Follow us

Τα 10 καλύτερα πανεπιστήμια μόδας στον κόσμο

Ονειρεύεσαι μια καριέρα στον κόσμο της Μόδας; Αυτά είναι τα πανεπιστήμια που μπορούν να στην εξασφαλίσουν!

τα 10 καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου

Εάν θέλεις να δουλέψεις στο χώρο της μόδας, το να βρεις ένα πανεπιστήμιο που θα ταιράξει απόλυτα με την προσωπικότητα σου και τις επαγγελματικές σου βλέψεις είναι τόσο δύσκολο όσο η αναζήτηση του τέλειου little black dress.

Εμείς, ψάξαμε και βρήκαμε τα 10 καλύτερα πανεπιστήμια μόδας παγκοσμίως μαζί με όλες εκείνες τις λεπτομέρειες που θα χρειαστεί να ξέρεις για να κάνεις κάθε μικρή σου επιθυμία πραγματικότητα.

1. Parsons, The new school for design
Τα 10 καλύτερα πανεπιστήμια μόδας στον κόσμο
Το στολίδι της Νέας Υόρκης αποτελεί υπερδύναμη στο χώρο της μόδας με απόφοιτους όπως οι Tom Ford, Narciso Rodriguez, Marc Jacobs και Alexander Wang. Με 4.000 εγγραφές ετησίως, κριτικές και workshops με Proenza Shoulder και Donna Karan φαντάζει ο απόλυτος προορισμός για τις απανταχού Fashionistas. Ακόμη και εάν τα δίδακτρα είναι 31.047 ευρώ το έτος, οι προοπτικές εργασίας είναι ιδιαίτερα ευοίωνες, αφού συναναστρέφεσαι με την αφρόκρεμα της μόδας σε ένα περιβάλλον καινοτομίας, πειθαρχίας και έμπνευσης.
2. Central Saint Martins
Τα 10 καλύτερα πανεπιστήμια μόδας στον κόσμο - εικόνα 2

Έχοντας στο προσωπικό του θρυλικούς μέντορες που καθοδήγησαν προσωπικότητες της μόδας όπως οι Alexander McQueen, Matthew Williamson, John Galliano και Zac Posen, το ένα από τα δύο κολέγια του UAL (University of Arts London) είναι ένα από τα κορυφαία πανεπιστήμια μόδας παγκοσμίως, με προσφερόμενα προγράμματα σε fashion studies, textile και jewelery design. Τα δίδακτρα ανά έτος είναι 11.860 ευρώ για τους κατοίκους της Ευρώπης, και 19.770 ευρώ για τους υπόλοιπους φοιτητές ενώ αξίζει να σημειωθεί πως είναι το μοναδικό σχολείο μόδας του οποίου οι επιδείξεις μόδας βρίσκονται στα αρχεία του Style.com. Αυτό κάτι λέει, δεν νομίζεις;

3. Fashion Institude of Technology
Τα 10 καλύτερα πανεπιστήμια μόδας στον κόσμο - εικόνα 3

Το MIT της μόδας όπως συνηθίζουν να το αποκαλούν, προσφέρει μια τεράστια γκάμα μαθημάτων που αφορούν fashion design, business of fashion, marketing, illustrating και styling που δίνει την ευκαιρία στους 10.000 μαθητές που φιλοξενεί, να διευρύνουν τους ορίζοντες τους με τη βοήθεια της Valerie Steele διευθύντριας του μουσείου του FIT και σύμβολο αξιοπιστίας. Τα δίδακτρα είναι 2.400 ευρώ για τους κατοίκους της Νέας Υόρκης και 6.500 ευρώ για τους υπόλοιπους ενώ διάσημοι απόφοιτοι είναι μεταξύ άλλων ο Michael Kors Και η Carolina Herrera.

4. London College of Fashion
Τα 10 καλύτερα πανεπιστήμια μόδας στον κόσμο - εικόνα 4
Στην καρδιά του Λονδίνου ανάμεσα στους πολυσύχναστους δρόμους και τις μπερδεμένες φωνές των περαστικών, βρίσκεται το London College of Fashion, το οποίο κατακλύζεται καθημερινά με μελλοντικούς δημοσιογράφους γεμάτους φιλοδοξίες και όνειρα. Fashion journalism, business of fashion, fashion marketing, buying and merchandising και fashion criticism είναι μερικά από τα αναρίθμητα προσφερόμενα courses, με δυνατό χαρτί να αποτελέι η δημοσιογραφία μόδας, που φημολογείται οτι είναι η καλύτερη παγκοσμίως. Τα δίδακτρα κυμαίνονται στις ίδιες τιμές με το Central Saint Martins αφού και τα δύο εντάσσονται στο UAL.
5. Ecole de la Chambre Syndicale de la Couture Parisienne
Τα 10 καλύτερα πανεπιστήμια μόδας στον κόσμο - εικόνα 5
Εάν μαγέυεσαι από τις couture δημιουργίες και στο μυαλό σου τέχνη και μόδα είναι ένα και το αυτό, τότε στο Παρίσι θα βρεις την “μέκκα” σου. Το κύρος της σχολής ακτινοβολεί στους χιλιάδες μαθητές της ενώ απόφοιτοι της είναι ονόματα όπως Yves Saint Laurent, Valentino και Andre Courreges. Τα δίδακτρα είναι 10.450 ευρώ ανά έτος, ενώ εάν σχεδιάζεις την φοίτησή σου στο συγκεκριμένο πανεπιστήμιο, και τα γαλλικά σου περιορίζονται σε ένα καλημέρα-καλησπέρα ,θα πρέπει ή να το ξεχάσεις ή να αρχίσεις άμεσα ιδιαίτερα!
6. ESMOD
Τα 10 καλύτερα πανεπιστήμια μόδας στον κόσμο - εικόνα 6
Με έτος ίδρυσης το 1841, αποτελεί την παλιότερη σχολή μόδας παγκοσμίως . Με φοιτητές της παγκόσμιας ελίτ και πλούσια ιστορία, (εδώ ανακαλύφθηκε η μεζούρα και το μανεκέν) έχει 75-85% ποσοστό των αποφοίτων οι οποίοι εργάζονται στους μεγαλύτερους οίκους και εταιρίες του χώρου. Τα δίδακτρα είναι 9.900 ευρώ το έτος, ενώ οι μαθητές που γίνονται δεκτοί κάθε χρόνο είναι περίπου 700. Suzy Menkes, Christophe Decarnin και Thierry Mugler είναι μόνο μερικά από τα αστέρια που φιλοξενήθηκαν στα θρανία της σχολής.
7. Institudo Marangoni
Τα 10 καλύτερα πανεπιστήμια μόδας στον κόσμο - εικόνα 7
Μοιρασμένο ανάμεσα στις τρεις πρωτέυουσες τις μόδας (Λονδίνο, Παρίσι, Μιλάνο) το Institudo Marangoni είναι γέννημα θρέμα της ιταλικής αισθητικής και κουλτούρας και αποτελεί έναν προορισμό για fashionistas που θέλουν σίγουρη εργασιακή αποκατάσταση, αφού διατηρεί ποσοστό 90% προσλήψεων μετά την αποφοίτηση. Fashion design, fashion business, fashion buying, brand management & fashion promotion, είναι μερικά από τα προσφερόμενα μαθήματα, ενώ είναι γεγονός πως θεωρείται στρατόπεδο ετοιμασίας για τις επόμενες στρατιές business women. Τα δίδακτρα κυμαίνοντα μεταξύ των 13.900-19.000 ευρώ, ενώ η δικιά μας Ναταλία Γεωργαλά από το επιτυχημένο blog twinfashion είναι απόφοιτος της συγκεκριμένης σχολής.
8. Bunka Fashion College
Τα 10 καλύτερα πανεπιστήμια μόδας στον κόσμο - εικόνα 8
Το Bunka Fashion College θεωρείται icon του Fashion design στην Ιαπωνία με έτος ίδρυσης το 1919 αλλά παγκόσμια φήμη που άρχισε να χτίζεται γύρω στο 1960. Με έδρα του το Τόκυο, η φήμη του στηρίζεται στις avant-garde δημιουργίες, και τα μαθήματα που ειδικέυονται σε fashion deisgn and technology, marketing, textiles & accessories. Τα δίδακτρα της σχολής κυμαίνονται από 9.650-11.400 ευρώ ανά έτος, ενώ μέσα στις απαιτήσεις της σχολής συμπεριλαμβάνονται η καλή γνώση

της Ιαπωνικής γλώσσας και η απαγόρευση οποιασδήποτε part-time απασχόλης.

9. Antwerp Royal Academy of Fine Arts
Τα 10 καλύτερα πανεπιστήμια μόδας στον κόσμο - εικόνα 9
Στην όμορφη Αμβέρσα βρίσκεται μία από τις πιο απαιτητικές σχολές μόδας, αφού πολλές δηλώσεις μαθητών έχουν διαρρεύσει που κάνουν λόγο για δυσκολία των courses, υψηλές απαιτήσεις και έντονο ρυθμο που οδηγεί μερικούς στην παραίτηση. Το επίπεδο των μαθητών είναι πολύ υψηλό καθώς χαρακτηρίζεται πανεπιστήμιο της Ελίτ. Τα δίδακτρα υπολογίζονται στα 6.000 ευρώ και είναι ένα από τα πιο φθηνά πανεπιστήμια, χάρη στην οικονομική στήριξη που παρέχει το κράτος. Εάν είσαι αφοσιωμένη και προετοιμασμένη να κάνεις θυσίες και να δουλέψεις με πάθος και έμπνευση,τότε θα ταιριάξεις τέλεια στο περιβάλλον. Να σημειωθεί πως το proficiency στα Ολλανδικά είναι απαραίτητο.
10. Royal College of Art
Τα 10 καλύτερα πανεπιστήμια μόδας στον κόσμο - εικόνα 10
Το πανεπιστήμιο που θα ολοκληρώσει την λίστα μας, βρίσκεται και πάλι στο Λονδίνο και αφορά προγράμματα για post-graduate level κυρίως . Οι εκλεκτοί (δέχονται μόνο 100 φοιτητές ανά έτος) έχουν την ευκαιρία να εργαστούν στους μεγαλύτερους οίκους του κόσμου όπως Prada, Louis Vuitton, Givenchy και Burberry. Τα δίδακτρα είναι 33.170 ευρώ ενώ οι δυνατότες εργασιακής ανεξέλιξης είναι άπειρες. Το μόνο που θα χρειαστεί να έχεις μαζί σου είναι αποφασιστικότητα, θέληση και επιμονή.Όλα τα άλλα, θα τα αναλάβει η σχολή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ