Μόδα : ΜΟΔΑ ΝΕΑ01 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ, 2011

Ποια Ελληνίδα είναι υποψήφια για το βραβείο Gucci του Φεστιβάλ Βενετίας;

Η μόδα ενώνεται με τον κινηματογράφο στο μεγαλύτερο Φεστιβάλ της Ιταλίας.

Ποια Ελληνίδα είναι υποψήφια για το βραβείο Gucci του Φεστιβάλ Βενετίας;

Η μόδα ενώνεται με τον κινηματογράφο στο μεγαλύτερο Φεστιβάλ της Ιταλίας.

Ο οίκος Gucci, σε συνεργασία με το 68ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βενετίας θα απονείμει αύριο το νέο ετήσιο βραβείο που στόχο έχει να αναγνωρίσει τα εξαιρετικά καλλιτεχνικά επιτεύγματα των γυναικών στον κινηματογράφο.


Το βραβείο Gucci για τις γυναίκες στον κινηματογράφο θα παρουσιαστεί αύριο για πρώτη φορά στη Βενετία. Η Αθηνά Τσαγκάρη ξεχωρίζει ανάμεσα στις υποψηφιότητες με την ταινία Attenberg, την οποία η βρετανική Guardian χαρακτήρισε υπέροχα περίεργη, σε εκτενές άρθρο για τις ελληνικές ταινίες νέας εποχής, στο οποίο περιλαμβάνεται αφιέρωμα στην ελληνίδα σκηνοθέτιδα.

Οι υποψήφιες για το βραβείο Gucci έχουν επιλεγεί από όλους τους κλάδους του κινηματογράφου, όπως σκηνοθεσία, υποκριτική, παραγωγή, φωτογραφία, σκηνογραφία, σενάριο, μοντάζ και σχεδιασμό κοστουμιών, από μια συμβουλευτική επιτροπή με επικεφαλή τον διευθυντή του Φεστιβάλ, Marco Mueller. 

Οι υποψηφιότητες για το φετινό βραβείο διαμορφώθηκαν ως εξής:
Caroline Champetier: διευθύντρια φωτογραφίας, Gods and Men
Jessica Chastain: ηθοποιός, The Tree of Life
Federica Pontremoli: σεναριογράφος, Habemus Papam
Nansun Shi: παραγωγός, Detective Dee and the Mystery of the Phantom Flame
Αθηνά Τσαγκάρη: σκηνοθέτης και παραγωγός, Attenberg

Μια κριτική επιτροπή με επικεφαλή την καλλιτεχική διευθύντρια του οίκου Frida Giannini, θα επιλέξει τον τελικό αποδέκτη του βραβείου, ενώ την παρουσίαση θα κάνει η Madonna. Μαζί της στην επιτροπή θα βρίσκονται οι ηθοποιοί Robin Wright, Valeria Golino, James Franco και η δημοσιογράφος Giulia D’Agnolo Vallan. Η νικήτρια θα ανακοινωθεί κατά τη διάρκεια τελετής,σε ιδιωτικό δείπνο που θα παραθέσει η Giannini την Παρασκευή, 2 Σεπτεμβρίου.

Photo: Σκηνή από την ταινία Attenberg της Αθηνάς Τσαγκάρη.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ