Follow us

Νερό ρυζιού | Το κινέζικο μυστικό για μακριά και δυνατά μαλλιά

Μπορείς να το φτιάξεις μόνη σου στο σπίτι και έχει θεαματικά αποτελέσματα.

νερό ρυζιού για τα μαλλιά Istock Photo

Από συμπληρώματα διατροφής, μέχρι scalp scrubs και ενυδατικά έλαια, υπάρχουν αμέτρητα προϊόντα που μπορείς να δοκιμάσεις για να δεις τα μαλλιά σου να μακραίνουν υγιή και δυνατά. Ένα είναι όμως το μυστικό το οποίο έχει αντέξει στις δοκιμασίες του χρόνου και το οποίο γκουγκλάρουν όλοι αυτήν την στιγμή (οι αναζητήσεις έχουν αυξηθεί κατά 300%!): Ο λόγος για το νερό ρυζιού για τα μαλλιά, το αρχαίο κινέζικο ελιξίριο, το οποίο χαρίζει πραγματικά εντυπωσιακά αποτελέσματα. Ακολουθούν όλα όσα πρέπει να ξέρεις για αυτό, από τις ευεργετικές του ιδιότητες, μέχρι το πώς να το φτιάξεις μόνη σου στο σπίτι.

Μαλλιά που δεν μακραίνουν με τίποτα; Δοκίμασε αυτό το συστατικό

Ένα μυστικό με αρχαία ιστορία

Το νερό του ρυζιού δεν είναι κάτι καινούριο. Λέγεται ότι η περιποίηση των μαλλιών με νερό ρυζιού ξεκίνησε σε ένα κινεζικό χωριό, όπου για πολλά χρόνια οι γυναίκες Yao, γνωστές για τα λαμπερά μακριά μαλλιά τους, έπλεναν τα μήκη τους σε ένα μίγμα από ρύζι, νερό, φλούδα pomelo, πίτουρο τσαγιού, ρίζες και τζίντζερ.

Νερό ρυζιού για τα μαλλιά: Τι ευργετικές ιδιότητες έχει;

Χάρη στα υψηλά επίπεδα πρωτεϊνών, αμύλου, αμινοξέων και βιταμινών Β και Ε, που περιέχει, θρέφει σε βάθος τα μαλλιά, μειώνει τους "κόμπους" και το σπάσιμο της τρίχας, ενώ παράλληλα χαρίζει ακαταμάχητη λάμψη.

Η αλήθεια είνα ότι αν και εκατομμύρια γυναίκες ορκίζονται σε αυτό, δεν υπάρχουν πολλές έρευνες που να αποδεικνύουν τα θετικά αποτελέσματά του στα μαλλιά. Υπάρχουν πολλές παραπάνω έρευνες που επιβεβαιώνουν τις ευεργετικές ιδιότητες των ελαίων, με τα πιο δημοφιλή να είναι το argan, το jojoba, το καστορέλαιο και το έλαιο καρύδας.

Roasted Caramel | Το χρώμα μαλλιών που όλες οι μελαχρινές θα ζητούν φέτος την άνοιξη

Πώς να φτιάξω νερό ρυζιού για τα μαλλιά

Εμείς και πάλι θα σου προτείναμε ωστόσο να το δοκιμάσεις. Για να το φτιάξεις, πάρε ½ φλιτζάνι ωμό ρύζι και ξέπλυνέ το καλά. Στη συνέχεια, βάλ'το σε ένα μπολ και πρόσθεσε 2-3 φλιτζάνια νερό. Άφησέ το για μισή ώρα και στη συνέχεια σούρωσέ το, κρατώντας φυσικά το νερό σε μία κανάτα.

Πώς να χρησιμοποιήσω το νερό ρυζιού για τα μαλλιά

Ξεκίνησε λούζοντας τα μαλλιά σου. Στη συνέχεια, αφού ξεβγάλεις το σαμπουάν με νερό, ρίξε στα μαλλιά σου το νερό ρυζιού. Κάνε απαλό μασάζ στο τριχωτό και άφησέ το να δράσει για 20 λεπτά. Έπειτα, ξέπλυνε τα μαλλιά σου, όπως θα έκανες κανονικά.

5 δοκιμασμένοι τρόποι να μακρύνεις γρήγορα τα μαλλιά σου

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ