Follow us

To σωστό μακιγιάζ ανάλογα με το σχήμα του προσώπου σου

Πώς θα αναδείξεις τα χαρακτηριστικά σου προσαρμόζοντας το μακιγιάζ σου στη φυσική κατατομή του προσώπου.

Bella Hadid Pixel Formula

Σίγουρα έχεις ακούσει πολλές συμβουλές μακιγιάζ, όμως αυτό που ακούς λιγότερο συχνά είναι ποιες από αυτές ταιριάζουν με το δικό σου πρόσωπο. Μιας και δεν έχουμε όλες το ίδιο σχήμα προσώπου, είναι σημαντικό να προσαρμόζουμε σ’ αυτό τις τεχνικές που χρησιμοποιούμε προκειμένου να αναδείξουμε τα δυνατά μας σημεία και να "καλύψουμε" τις αδυναμίες μας.

Αυτά είναι τα tips που πρέπει να ακολουθείς στο μακιγιάζ, ανάλογα με το σχήμα του προσώπου σου:

Οβάλ πρόσωπο

To σωστό μακιγιάζ ανάλογα με το σχήμα του προσώπου σου

Tο πρόσωπό σου είναι συμμετρικό και φαρδαίνει ελαφρώς στην περιοχή των ζυγωματικών για να "κλείσει" αρμονικά γύρω από το πιγούνι. Το μυστικό σου όπλο είναι το ρουζ με το οποίο θα κάνεις πιο έντονο το σημείο όπου τα οστά κάτω από τα μήλα κάνουν το πρόσωπο να ανασηκώνεται. Προσοχή: απόφυγε να βάλεις το ρουζ στη γωνία των ζυγωματικών προς τα έξω γιατί αυτό θα κάνει το πρόσωπό σου να δείχνει πολύ πιο φαρδύ από ό,τι είναι. Τέλος, τόνισε τα μάτια βάζοντας σκούρα σκιά στην εξωτερική γωνία του κινητού βλεφάρου την οποία θα αναμείξεις με μια πιο ανοιχτή προς την εσωτερική γωνία για να "ανοίγει" το βλέμμα.

Στρογγυλό πρόσωπο

Chrissy Teigen

Δεν έχεις έντονες γωνίες και η απόσταση από το πηγούνι μέχρι την κορυφή του κεφαλιού είναι περίπου ίση με το πλάτος του προσώπου σου στο ύψος των ζυγωματικών. Για να δημιουργήσεις την αίσθηση γωνιών θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις contouring, βάζοντας μια σκούρα πούδρα οριζόντια στο ύψος του πηγουνιού και διαγώνια από το πηγούνι προς τα πλαϊνά των ζυγωματικών τα οποία θα φωτίσεις στο πιο ψηλό σημείο τους με λίγο highlighter. Επιπλέον, παρόλο που τα πλούσια φρύδια είναι μια από τις μεγάλες τάσεις στην ομορφιά, είναι προτιμότερο να την αποφύγεις.

Τετράγωνο πρόσωπο

Angelina Jolie

Έχεις φαρδύ σαγόνι με έντονες γωνίες. Για να εξισορροπήσεις την εικόνα του προσώπου εστίασε στα μάτια, επιλέγοντας μακιγιάζ που τα κάνουν να δείχνουν πιο μεγάλα και έντονα. Επίσης, σου ταιριάζουν τα πυκνά, μεγάλα φρύδια. Για να δημιουργήσεις μια πιο αρμονική εικόνα στα ζυγωματικά, φρόντισε να εφαρμόζεις το ρουζ με κυκλικές κινήσεις και απόφυγε το contouring και τις φωτοσκιάσεις.

Πρόσωπο σε σχήμα διαμαντιού

Emma Roberts

Έχεις πρόσωπο αρκετά φαρδύ στα ζυγωματικά και πολύ στενό στη γνάθο. Για να κάνεις το σχήμα του πιο αρμονικό, δημιούργησε την αίσθηση πιο περιορισμένων ζυγωματικών, τοποθετώντας το ρουζ με κάθετες κινήσεις από πάνω προς τα κάτω (και όχι οριζόντια, από μέσα προς τα έξω). Επιπλέον, για να εξισορροπήσεις τις αναλογίες του προσώπου σου, απόφυγε τα πολύ έντονα μακιγιάζ ματιών αλλά και τα κραγιόν σε σκούρες αποχρώσεις. Προτίμησε τα παστέλ, ανοιχτά χρώματα τόσο στα μάτια όσο και στα χείλη.

Πρόσωπο σε σχήμα καρδιάς

Scarlet Johanson

Το πρόσωπό σου έχει τριγωνικό σχήμα, με λεπτό πηγούνι, φαρδύ μέτωπο και έντονη μύτη. Για να το κάνεις να δείχνει πιο συμμετρικό θα πρέπει να τονίσεις το κάτω μέρος, επιλέγοντας για παράδειγμα ένα κραγιόν σε έντονο χρώμα. Αντίθετα, απόφυγε τα δραματικά μακιγιάζ και τόνισε τα μάτια σου με ανοιχτόχρωμες σκιές και λίγη μάσκαρα. Τέλος, χρησιμοποίησε το ρουζ στα πλαϊνά των ζυγωματικών για να κάνεις "κοψίματα" που θα κάνουν τα μάγουλά σου να δείχνουν λιγότερο έντονα.

Πηγή: madamefigaro.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ