Follow us

2+1 θεραπείες που δε γνώριζες για το Botox

H Δρ Μαργαρίτα Η. Μουστάκη MD MSc PhD εξηγεί όλα όσα θες να μάθεις για το Botox.

Beautiful Young Woman with Clean Fresh Skin touching own face. Facial treatment iStock

Botox: μία πολυσυζητημένη θεραπεία με αμέτρητες εφαρμογές σε πολλές ειδικότητες της ιατρικής και με εφαρμογές που δεν μπορείς καν να φανταστείς.

Μέχρι και σήμερα πιστεύαμε πως το Botox απευθύνεται αποκλειστικά σε ηλικίες άνω των 30 ως θεραπεία αντιγήρανσης για να σβήσει τις ρυτίδες από το "πόδι της χήνας", τις ρυτίδες καπνιστή, τις ρυτίδες σε λαιμό και ντεκολτέ. Και ναι, το Botox τα κάνει όλα αυτά, όμως δεν κάνει μόνο αυτά και η θεραπευτική του δράση δεν περιορίζεται σε μεγαλύτερες ηλικίες.

"Το Botox συνολικά μπορεί να επέμβει ανώδυνα, αναίμακτα και χωρίς παρενέργειες σε όσα σημεία επιθυμείς να αλλάξεις χωρίς νυστέρι ή χειρουργείο".

Η πλαστικός χειρουργός Δρ. Μαργαρίτα Μουστάκη, μας αποκάλυψε 3 θεραπείες του Botox που δεν είχαμε σκεφτεί ως τώρα.

1. Θεραπεία έντονης εφίδρωσης

Ιδρώνεις στις μασχάλες, ιδρώνεις στις παλάμες, ιδρώνεις στις πατούσες. Ο ιδρώτας δεν λέει να σταματήσει, σε φέρνει σε δύσκολη θέση και έχεις κάνει τα πάντα όμως συνεχίζεις να ιδρώνεις υπερβολικά. Το Botox είναι η λύση! Αποδεδειγμένα και ανώδυνα μειώνει αποτελεσματικά την παραγωγή ιδρώτα για να σταματήσεις να υποφέρεις από υπεριδρωσία. Ήδη από τις πρώτες μέρες θα παρατηρήσεις μεγάλη διαφορά στο σημείο εφαρμογής, κάνοντας την καθημερινότητά σου πιο εύκολη.

2. Θεραπεία Gummy Smile

Χαμογελάς και φαίνονται τα ούλα περισσότερο από ό,τι θα ήθελες; Κι εδώ το Botox μπορεί να σε βοηθήσει. Επεμβαίνοντας ανώδυνα, αναίμακτα, γρήγορα και με ασφάλεια στην περιστοματική περιοχή, ο εξειδικευμένος Πλαστικός Χειρουργός, χαλαρώνει τους μύες περιορίζοντας την άνοδο του άνω χείλους όταν χαμογελάς με αποτέλεσμα τα ούλα να μην φαίνονται για να έχεις ένα πιο ελκυστικό χαμόγελο, όπως το φαντάζεσαι. Χρειάζεται
βέβαια να περιμένεις 2-3 ημέρες για να δεις τη διαφορά, καθώς δε φαίνεται αμέσως το αποτέλεσμα.

3. Αναίμακτη διαμόρφωση περιγράμματος προσώπου

Και εδώ είναι που το Botox εφαρμοζόμενο σωστά βελτιώνει τις γραμμές του προσώπου. Δεν σου αρέσει το σχήμα του προσώπου σου, θέλεις ένα λεπτότερο και με γωνίες πρόσωπο; Εύκολο, γιατί μάντεψε: έχεις το Botox. Μια θεραπεία εξαιρετικά δημοφιλής στις νεαρές ηλικίες, με πιο στρογγυλά ή τετράγωνα πρόσωπα, το Botox μπορεί να κάνει τα μάγουλα (παρειές) να φαίνονται πιο λεπτά αναδεικνύοντας έτσι τις γωνίες του προσώπου στην περιοχή των ζυγωματικών και της κάτω γνάθου. Επίσης, αν η ρινοπλαστική σε τρομάζει το Botox μπορεί να κάνει μικρές αλλαγές και στην εικόνα της μύτης. Συγκεκριμένα, επιτυγχάνει ένα διακριτικό σήκωμα της κορυφής με αποτέλεσμα η μύτη να φαίνεται λιγότερο γαμψή κατά το χαμόγελο. Πολλοί
άνδρες πάλι το επιλέγουν για να διορθώσουν ασυμμετρίες στη γνάθο αποκτώντας ένα πιο ελκυστικό πηγούνι. Τα καλά νέα λοιπόν είναι πως το Botox συνολικά μπορεί να επέμβει ανώδυνα, αναίμακτα και χωρίς παρενέργειες σε όσα σημεία επιθυμείς να αλλάξεις χωρίς νυστέρι ή χειρουργείο.

Μάθε περισσότερα για τη θεραπεία Botox εδώ.

2+1 θεραπείες που δε γνώριζες για το Botox

Ευχαριστούμε την Δρ Μαργαρίτα Η. Μουστάκη MD MSc PhD,
Πλαστικό Χειρουργό με εξειδίκευση στην αισθητική χειρουργική.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ