Μόδα23 ΜΑΪΟΥ, 2019

Ο οίκος Prada και Miu Miu κάνουν μια μεγάλη αλλαγή που μας χαροποιεί

Οι δύο μεγάλοι αυτοί οίκοι σταματούν την χρήση αληθινής γούνας στις συλλογές τους

Τσάντες άνοιξη καλοκαίρι 2019 | Αυτές είναι οι επικρατέστερες τάσεις της νέας σεζόν

Φαίνεται πως το group Prada αν και άργησε λίγο φαίνεται πως αποφάσισε να ακολουθήσει το κίνημα FurFreeAlliance με αποτέλεσμα να ανακοινώσει πως ο οίκος Prada σταματάει την χρήση αληθινής γούνας. Με ανακοίνωση μέσω του επίσημου λογαριασμού του στο Instagram ο οίκος θέλησε να δείξει την ευαισθητοποίηση του προς το συγκεκριμένο θέμα που απασχολεί εδώ και αρκετά χρόνια τον χώρο της μόδας.

View this post on Instagram

As part of the #PradaGroup, #Prada has announced, in collaboration with the #FurFreeAlliance, that it will no longer use animal fur in its designs or new products, starting with #PradaSS20 Women’s collections. #PradaGroupFurFree #FurFreeRetailer #FutureofFashion #FurFree @lav_italia  @humanesociety @FurFreeRetailer

A post shared by Prada (@prada) on

Λίγο αργότερα έρχεται ακόμη μια ανακοίνωση, αυτή την φορά από το brand Μiu Miu μέλος του Prada group που δηλώνει το τέλος της χρήσης αληθινής γούνας.

Σύμφωνα με τα 2 brands αυτό θα ξεκινήσει από την τους νέα γυναικεία συλλογή Άνοιξη/Καλοκαίρι 2020. To Fur Free Alliance είναι ένα κίνημα για την προστασία των ζώων που με τις πράξεις του μέχρι σήμερα έχει καταφέρει πολλά. Μέχρι σήμερα κι’άλλα μεγάλα brands όπως Gucci, Michael Kors, Burberry, Versace, Giorgio Armani, Hugo Boss και Jimmy Choo ανακοίνωσαν το τέλος της αληθινής γούνας.

Δες επίσης: Donatella Versace | Λέει “stop” στη χρήση γούνας!

Mία από τις σημαντικότερες αποφάσεις που αλλάζει και ουσιαστικά τα δεδομένα στον χώρο της μόδας ήταν η απόφαση του British Fashion Council  πέρυσι πως απαγορεύει εντελώς την αληθινή γούνα από οποιοδήποτε show της εβδομάδας μόδας του Λονδίνου αποδεικνύοντας πως η μόδα κάνει βήματα μπροστά με τον καλύτερο τρόπο.

Διάβασε επίσης: Ανάλυσέ το: «Αν θέλεις να αλλάξεις τον κόσμο, άλλαξε τον εαυτό σου»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΜΟΔΑ

Best of network