Follow us

Τι κάνει το ξανθό χρώμα μαλλιών τόσο δημοφιλές;

Η Δήμητρα Δανίκα αναλύει όλα τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσουμε για ένα πετυχημένο αποτέλεσμα με διάρκεια.

blonde iStock

Από την Dimitra Danika, Hair & Master Color Expert, Wella Passionistas

Ποτέ ένα χρώμα δεν αγαπήθηκε τόσο και δεν πέτυχε τη διαχρονικότητα πέρα και πάνω από τάσεις, όσο το ξανθό…

Loading...

Όμως, τι είναι αυτό που κάνει το ξανθό τόσο αγαπητό στις γυναίκες ανά τον κόσμο και ποια είναι τα βήματα που θα πρέπει να ακολουθήσεις για ένα επιτυχημένο αποτέλεσμα με διάρκεια;

Για τo διάσημο super model Heidi Klum, σύμφωνα με δηλώσεις της, η επιλογή του ξανθού την κάνει να νιώθει πιο ιδιαίτερη, ενώ περιγράφει πως επηρεάζουν την ψυχολογία της τα λαμπερά ξανθά μαλλιά, λέγοντας "όταν γίνεσαι ξανθιά είναι σαν να αγοράζεις στον εαυτό σου μια λάμπα να σε φωτίζει". Καθώς είναι φυσική καστανή, το αποτέλεσμα ενός επιτυχημένου ξανθού απαιτεί αρχικά την απαραίτητη διάγνωση της ποιότητας της τρίχας και στη συνέχεια, την κατάλληλη για εκείνη απόχρωση. Τα παραπάνω αποτελούν και τους παράγοντες που θα οδηγήσουν την επιλογή της τεχνικής που θα ακολουθήσει ο επαγγελματίας κομμωτής, τόσο για την ίδια όσο και όλες τις blonde lovers εκεί έξω.

Loading...

Σκέφτομαι όλες εκείνες τις γυναίκες που έγραψαν ιστορία και σίγουρα το signature look τους άφησε εποχή. Η Marilyn Monroe με το πλατινέ, σχεδόν διάφανο χρώμα της τραβάει τα βλέμματα σα μαγνήτης και δε θα μπορούσαμε να την φανταστούμε αλλιώς. Όταν μιλάμε για Platinum blonde όμως, δε μπορούμε να παραλείψουμε την Βriggite Bardot με to total blonde look της. Σήμερα το total blonde γίνεται πιο σύγχρονο με τις παλ και αγαπημένες παστέλ ή περλέ αποχρώσεις. Για να έχει όμως διάρκεια το χρώμα σου, ειδικά όταν επιλέξουμε τεχνικές ολικού ξανοίγματος, κάποια βήματα είναι απαραίτητα και δε θα πρέπει να τα παραλείψεις. Η Grace Kelly με τη συνολικά elegant φιγούρα της δε θα μπορούσε να "φοράει" τίποτα λιγότερο από ένα φυσικό ζεστό ξανθό σε creamy blonde αποχρώσεις. Υπάρχει ένα ξανθό για όλες τις γυναίκες και ίσως για αυτό τα ξανθά μαλλιά είναι τόσο δημοφιλή.

Loading...

Επανέρχομαι στο σήμερα που συναντάμε πολυδιάστατα ξανθά, ως αποτέλεσμα χρήσης νέων τεχνικών άλλα και συνδυασμού αυτών. Επειδή όμως η επιθυμία του ξανθού είναι ξεχωριστή, μοναδική και κάθε αποτέλεσμα πρέπει να είναι προσωποποιημένο, τα παρακάτω βήματα θα σε βοηθήσουν να επιτύχεις το απόλυτο αποτέλεσμα για εσένα.

1ο βήμα

Η σωστή διάγνωση της υγείας και της φυσικής κατάστασης των μαλλιών σου θα οδηγήσει στο επιθυμητό τελικό αποτέλεσμα. Η γνώση του ιστορικού των μαλλιών σου (φυσική βάση, χημικές διεργασίες κτλ.) είναι απαραίτητη ώστε να επιλεχθεί ο ιδανικός τόνος ξανοίγματος αλλά και απόχρωσης που σου ταιριάζει. Επιλέγοντας λοιπόν την ιδανική υπηρεσία και τεχνική Wella Professionals για εσένα θα αποκτήσεις το ονειρεμένο σου ξανθό.

2ο βήμα

Ενημερώσου για το πλάνο που θα χρειαστεί να ακολουθήσεις μετά την επίσκεψη στο κομμωτήριο, ώστε να διασφαλίσεις τη μέγιστη διάρκεια στο χρώμα σου αλλά και να κατανοήσεις τη συχνότητα επανάληψης της τεχνικής που θα χρειαστεί.

3ο βήμα

Η προστασία του δέρματος της κεφαλής και του τριχωτού σε μήκη και άκρες είναι εξίσου σημαντική με την προστασία των βαμμένων μαλλιών. Η ολοκληρωμένη σειρά Color Motion+ από τη Wella Professionals είναι κατάλληλη επιλογή για την προετοιμασία στα μήκη των μαλλιών σου, ενώ για το δέρμα της κεφαλής σου, όπου η ενυδάτωση είναι απαραίτητη, ο colorist θα πρέπει να εφαρμόσει μία ειδική προστατευτική lotion, η οποία θα λειτουργήσει σαν ένα φιλμ προστασίας απέναντι στο προϊόν ξανοίγματος.

4ο βήμα

Μετά την ολοκλήρωση της υπηρεσίας χρώματος στο κομμωτήριο, ζήτησε από τον κομμωτή σου να σου προτείνει το κατάλληλο, για εσένα, σύστημα περιποίησης που θα χρειαστεί να ακολουθήσεις. Η επιλογή αυτού θα παίξει σημαντικό ρόλο στη διατήρηση του χρώματος και της υγειάς των μαλλιών σου. Η συμμετοχή σου στην "επιχείρηση ξανθό" είναι πολύ μεγάλης σημασίας. Ένα από τα συνήθη προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες με ξανθό χρώμα είναι η εμφάνιση ανεπιθύμητης κιτρινίλας. Το Silver Shampoo για ξανθούς τόνους της σειράς περιποίησης System Professional είναι μία σίγουρη λύση, ενώ θα σου συνιστούσα να το χρησιμοποιείς στο δεύτερο χέρι λουσίματος. Ενυδάτωση και πάλι ενυδάτωση θα προσφέρεις χρησιμοποιώντας conditioner, ενώ η χρήση μίας μάσκας που θα ενισχύσει τη διάρκεια & τη λάμψη του χρώματος, όπως η σειρά για βαμμένα μαλλιά Color Save της System Professional, είναι απαραίτητη.

Loading...
Loading...

Προς όλες τις blonde lovers να θυμάστε ότι υπάρχει το κατάλληλο ξανθό που θα αναδείξει, όχι μόνο, τα χαρακτηριστικά σας αλλά θα ενισχύσει την αυτοπεποίθηση σας. Άλλωστε η εμφάνιση μπορεί να δώσει ένα σημαντικό boost στη διάθεσή μας.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ