Πώς θα κάνεις τα μάτια σου να ξεχωρίζουν

Φρύδια, βλεφαρίδες και μακιγιάζ ματιών στο μικροσκόπιο για ένα όμορφο βλέμμα κάτω απ᾽την προστατευτική μάσκα.

ΓΡΑΦΕΙ: MISSBLOOM

Η μάσκα έχει αναδειχτεί σε must have accessory για λόγους προστασίας της υγείας μας εδώ και αρκετό καιρό, και όπως όλα δείχνουν θα συνεχίσει να αποτελεί για αρκετούς μήνες σημαντικό μέτρο ασφάλειας απέναντι στην πανδημία του Sars Cov 2.

Μέχρι να σημάνει η λήξη της πρωτόγνωρης υγειονομικής περιπέτειας που ζούμε, το πρόσωπο παραμένει o βασικός πρωταγωνιστής της καθημερινής σου εμφάνισης. Μπορεί κάποια χαρακτηριστικά να κρύβονται πίσω από τη μάσκα, όμως τα μάτια και τα φρύδια παραμένουν ένα από τα δυνατά χαρτιά της γοητείας του γυναικείου προσώπου και υπάρχουν τρόποι να τα κάνεις να λάμπουν, από την πρώτη στιγμή που θα σηκωθείς το πρωί απ᾽το κρεβάτι.

Απευθυνθήκαμε στη facemed clinic –Κλινική Δερματολογίας Πλαστικής Χειρουργικής & Γυναικολογίας- για τις τελευταίες προτάσεις της σύγχρονης αισθητικής στο ημιμόνιμο μακιγιάζ οι οποίες υπογράφουν ένα μοναδικό γυναικείο βλέμμα.

Ημιμόνιμο μακιγιάζ φρυδιών

Μιας και τα μάτια μας είναι ο καθρέφτης της ψυχής μας, τότε θα πρέπει να φροντίσουμε να έχουν την πιο όμορφη κορνίζα.

Το ημιμόνιμο μακιγιάζ φρυδιών είναι μια διάσημη τεχνική που επιλέγουν celebrities όπως η Jennifer Lopez αλλά και διεθνείς προσωπικότητες όπως η πρώην πρώτη κυρία των ΗΠΑ, Michelle Obama. Δημιουργεί όμορφα, φυσικά, καλοσχηματισμένα φρύδια ανάλογα με τις ανάγκες και τις ιδιαιτερότητες κάθε προσώπου.

Η διαδικασία του ημιμόνιμου μακιγιάζ φρυδιών ξεκινά με τη λήψη ιατρικού ιστορικού για τυχόν αλλεργίες αλλά και τη χρήση αντιαλλεργικών pach και συνεχίζεται με τον σχεδιασμό των φρυδιών, ενώ η αναισθητική κρέμα που εφαρμόζεται τοπικά ελαχιστοποιεί οποιαδήποτε ενόχληση,

Η τεχνική του μικροχρωματισμού, η οποία δημιουργεί τα νέα φρύδια στο πρόσωπο εφαρμόζεται βάσει αυστηρών κανόνων υγιεινής και ασφάλειας, σε ό,τι αφορά εργαλεία και εξοπλισμούς, ενώ η χρωστική ουσία που χρησιμοποιείται είναι υποαλλεργική.

Μία συμπληρωματική συνεδρία θα χρειαστεί σε περίπου 4 έως 6 εβδομάδες, ενώ το τελικό αποτέλεσμα διαρκεί από 1 έως 3 χρόνια ανάλογα με τη σύσταση του δέρματος και την έκθεση στον ήλιο.

Ημιμόνιμο μακιγιάζ ματιών

Μάτια λαμπερά που δείχνουν μεγαλύτερα, βλέμμα έντονο και πολλές φορές παιχνιδιάρικο, βλεφαρίδες που μοιάζουν πιο πυκνές. Το αποτέλεσμα της άψογης εφαρμογής του eyeliner είναι καθοριστικό στη γυναικεία εμφάνιση. Το ημιμόνιμο μακιγιάζ ματιών αποτελεί την ιδανική λύση για όσες γυναίκες επιθυμούν τέλειο μακιγιάζ με φυσικό αποτέλεσμα.

Επιλέγοντας τη λεπτή γραμμή του lash liner στο άκρο βλέφαρο τονίζουμε το βλέμμα και τις βλεφαρίδες, ενώ με την επαγγελματικά σχεδιασμένη γραμμή του eyeliner πετυχαίνουμε πιο έντονο αποτέλεσμα.

Το ημιμόνιμο μακιγιάζ ματιών εφαρμόζεται με χρήση αναισθητικής κρέμας τοπικά, ενώ επιλέγεται η τεχνική που ταιριάζει σε κάθε πρόσωπο ή και συνδυασμός των δύο παραπάνω, ανάλογα και με τις επιθυμίες κάθε πελάτισσας.

Η διαδικασία επαναλαμβάνεται σε χρονικό διάστημα 4 έως 8 εβδομάδων, ώστε να αναπληρωθεί το χρώμα που έχει χαθεί, ενώ το αποτέλεσμα διαρκεί από 2 έως 5 χρόνια.

Lash Lift για φυσικά όμορφες βλεφαρίδες

Μακριές, πυκνές τέλειες βλεφαρίδες πλαισιώνουν ένα μοναδικό βλέμμα. Δεν τις συναντάμε πλέον μόνο στις σελίδες των περιοδικών. Η μέθοδος Lash Lift χαρίζει όμορφες, φυσικές βλεφαρίδες, με μια απαλή καμπύλη προς τα πάνω.

Πρόκειται για σύντομη (διαρκεί περίπου 45 λεπτά) και ανώδυνη διαδικασία που πραγματοποιείται με τη βοήθεια μιας σιλικονούχας ράβδου στην οποία γίνεται εφαρμογή ειδικής κόλλας και στη συνέχεια lifting lotion με κερατίνη –βασικό δομικό υλικό της τρίχας- η οποία βοηθά στη θρέψη των βλεφαρίδων.

Το αποτέλεσμα του Lash Lift διαρκεί από 6 έως 8 εβδομάδες ανάλογα και με τον ρυθμό ανάπτυξης των βλεφαρίδων και είναι πιο φυσικό σε σχέση με τα extensions. Για πιο έντονο αποτέλεσμα προτείνεται η βαφή των βλεφαρίδων, η οποία δίνει την εντύπωση της μάσκαρας.