Follow us

Ευαισθητοποιημένο και εύθραυστο δέρμα | Όσα πρέπει να ξέρεις για να απαλλαγείς από τα δυσάρεστα συμπτώματα

Plus, μια σημαντική θεραπεία επανόρθωσης και ενίσχυσης του δέρματος από την Uriage.

skin iStock

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ για το τι συντελεί στην πρόκληση ενός ευαισθητοποιημένου δέρματος; Ποιοι ακριβώς παράγοντες συμβάλλουν ώστε η επιδερμίδα σου, σε όποιον τύπο κι αν ανήκει, να γίνεται εύθραυστη με το πέρασμα του χρόνου και να εμφανίζει διάφορες ατέλειες;

Η πληθώρα εξωτερικών ζημιoγόνων επιθέσεων στην καθημερινότητά μας, όπως η ρύπανση, η έκθεση στον ήλιο, ο καπνός του τσιγάρου, λεπτά σωματίδια, άγχος προκαλούν την ευθραυστότητα στο δέρμα. Πώς; Με τις ουσίες που ονομάζουμε ξενοβιωτικά, ένζυμα δηλαδή που δεν παράγονται φυσικά από το ανθρώπινο σώμα, και που μπορούν να προκαλέσουν φλεγμονώδη αντίδραση. Το αποτέλεσμα; Η ικανότητά του να είναι τόσο διαπερατό όσο και αδιαπέραστο διαταράσσεται, παράγοντας φανερά εξωτερικά σημάδια.

Πώς δημιουργούνται η θαμπή όψη, οι λεπτές γραμμές και το ελαφρύ κοκκίνισμα;

Η ρύπανση και τα ξενοβιοτικά προκαλούν ενεργοποίηση μηχανισμών που οδηγούν στην εμφάνιση συμπτωμάτων και σημαδιών στο πρόσωπο. Ξεκινά με φυσικά συμπτώματα όπως αίσθηση δυσφορίας, σφίξιμο ή αίσθηση καύσου σε καθημερινή βάση. Οι ορατές πτυχές αυτών των διαταραχών εμφανίζονται ως: θαμπή όψη, σημάδια κούρασης, λεπτές γραμμές, ατέλειες και ελαφρύ κοκκίνισμα. Με αυτό τον τρόπο το δέρμα εφιστά την προσοχή σε αυτή την ευθραυστότητα και σηματοδοτεί την ανάγκη του για ανακούφιση.

Τι συμβαίνει με την απορρύθμιση του μικροβιώματος του δέρματος;

Το μικροβίωμα του δέρματος ή δερματική χλωρίδα έχει μία πολύ σημαντική λειτουργία φραγής που προστατεύει από την εξάπλωση ορισμένων παθογόνων, γνωστών ως "κακά βακτήρια". Η ποικιλομορφία του είναι απαραίτητη και μοναδική για κάθε άτομο. Αλλά όταν διαταράσσεται η ισορροπία του από μια κακή διατροφή και υγιεινή ή εξωτερικές επιθέσεις, όπως η ρύπανση, η χρήση προστατευτικής μάσκας, ή οι κλιματικές αλλαγές, το μικροβίωμα καταλήγει να μεταβάλλεται. Η λειτουργία φραγμού μειώνεται δραστικά, με τα συμπτώματα τότε να ποικίλλουν: συχνά κανείς νιώθει μια θαμπή και ακανόνιστη όψη ερυθρότητας, αίσθηση δυσφορίας και πρόωρη εμφάνιση ρυτίδων.

Εύθραστο δέρμα, με τροποποιημένο το μικροβίωμα και κατεστραμμένο φραγμό, είναι το πιο κοινό δερματικό πρόβλημα των καιρών μας αλλά και το πιο καθολικό.

Εάν νιώθεις το δέρμα σου εύθραυστο και αναρωτιέσαι πώς μπορείς να το επαναφέρεις στην υγιή του κατάσταση, έχουμε τη λύση. Ανεξάρτητα από τον τύπο του, η ενυδάτωση δεν είναι επαρκής: χρειάζεται επιπλέον επανόρθωση και εξισορρόπηση. Με αυτό τον τρόπο, θα ανακτήσει τη λάμψη του και θα αποκτήσει υγιή όψη. Τα δερματολογικά εργαστήρια Uriage, ως ειδικοί στην επιδερμίδα, έχουν κάνει τον επιδερμικό φραγμό προτεραιότητά τους με εξειδίκευση που γεννήθηκε από το ιαματικό νερό. Η επανορθωτική σειρά Bariederm-Cica εμπλουτισμένη με ιαματικό νερό Uriage είναι το τέλειο παράδειγμα. Σήμερα, η Uriage, πηγαίνει παρακάτω συμπεριλαμβάνοντας πρεβιοτικά για την διατήρηση και εξισορρόπηση του μικροβιώματος του δέρματος σε καθημερινή βάση με τα νέα προϊόντα περιιποίησης Bariederm-CICA DAILY.

Η τεχνογνωσία της Uriage στην επανόρθωση του δέρματος οδήγησε σε δύο καινοτομίες: έναν ορό και μια κρέμα τζελ που μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως σύστημα ή ξεχωριστά ως θεραπεία για την τόνωση της επιδιόρθωσης του δέρματος και του μηχανισμού του ή ως μακροπρόθεσμη πρόληψη για την ενίσχυση της επιδερμίδας και να την κάνει πιο ανθεκτική σε εξωτερικές επιθέσεις.

1o βήμα: Serum

Tο Bariéderm-Cica DAILY Serum προσφέρει μια φρέσκια και εξαιρετικά ρευστή υφή. Χωρίς άρωμα και μη κολλώδες, διεισδύει αμέσως στο δέρμα, επιτρέποντας καθημερινή χρήση σε ολόκληρο το πρόσωπο. Η υψηλή ανοχή του το κάνει κατάλληλο για όλους τους τύπους δέρματος και παρέχει την απόλυτη άνεση για δέρμα που αισθάνεται σφιχτό και άβολο. H φόρμουλά του αποτελείται από 10,5% Thermal-Biotic σύμπλοκο, συμπεριλαμβανομένου του ιαματικού νερού Uriage και των πρεβιοτικών που εξισορροπούν το επιδερμικό φραγμό. Είναι επίσης εμπλουτισμένο με Centelia Asiatica και υαλουρονικό οξύ υψηλού και χαμηλού μοριακού βάρους για να φτάσει σε όλα τα στρώματα της επιδερμίδας.

Ευαισθητοποιημένο και εύθραυστο δέρμα | Όσα πρέπει να ξέρεις για να απαλλαγείς από τα δυσάρεστα συμπτώματα

2ο βήμα: The daily gel-cream

Όπως και το Serum, το Gel-Cream Bariéderm-CICA είναι εμπλουτισμένο με 10,5% Thermal-Biotic σύμπλοκο, φτιαγμένο από ιαματικό νερό Uriage και πρεβιοτικά, για την καλή λειτουργία των επιδερμικών και μικροβιακών φραγμών. Η ενυδατική και επανορθωτική φόρμουλα έχει τη μορφή κρέμας - gel και είναι τόσο αναζωογονητική όσο και καταπραϋντική. Χωρίς άρωμα, είναι κατάλληλη για όλους τους τύπους δέρματος, ακόμη και για τα πιο ευαίσθητα.

uriage

Τι περιμένεις για να τα δοκιμάσεις; Πίστεψέ μας, η επιδερμίδα σου θα σε ευγνωμονεί.

Μάθε περισσότερα για την ενυδατική κρέμα και το serum εδώ.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ