Follow us

Skin Booster | Τι να γνωρίζεις πριν δοκιμάσεις filler υαλουρονικού οξέος

H δερματολόγος απαντά στις πιο συχνές ερωτήσεις.

Beautiful Young Woman with Clean Fresh Skin touching own face. Facial treatment iStock

Τα ενέσιμα υαλουρονικού οξέος (HA) χρησιμοποιούνται για περισσότερα από 20 χρόνια και έχουν γίνει ιδιαίτερα δημοφιλή. Η αποδεδειγμένη ασφάλεια και το φυσικό αποτέλεσμα που επιτυγχάνεται σήμερα ωθούν ανθρώπους σε όλον τον κόσμο να δοκιμάσουν μία θεραπεία με εμφυτεύματα.

Εάν δεν έχεις δοκιμάσει την έγχυση των εμφυτευμάτων είναι πιθανό να έχεις κάποιες απορίες και ανησυχίες. "Τι αποτελέσματα να περιμένω;" "Θα φαίνομαι περίεργη μετά;" "Πονάει;"

Μιλήσαμε με την δερματολόγο Άννα Παγούνη, για να δώσουμε τις απαντήσεις στα πιο συχνά ερωτήματα.

Δερματικά εμφυτεύματα: τι είναι και πώς λειτουργούν

Η συντριπτική πλειοψηφία των δερματικών εμφυτευμάτων (dermal filler) σήμερα αποτελούνται από υαλουρονικό οξύ, μία φυσική ουσία που υπάρχει στον οργανισμό μας. Το υαλουρονικό οξύ είναι ένας πολυσακχαρίτης, ένα μόριο σακχάρου που δεσμεύει μόρια νερού μέχρι και 1000 φορές το βάρος του. Το υαλουρονικό οξύ, το οποίο είναι ένα φυσικό συστατικό του δέρματος καταναλώνεται από το σώμα μέσα σε μία ή δύο ημέρες. Χρησιμοποιείται στα δερματικά εμφυτεύματα ελαφρώς τροποποιημένο, για να μπορέσει να παραμείνει μεγαλύτερη διάρκεια στον οργανισμό. Τα τελευταία 20 χρόνια τα δερματικά εμφυτεύματα με υαλουρονικό οξύ έχουν αντικαταστήσει τα περισσότερα dermal filler, λόγω της ασφάλειας, της αποτελεσματικότητας και της διάρκειας των αποτελεσμάτων.

Σε ποιους απευθύνονται; διατήρηση ή ενίσχυση της ομορφιάς

Μερικοί πιστεύουν ότι τα εμφυτεύματα προορίζονται για μεγαλύτερες ηλικίες. Και είναι αλήθεια ότι τα dermal filler είναι ένα καλό εργαλείο για να βοηθήσουν τους θεραπευόμενους να φαίνονται νεότεροι. Όταν τα εμφυτεύματα έγιναν δημοφιλή πριν από 20 χρόνια, χρησιμοποιούνταν για να γεμίσουν τις ρυτίδες, όπως τις ρινοπαρειακές αύλακες. Οι επαγγελματίες υγείας και οι κατασκευαστές έχουν μάθει από τότε πολλά για τις θεραπείες αισθητικής και για τους διαφορετικούς τρόπους χρήσης των εμφυτευμάτων. Η γήρανση του προσώπου περιλαμβάνει πολύπλοκες αλλαγές και αλληλεπιδράσεις μεταξύ του δέρματος, του λίπους, των μυών και των οστών. Δημιουργούνται κοιλότητες από την απώλεια όγκου (λίπους) στο πρόσωπο και συγκεκριμένα γύρω από τη γνάθο, τα ζυγωματικά και τις ρινοπαρειακές πτυχές. Για την αποκατάσταση του χαμένου όγκου λόγω της μείωσης του κολλαγόνου και του λίπους, χρησιμοποιούμε τα δερματικά εμφυτεύματα ΗΑ, καθώς είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για την αναζωογόνηση του προσώπου και τη μείωση των ρυτίδων και των γραμμών. Στοχεύει στη διατήρηση της υγείας, της αρμονίας και της ομορφιάς του θεραπευόμενου και στο να κάνει τους ανθρώπους να αισθάνονται πιο σίγουροι και ευχαριστημένοι με τον εαυτό τους. Εκτός από την αποκατάσταση του όγκου, πολύ σημαντικό ρόλο παίζει και η ποιότητα του δέρματος (skin quality). Σε αυτό η απάντηση είναι το Restylane Skinbooster.

Τι είναι το Restylane Skinbooster;

Το Restylane Skinbooster είναι μία καινοτόμα λύση για την βελτίωση της ποιότητας του δέρματος. Πρόκειται για μια ενέσιμη θεραπεία dermal filler με υαλουρονικό οξύ, που πραγματοποιείται με την μέθοδο της μεσοθεραπείας. Με μια λεπτή βελόνα, ο εξειδικευμένος γιατρός αφήνει micro-droplet (μικρές ποσότητες) στα σημεία που χρειάζονται ενυδάτωση και ελαστικότητα, όπως πρόσωπο, λαιμό, ντεκολτέ και χέρια. Το δέρμα ανακτά τη χαμένη του λάμψη και ενυδάτωση από τις πρώτες κιόλας μέρες μετά τη θεραπεία.

Ποια είναι η θεραπεία και πόσο διαρκεί το Restylane Skinbooster;

Η διάρκειά του είναι από 6 έως 12 μήνες ανάλογα με την περιοχή εφαρμογής. Τα αποτελέσματα είναι ορατά από τις πρώτες μέρες της θεραπείας. Στο ιατρείο μου, προτείνουμε 1 θεραπεία τον μήνα για 3 συνεχόμενους μήνες. Μετά την θεραπεία, υπάρχει περίπτωση να γίνουν μικρές εκχυμώσεις (μελανιές) οι οποίες υποχωρούν μετά από λίγες ημέρες. Η θεραπεία μπορεί να πραγματοποιηθεί όλο το χρόνο και απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες. Το αποτέλεσμα φαίνεται άμεσα και ο θεραπευόμενος αισθάνεται το δέρμα του ενυδατωμένο και λαμπερό βελτιώνοντας επίσης την όψη των λεπτών ρυτιδώσεων.

Υπενθύμιση: να επιλέγεις πάντα επαγγελματίες υγείας που σε ακούν πραγματικά, που κατανοούν τις ανησυχίες σου και που έχουν την ίδια άποψη για την ομορφιά με εσένα.

Ευχαριστούμε την Άννα Παγούνη, δερματολόγο-αφροδισιολόγο. Instagram: @anna_pagouni_

Το άρθρο είναι χορηγούμενο από την Lancy.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ