Μόδα27 ΙΟΥΛΙΟΥ, 2019

Νυφικά παπούτσια 2019 | Ποια παπούτσια ΔΕΝ πρέπει να φορέσεις στο γάμο σου

Όχι, δεν εννοούμε τα κακόγουστα, εννοούμε αυτά που θα σε ταλαιπωρήσουν πολύ

παπούτσια γάμου, νυφικά παπούτσια

Αυτή την περιόδο ασχολούμαστε πολύ έντονα με τα νυφικά, τις νύφες και τα συναφή. Το ίδιο συμβαίνει κάθε χρόνο μιας και διανύουμε την bridal season, αυτούς τους μήνες δηλαδή, λίγο πριν αρχίσει η wedding season. Αν λοιπόν παντρεύεσαι και πρόκειται να ντυθείς νύφη μέσα στο επόμενο διάστημα, είναι πολύ πιθανό να βρίσκεσαι αυτόν τον καιρό στη διαδικασία αναζήτησης των ιδανικών αξεσουάρ. Δεν μιλάμε για το νυφικό, γιατί αν όντως πρόκειται να παντρευτείς μέσα στους επόμενους μήνες, αυτό είναι κάτι που έχες ήδη επιλέξει.

Επειδή οι περισσότερες νύφες όμως δίνουν μεγάλη προσοχή στο νυφικό -και καλά κάνουν- αλλά δεν ασχολούνται το ίδιο σχολαστικά και με τα υπόλοιπα αξεσουάρ, είμαστε εδώ για να συζητήσουμε ένα πολύ βασικό θέμα, που δεν είναι άλλο από τα παπούτσια.

Τα παπούτσια της νύφης

Τα παπούτσια της νύφης είναι πάρα πολύ σημαντικά, ακόμα και αν φαίνονται ελάχιστα. Ο λόγος φυσικά δεν ειναι μόνο αισθητικός εν προκειμένω, αλλά και πρακτικός. Φαντάσου να επιλέξεις ένα ζευγάρι παπούτσια που μετά από μισή ώρα θα τραυματίσει τα πόδια σου και θα σε καθηλώσει σε μία καρέκλα. Δεν το θέλουμε αυτό. Σωστά;

Νυφικά παπούτσια 2019 | Τι πρέπει να προσέξεις

Ας μιλήσουμε λοιπόν για αυτά που ΔΕΝ πρέπει να φορέσεις σε καμία περίπτωση.

Το ύψος του τακουνιού

Το πρώτο και βασικότερο είναι το τακούνι. Φυσικά το να επιλέξεις ένα πανύψηλο τακούνι που φτάνει (ή και ξεπερνάει) τους 12 πόντους, είναι κάτι που ξέρεις και μόνη σου ότι είναι λάθος. Όσο άνετα και αν νιώθεις με τα ψηλοτάκουνα, όσο καλά και αν ξέρεις να περπατάς φορώντας τα, δεν ενδείκνυνται για το γάμο σου. Θα είσαι πάρα πολλές ώρες όρθια, θα κάνεις βόλτες δεξιά και αριστερά, θα χορέψεις και γενικά δεν θα έχεις χρόνο να ξεκουραστείς ΚΑΘΟΛΟΥ. Το συμπέρασμα λοιπόν είναι ότι τα τόσο ψηλά τακούνια είναι ξεκάθαρα μια λάθος επιλογή. Προτίμησε να μην ξεπερνούν τους 10 πόντους, αν είσαι εξαιρετικά τολμηρή. Αν δεν είσαι, θα προτείναμε να κινηθείς μεταξύ 4-7 πόντων. Είσαι τυχερή γιατί φέτος τα kitten heels παραμένουν στη μόδα.

Κλειστά ή ανοιχτά νυφικά παπούτσια;

Νυφικά παπούτσια 2019 | Ποια παπούτσια ΔΕΝ πρέπει να φορέσεις στο γάμο σου

Malone Souliers, matchesfashion.com

Τα κλειστά παπούτσια είναι επίσης μια μάλλον λάθος επιλογή και όταν λέμε κλειστά, αναφερόμαστε κυρίως στα κατα τ’ άλλα υπέρκομψα pointed παπούτσια. Ιδιαίτερα αν συνδυάζονται με ψηλά τακούνια πίστεψέ μας, θα είναι το μεγαλύτερο βασανιστήριο που έχεις κάνει στον εαυτό σου. Τα pointed παπούτσια έτσι κι αλλιώς πιέζουν τα δάχτυλα και δυσκολεύουν κάπως την κατάσταση. Τα πέδιλα είναι μια καλύτερη λύση σε κάθε περίπτωση. Αν θέλεις όμως οπωσδήποτε να φορέσεις κλειστά, προτίμησε ελαφρώς στρογγυλά, mules που σου δίνουν μια ελευθερία, ή έστω ένα κλειστό pointed με πολύ χαμηλό τακούνι.

Νυφικά παπούτσια 2019 | Ποια παπούτσια ΔΕΝ πρέπει να φορέσεις στο γάμο σου

Alexandre Birman, net-a-porter.com

Ποια πέδιλα είναι τα ιδανικά νυφικά παπούτσια;

Και κλείνοντας ας μιλήσουμε για το θέμα πέδιλα που μόλις προτείναμε σαν την τέλεια εναλλακτική. Ναι, είναι η τέλεια εναλλακτική αλλά υπό προϋποθέσεις. Ας πάρουμε σαν δεδομένο ότι έχουμε λύσει το θέμα τακούνι και ότι σίγουρα δεν θα κάνεις το λάθος να φορέσεις πέδιλα με 12 πόντους. Υπάρχει κάτι ακόμα που πρέπει να προσέξεις. Μιας και φέτος είναι τάση τα bare sandals, αυτά δηλαδή που είναι φτιαγμένα από πολύ λεπτά λουράκια, θα πρέπει να είσαι πάρα μα πάρα πολύ προσεκτική στο νούμερο. Αν λοιπόν φορέσεις bare sandals με λουράκια που σε «κόβουν» και τα πόδια σου πρηστούν, έστω και λίγο από την ορθοστασία, το αποτέλεσμα εκτός από το ότι θα είναι αστείο, θα είναι και τρομακτικά επίπονο. Δώσε ιδιαίτερη σημασία στο νούμερο λοιπόν και ιδανικά προτίμησε πέδιλα με λίγα και όχι τόσο λεπτά λουράκια.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΜΟΔΑ

Best of network