Μόδα03 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ, 2019

Ποιο πασίγνωστο συγκρότημα μήνυσε τον Marc Jacobs;

Το επίμαχο λογότυπο είναι η αιτία της μήνυσης

Γνωστή τρανσέξουαλ πρωταγωνιστεί στη νέα καμπάνια του Marc Jacobs

Tο πασίγνωστο συγκρότημα Nirvana αποφάσισε να κινηθεί νομικά εναντίον του Marc Jacobs για τη χρήση του διάσημου smiley face στη συλλογή του σχεδιαστή.

Το εν λόγω μπλουζάκι φέρει το λογότυπο “HEAVEN” αντί για το γνωστό “NIRVANA”, ενώ τα μάτια έχουν αντικατασταθεί με τα αρχικά “M” και “J”. Τα χρώματα και η γραμματοσειρά ωστόσο, παραμένουν τα ίδια.

View this post on Instagram

@TheMarcJacobs in our #ReduxGrunge Heaven Tee, inspired by the alternative music scene that defined a generation. Tap to shop — available for #everyone.

A post shared by Marc Jacobs (@marcjacobs) on

Το μπλουζάκι ανήκει στη συλλογή “Redux Grunge”, την οποία ο Marc Jacobs είχε παρουσιάσει το 1993 για την γυναικεία συλλογή του Perry Ellis. Οι Nirvana ωστόσο, υποστηρίζουν πως το smiley face τους ανήκει, αφού το κυκλοφόρησαν το 1992, ένα χρόνο πριν από τον σχεδιαστή.

Το λογότυπο σχεδιάστηκε από τον Kurt Cobain, ο οποίος πέθανε το 1994, και έγινε το σήμα κατατεθέν του συγκροτήματος. Ο ίδιος ο Marc Jacobs μάλιστα κάνει αναφορά στο “Smells Like Teen Spirit”, ένα από τα διασημότερα τραγούδια των Nirvana, στην περιγραφή του T-shirt. 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΜΟΔΑ

Best of network