Μόδα16 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ, 2020

Ο Virgil Abloh ενθαρρύνει νέους σχεδιαστές, συμμετέχοντας σε επανασχεδιασμό του G-Wagen

“Με το Project Geländewagen δημιουργούμε ένα μοναδικό έργο τέχνης”.

Ο Virgil Abloh ενθαρρύνει νέους σχεδιαστές, συμμετέχοντας σε επανασχεδιασμό του G-Wagen

Ο σχεδιαστής μόδας Virgil Abloh και ο επικεφαλής σχεδιαστής της Mercedes-Benz, Gorden Wagener συνεργάστηκαν σε μια επανερμηνεία του G-Class της δεκαετίας του 1970 – γνωστού και ως G-Wagen – ως αυτοκίνητο αγώνων. Στο πλαίσιο του Project Geländewagen, το SUV πολυτελείας διατηρεί τo εμβληματικό σαν κουτί σχήμα του, αλλά είναι πιο χαμηλό και πιο φαρδύ για να έχει μια πιο σπορ εμφάνιση.

«Με το “Project Geländewagen” δημιουργούμε ένα μοναδικό έργο τέχνης που προβάλλει μελλοντικές ερμηνείες πολυτέλειας και την επιθυμία για την ομορφιά και το εξαιρετικό. Το αποτέλεσμα είναι κάτι μεταξύ πραγματικότητας και μέλλοντος» είπε ο Wagener. Στις κόκκινες ζώνες ασφαλείας έχουν χαραχτεί τα επώνυμα και των δύο σχεδιαστών: Abloh and Wagener.

View this post on Instagram

first sketch of 1 million ideas. @gorden.wagener & i announce the first result @mercedesbenz design studio studying what luxury may look like in 100 years. initial collaboration titled "Project Geländewagen". transforming the iconic off-road vehicle in an enhanced AMG prototype purely for the street. photography c/o @bafic ~ initial scale 1/3 prototype auctioned via @sothebys for monitory design eduction initiatives anchored by “Post-Modern” scholarship initiative.

A post shared by @ virgilabloh on

Αρχικά, το G-Class δημιουργήθηκε το 1972 ως στρατιωτικό όχημα, κατά παραγγελία του Σάχη της Περσίας. Η εκδοχή του ως όχημα χρήσης από πολίτες εμφανίστηκε το 1979 και έκτοτε επανασχεδιάστηκε πολλές φορές. Ωστόσο, αυτή είναι η πρώτη φορά που επανασχεδιάζεται ως αυτοκίνητο αγώνων. Αντίγραφό του θα πωληθεί στο πλαίσιο της Sotheby’s Contemporary Curated δημοπρασίας και τα έσοδα θα πάνε σε φιλανθρωπική οργάνωση που στηρίζει διεθνείς κοινότητες δημιουργών.

Ο ίδιος ο Abloh είπε ότι το πρότζεκτ είναι μέρος της φιλοδοξίας του να ενθαρρύνει και να στηρίζει νεαρούς δημιουργούς και έρχεται σε συνέχεια των εγκαινίων του ταμείου υποτροφιών ‘Post-Modern’ Scholarship που δημιούργησε ο ίδιος και το οποίο συγκέντρωσε ποσό ύψους 1 εκατομμυρίου δολαρίων για να στηρίξει τη βιομηχανία μόδας Μαύρων ντιζάινερ.

«Ο απώτερος στόχος μου σε αυτό το πρότζεκτ με τη Mercedes-Benz είναι να εμπνεύσω νεαρούς καλλιτέχνες, μηχανικούς και ντιζάινερ να αμφισβητήσουν το στάτους κβο, και να πειραματιστώ με τις δικές μου ικανότητες στο ντιζάιν» εξήγησε. «Για μένα, όλο αυτό έχει να κάνει με το να προσφέρω ευκαιρίες σε αυτούς που έρχονται μετά από μένα και να δώσω σε αυτή τη νέα γενιά θεμέλια για επιτυχία, και σε αυτή την περίπτωση με τη Mercedes-Benz και μέσω του δικού μου Virgil AblohTM ‘Post-Modern’ Scholarship Fund» πρόσθεσε.

Πηγή | ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΜΟΔΑ