Follow us

Regencycore makeup trend | Η σειρά Bridgerton εμπνέει τα makeup looks μας

Ένα νέο trend που αξίζει να δοκιμάσεις κι εσύ.

bridgetor Splash News / Ideal Image

Ακόμα και αν δεν είσαι φανατικός binge-watcher του Bridgerton, σίγουρα θα έχεις ακουστά τη νέα σειρά του Netflix, που έχει κάνει ρεκόρ θέασης στην πλατφόρμα με τα 82 εκατομμύρια νοικοκυριά που επέλεξαν να την παρακολουθήσουν τις πρώτες 28 ημέρες.

Με τον αριθμό αυτό να ξεπερνάει ακόμα και το Queen's Gambit, σειρά που είχε τα πρωτεία μέχρι πρότινος καταλαμβάνοντας μονίμως τις πρώτες θέσεις στα trends του Netflix για αρκετούς μήνες, το Bridgerton δεν προκαλεί φρενίτιδα μόνο για το ρομαντικό σενάριο και τα υπέροχα, μεγαλοπρεπή κοστούμια και κοσμήματα των πρωταγωνιστών του, αλλά και για το εμπνευσμένο μακιγιάζ των ηρωίδων του.

Χαζεύοντάς τες μπορούμε να καταλήξουμε στο εξής συμπέρασμα: ένα νέο makeup trend γεννήθηκε, και δεν είναι άλλο από το Regencycore makeup.

Loading...

Τι είναι το Regencycore;

Αφορά μια αισθητική ή trend με σιλουέτες, γραμμές και signature κομμάτια και looks που αναφέρονται στην εποχή της Αντιβασιλείας (regency era 1811-1820), εποχή που διαδραματίζεται και η σειρά. Εκτός από τα αριστοκρατικά μεσάτα φορέματα, τους στενούς κορσέδες, τα περίτεχνα headbands διασκοσμημένα με μαργαριτάρια και πέρλες αλλά και τα επιβλητικά μακριά γάντια, το ονειρεμένο, απαλό και ρομαντικό makeup είναι το απόλυτο χαρακτηριστικό της εποχής εκείνης.

Loading...

Σκέψου ροζ μάγουλα και χείλη, διάφανη επιδερμίδα, έντονο καθαρό βλέμμα, με τη φρεσκάδα και τη λαχτάρα που αποπνέει ένα νεαρό, ερωτευμένο κορίτσι που θέλει να συναντήσει τον αγαπημένο της.

Για να το πετύχουν οι makeup artists της σειράς, χρησιμοποιούν κρεμώδη προϊόντα που έχουν μεγαλύτερη διάρκεια και δίνουν ένα πιο φυσικό αποτέλεσμα αν γίνει σωστό blending, ενώ ταυτόχρονα αναδεικνύουν τη δομή και τις γωνίες του προσώπου. Επίσης, το κλειδί εδώ είναι να επιλεχθούν ίδιοι χρωματικοί τόνοι για τα μάγουλα και τα χείλη, ώστε να υπάρξει ομοιομορφία στο αποτέλεσμα, ενώ άκρως σημαντική είναι η ενυδάτωση της επιδερμίδας με ελαφριές συνθέσεις κρεμών και serums, για να αποκτήσουν οι ηθοποιοί ένα νεανικό, λαμπερό και φρέσκο αποτέλεσμα. Γι' αυτό και προτιμώνται πολύ ενυδατικά foundations με βάση το νερό, για ελαφριά κάλυψη που δεν θα δημιουργεί το εφέ μάσκας, αλλά και όσο το δυνατόν λιγότερα προϊόντα μακιγιάζ, δίνοντας έμφαση στο no makeup look.

Loading...

Αναφορικά με τα μάτια, αποφεύγονται τελείως οι σκιές και δίνεται ένταση στις βλεφαρίδες και τα φρύδια, που πρέπει να είναι όσο πιο φυσικά γίνεται. Τέλος, λίγη λάμψη με τη βοήθεια ενός highlighter σε σημεία κλειδιά του προσώπου (ράχη της μύτης, τόξο των φρυδιών, ζυγωματικά) ολοκληρώνει το regencycore makeup με τον καλύτερο τρόπο.

Πηγή: madamefigaro.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ