Μόδα : Τάσεις22 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ, 2017

Το puffer jacket κάνει θραύση στο Instagram και όχι άδικα

Δες πώς το παρουσίασαν οι σχεδιαστές στις χειμερινές συλλογές τους.

Το puffer jacket κάνει θραύση στο Instagram και όχι άδικα

To puffer jacket είναι in!

Οι street style stars το αγαπούν, οι editors το φορούν και οι σχεδιαστές το επαναπροσδιορίζουν σε κάθε πιθανή γραμμή και στυλ. Ωστόσο, αυτό το φουσκωτό μπουφάν δεν είναι κάτι νέο.

Χειμώνας 2018: Αγόρασε ΜΟΝΟ αυτό το παλτό φέτος

Ο Eddie Bauer θεωρείται ο πρώτος που σκαρφίστηκε το puffer – ως χρηστικό αντικείμενο περισσότερο και ως fashion item λιγότερο -, τη δεκαετία του 1930, όταν παραλίγο να χάσει τη ζωή του από υποθερμία, σε ένα αλιευτικό ταξίδι, κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

Διάβασε επίσης: Αυτές είναι οι μεγαλύτερες τάσεις στα παλτό 2018

Αρκετά αργότερα από την πρώτη του εμφάνιση, ο Charles James μάς χάρισε τη βραδινή εκδοχή του, στο τέλος της δεκαετίας του 1930, ενώ πέντε δεκαετίες μετά, η Norma Kamali το προσέγγισε με athleisure διάθεση. Κατά τη διάρκεια του 1980, οι δρόμοι του Μιλάνου «ασφυκτιούσαν» από 20-something νέους μέσα σε ζωηρόχρωμα puffers, ενώ η Νέα Υόρκη της δεκαετίας του 1990 «είδε» σημαντικούς rappers μέσα σε μεγάλα, φουσκωτά μπουφάν.

Πώς, όμως, οραματίζονται φέτος οι σχεδιαστές το puffer jacket; Ανακάλυψε παρακάτω τις μορφές που πήρε και πώς φορέθηκε στην πασαρέλα για το Χειμώνα 2018:

Etro

3.1 Phillip Lim

Sacai

Balenciaga

Miu Miu

Dries Van Noten

Sonia Rykiel

Y/Project

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ