Follow us

9 vintage makeup looks που δείχνουν απόλυτα σύγχρονα ακόμη και σήμερα

Οι περασμένες δεκαετίες εμπνέουν το μακιγιάζ του τώρα.

vintage makeup Pixel Formula

Μπορεί να παρακολουθούμε ανελλιπώς τα makeup trends και να θέλουμε να μαθαίνουμε πρώτες ποια είναι τα νεότερα στον χώρο της ομορφιάς, δεν μπορούμε όμως να παραγνωρίσουμε την "κληρονομιά" που μάς άφησαν οι περασμένες δεκαετίες στο μακιγιάζ.

Makeup trends που από τα 30s μέχρι και τα 90s μάς έχουν στιγματίσει, έχουν φτάσει να είναι σήμερα πιο επίκαιρα από ποτέ. Nude χείλη, sun-kissed λαμπερή επιδερμίδα, winged liner είναι μερικές μόνο τεχνικές μακιγιάζ από τα παλιά που επιλέγουμε να κάνουμε στο πρόσωπό μας σήμερα. Και όμως, η διαχρονικότητά τους τις κάνει να φαίνονται τόσο σύγχρονες.

Συγκεντρώσαμε παρακάτω μερικά μόνο από τα trends παλαιότερων δεκαετιών, που είτε μόνες τους είτε συνδυαστικά, μονοπωλούν το ενδιαφέρον μας μέχρι και σήμερα:

Από τα 30s: Λιγότερο eye-liner, περισσότερη σκιά

Loading...

Η εποχή που οι γυναίκες προτιμούσαν μια απόχρωση σκιάς για τα βλέφαρά τους χωρίς την προσθήκη δραματικού eye-liner - που ήρθε στο προσκήνιο λίγο αργότερα. Σήμερα που το "less is more" στο μακιγιάζ είναι ένα από τα πολλά trends, αρκεί μια και μόνο σκιά για να φωτίσεις το βλέμμα σου. That simple!

Από τα 40s: Κόκκινο-κοραλί κραγιόν

Loading...

Στις αρχές της δεκαετίας του '40 οι γυναίκες διαπίστωσαν πόσο κολακευτικό δείχνει το πορτοκαλί-κοραλί κραγιόν σε όλους τους τόνους της επιδερμίδας. Φέτος, επανήλθε στο προσκήνιο με τους περισσότερους οίκους να το προτείνουν ως το απόλυτο makeup trend, συνδυασμένο με γήινους τόνους στο υπόλοιπο πρόσωπο και dewy επιδερμίδα.

Από τα 50s: Peachy-pink colours

Loading...

Εκείνη την εποχή οι γυναίκες ήταν των άκρων: είτε θα βάφονταν πολύ έντονα και βαριά, είτε θα προτιμούσαν κάτι πιο απαλό και "ήσυχο". Οι ροδακινί και απαλές ροζ αποχρώσεις στα χείλη ήταν οι αγαπημένες τους όταν έπρεπε να μακιγιαριστούν διακριτικά, κι εμείς λατρεύουμε ακόμα και σήμερα να συνδυάζουμε απαλά peachy lipsticks με αντίστοιχων αποχρώσεων σκιές και ρουζ για ένα ομοιόμορφο μονοχρωματικό look που ακτινοβολεί φρεσκάδα.

Another 50s' trend: Red Lips - Old Hollywood style

Loading...

Από την άλλη, έχουμε και το κλασικό κόκκινο κραγιόν, που πάντα ήταν και θα είναι επίκαιρο.

Από τα 60s: Bushy & Fluffy Eyebrows

Loading...

Τα φρύδια των γυναικών της δεκαετίας του '60 ήταν πυκνά και φυσικά, όπως ακριβώς προτάσσει και η μόδα σήμερα.

Από τα 70s: Sun-kissed glow

Loading...

Λαμπερή, ηλιοκαμμένη επιδερμίδα χωρίς πολύ makeup; Το no makeup look έχει τις βάσεις του σε εκείνη τη δεκαετία και όχι στο τώρα, όπως πολλοί μπορεί να νομίζουν.

Από τα 80s: Metallic Eyeshadows

Loading...
Loading...

Οι ιριδίζουσες, glittery σκιές που λατρεύουμε μέχρι σήμερα ήταν μια "ανακάλυψη" των 80s, της εποχής όπου το disco style μεσουρανούσε.

Από τα 90s: Nude Lips

Loading...

Jlo, Naomi, Kate Moss, Cindy Crawford ήταν μερικές μόνο από τις celebrities που εκείνη την εποχή φορούσαν nude κραγιόν για ένα απαράμιλλα chic μακιγιάζ.

Πηγή: madamefigaro.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ