρευόσουν πάντα. Πώς να εκμεταλλευτείς στο μέγιστο το #ΜένουμεΣπίτι

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ