Μόδα07 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ, 2020

Πώς να χτίσεις μια capsule γκαρνταρόμπα με ηθική διάσταση

Ένας στόχος που αξίζει να βάλεις

Πώς να οργανώσω σωστά την ντουλάπα μου για να έχω περισσότερο χώρο

Μια «Sex & the City» αντιμετώπιση της γκαρνταρόμπας – με εκατοντάδες και πανάκριβα κομμάτια – μπορεί κάποτε να έμοιαζε άπιαστο όνειρο, πλέον όμως θεωρείται τελείως παρωχημένη. Τι είναι λοιπόν πλέον περισσότερο «της μόδας»;

Πώς να χτίσεις μια capsule γκαρνταρόμπα με ηθική διάσταση

Το ζητούμενο της νέας εποχής είναι η ηθική, η κριτική στάση, η γνώση και η κοινωνική ευαισθησία. Με άλλα λόγια, η βιώσιμη μόδα μετά τις πασαρέλες, τα brands και τις Ιnfluencers μας καλεί πλέον όλους να καταναλώνουμε συνειδητά και με προσοχή. Όχι ως μία ακόμη τάση, αλλά ως ένας νέος τόπος ζωής με ρούχα και αξεσουάρ µε οικολογική φιλοσοφία. Πόσο εύκολο είναι όμως να πούμε αντίο στο high street που έφερε δημοκρατικό αέρα στο shopping και να στραφούμε σε πιο ηθικές λύσεις; Το κόστος, εξάλλου, των brands της βιώσιµης µόδας δεν απευθύνεται σε όλους, ενώ αντίστοιχα το thrifting απαιτεί χρόνο και γνώσεις.

Μία καλή αρχή, λοιπόν, για beginners θα μπορούσε να είναι η capsule γκαρνταρόμπα, δηλαδή μια γκαρνταρόμπα με συγκεκριμένο αριθμό ρούχων που ταιριάζουν σε κάθε στυλ και περίσταση και με τους κατάλληλους συνδυασμούς θα σε συνοδεύσουν για τον υπόλοιπο χρόνο, δίχως να ψωνίσεις τίποτα. Κάνε ένα καλό ξεκαθάρισμα στη ντουλάπα σου και εστίασε – συμπληρώνοντας με ό,τι σου λείπει – σε λιγότερα από 50 διαχρονικά κομμάτια από την ίδια χρωματική παλέτα.

Πέρα από την ηθική διάσταση, θα γλιτώσεις αρκετό χρόνο και χρήμα, ενώ ενδιαφέρον θα έχουν και οι δύσκολες στιγμές που θα θέλεις κάτι καινούργιο και διαφορετικό, επαναφέροντας την αντίληψη της μόδας ως μιας χρήσης. Μείνε ειλικρινείς με τον εαυτό σου και δοκίμασε το πείραμα για ένα μικρό χρονικό διάστημα, ανακαλύπτοντας αν σου ταιριάζει, δίχως να δεσμευτείς.

Καλή επιτυχία!

Δες ακόμη: VSCO girl | Πώς να ντυθείς σύμφωνα με τη νέα τάση

H Irina Shayk φόρεσε την πιο εναλλακτική τάση στα jeans

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΜΟΔΑ

Best of network