Follow us

5 αποτελεσματικοί τρόποι να καταπολεμήσεις τη maskne

Ήρθε η ώρα να δώσουμε τέλος στα σπυράκια γύρω από το στόμα και το πηγούνι, ακολουθώντας τους νέους κανόνες περιποίησης και μακιγιάζ.

Beauty maskne Istock Photo

Ο κορονοϊός εκτός από την καθημερινότητά μας, άλλαξε δραστικά και τη ρουτίνα μακιγιάζ και περιποίησης της επιδερμίδας μας: Η πολύωρη χρήση της προστατευτικής μάσκας σε συνδυασμό με τα υψηλά επίπεδα άγχους που πυροδοτούνται από τις καθημερινές εξελίξεις της πανδημίας, προσέθεσαν μία ακόμα λέξη στο skincare "λεξικό" μας, τη maskne. Τι ακριβώς είναι όμως και -το κυριότερο- πώς μπορούμε να την καταπολεμήσουμε;

Τι είναι η maskne;

Πρόκειται για ένα νέο είδος ακμής, το οποίο σε γενικές γραμμές χαρακτηρίζεται από μικρά σπυράκια, στίγματα, κοκκινίλες ή φλεγμονές στις περιοχές που καλύπτει η μάσκα, δηλαδή γύρω από το στόμα, τα μάγουλα και το πιγούνι. Οφείλεται κυρίως στο φράξιμο των πόρων εξαιτίας της συσσώρευσης του ιδρώτα, της λιπαρότητας και των βακτηρίων κάτω από τη μάσκα, που αποδυναμώνουν τον προστατευτικό φραγμό της επιδερμίδας περισσότερο από το συνηθισμένο.

5 αποτελεσματικοί τρόποι να καταπολεμήσεις τη maskne

Καλός καθαρισμός

Θέλουμε να ελπίζουμε πως για να διαβάζεις missbloom.gr, σίγουρα ο καθαρισμός προσώπου αποτελεί ήδη αναπόσπαστο κομμάτι τόσο της πρωινής, όσο και της βραδινής ρουτίνας σου. Ειδικά αυτήν την περίοδο που είναι απαραίτητη όμως η προστατευτική μάσκα δεν θα πρέπει να τον αμελείς σε καμία περίπτωση. Εάν έχεις λιπαρό/ακνεϊκό δέρμα ή αν ανεξάρτητα από τον τύπο δέρματος σου, αν υποφέρεις τώρα από τη maskne, επίλεξε ένα cleanser και μία λοσιόν με συστατικά, όπως το tea tree oil, που προσφέρουν βαθιά καθαριστική και αντιβακτηριδιακή δράση, απαλλάσσοντας την επιδερμίδα από το περιττό σμήγμα και τους ατμοσφαιρικούς ρύπους. Δικές μας αγαπημένες επιλογές; Το Clear Skin Foaming Gel Cleanser και η Clear Skin Cleansing Lotion της Seventeen Cosmetics.

5 αποτελεσματικοί τρόποι να καταπολεμήσεις τη maskne

Φουλ της ενυδάτωσης

Η ενυδάτωση είναι το Α και το Ω για τη διατήρηση της καλής υγείας της επιδερμίδας σου. Το ότι θα πρέπει να εφαρμόζεις μια θρεπτική ενυδατική κρέμα πρωί και βράδυ είναι δεδομένο. Αν θέλεις όμως να δεις να μειώνεται πραγματικά η maskne, τότε από την τσάντα σου δεν θα πρέπει να λείπει ένα ενυδατικό σπρέι προσώπου με πολλαπλά οφέλη, όπως το Clear Skin Rescue Mist της Seventeen Cosmetics.

seventeen

Το θαυματουργό αυτό σπρέι -που παρεμπιπτόντως έχει το τέλειο μέγεθος για την τσάντα σου- αποτελείται από ένα σύμπλεγμα πολλαπλών δραστικών συστατικών που προστατεύει και περιποιείται το δέρμα όλη την ημέρα. Προφυλάσσει το δέρμα από την εμφάνιση συμπτωμάτων ακμής, περιορίζοντας την ανάπτυξη μικροοργανισμών που προκαλείται ιδιαίτερα λόγω της χρήσης προστατευτικών μασκών, ενώ παράλληλα ελέγχει τη λιπαρότητα χαρίζοντας matte αποτέλεσμα και ηρεμεί τους ερεθισμούς. Στα plus το γεγονός ότι σταθεροποιεί το μακιγιάζ και είναι σούπερ αναζωογονητικό κατά τη διάρκεια της μέρας όσο φοράς τη μάσκα. Όλα αυτά απλά ψεκάζοντας το πρόσωπό σου ομοιόμορφα από απόσταση 15 εκατοστών.

Θα πρέπει βέβαια να σε προειδοποιήσουμε ότι είναι τόσο αναζωογονητικό που θα θέλεις να το χρησιμοποιείς συνέχεια! Ευτυχώς η τιμή του είναι τόσο οικονομική, που θα μπορείς να το αγοράζεις ξανά και ξανά!

Τακτικό πλύσιμο της μάσκας

Δεν πιστεύουμε να φοράς την ίδια μάσκα για ώρες... ή -ακόμα χειρότερα!- για μέρες; Μην ξεχνάς να πλένεις σε καθημερινή βάση τη μάσκα σου, όχι μόνο για να την απολυμαίνεις, αλλά και να για να μειώνεις τη πιθανότητα εμφάνισης maskne.

Τα κατάλληλα προϊόντα μακιγιάζ

Δεν είναι όλα τα προϊόντα μακιγιάζ ίδια. Για αυτήν την περίοδο που η προστατευτική μάσκα αποτελεί το πλέον hot αξεσουάρ, σου προτείνουμε να αναζητήσεις φόρμουλες που είναι εμπλουτισμένες με δραστικά ενεργά συστατικά. Αγαπημένη μας επιλογή είναι η σειρά Clear Skin της Seventeen, η οποία περιλαμβάνει ενυδατική κρέμα με χρώμα, αλλά και πούδρα για το απαραίτητο σετάρισμα. Και τα δύο προϊόντα εκτός από ότι προσφέρουν ελαφριά κάλυψη, καθώς είναι εμπλουτισμένα με έλαιο τεϊόδεντρου βοηθούν με την πρόληψη των συμπτωμάτων της ακμής, απομακρύνοντας παράλληλα τη γυαλάδα και το περιττό σμήγμα.

seventeen

Γρήγορα touch ups

Εάν πάλι δουλεύεις σε κάποιο κατάστημα, δημόσια υπηρεσία ή νοσοκομείο και χρειάζεται να φοράς προστατευτική μάσκα για ώρες, θα σου προτείναμε να αποφύγεις το μακιγιάζ. Φρόντισε να έχεις μαζί σου μαντηλάκια ντεμακιγιάζ ώστε κατά τη διάρκεια της βάρδιάς σου να μπορείς καθαρίζεις απαλά το πρόσωπό σου και να απομακρύνεις βακτήρια και λιπαρότητα.

Βρες όλα τα προϊόντα στο seventeencosmetics.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ