Follow us

Πώς θα ξυπνάς πιο όμορφη κάθε πρωί

Η σωστή βραδινή φροντίδα του προσώπου είναι το κλειδί για να έχεις τέλειο δέρμα όταν ξυπνάς.

skin iStock

Για να αντικρίζεις κάθε πρωί στον καθρέφτη σου ένα πρόσωπο λαμπερό, αναζωογονημένο και ξεκούραστο, το σίγουρο είναι ότι το προηγούμενο βράδυ θα πρέπει να το έχεις φροντίσει. Ας δούμε τι συμβαίνει στην επιδερμίδα το βράδυ και γιατί χρειάζεται να τη φροντίσουμε τις βραδινές ώρες με την ίδια ευλάβεια που την προσέχουμε τις πρωινές.

Ενώ εσύ κοιμάσαι...

...η επιδερμίδα σου δουλεύει στο φουλ και ενεργοποιείται. Ο ύπνος είναι αναγκαίος και απαραίτητος όχι μόνο γιατί διασφαλίζει ότι ξεκουράζεται τόσο το σώμα όσο και το πνεύμα, αλλά και γιατί κατά τη διάρκειά του, τα κύτταρα της επιδερμίδας είναι σε εγρήγορση και δουλεύουν εντατικά. Όταν κοιμάσαι, ο οργανισμός ενεργοποιεί τα προγράμματα ανάπλασης, διασφαλίζοντας με αυτόν τον τρόπο ότι η επιδερμίδα θα καταφέρει να επιδιορθώσει τις φθορές που έχει υποστεί κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Γιατί όμως τα κύτταρα της επιδερμίδας είναι σε εγρήγορση κατά τη διάρκεια της νύχτας; Η απάντηση έχει να κάνει με την αναδιανομή των ορμονών που ελέγχουν τον μεταβολισμό. Τη νύχτα ο οργανισμός παράγει τη λεγόμενη "ορμόνη του ύπνου", γνωστή και ως μελατονίνη, η οποία χάρη στην αντιοξειδωτική της δράση επανορθώνει τις φθορές. Επιπλέον, όσο το σώμα ξεκουράζεται, η κυκλοφορία του αίματος ενισχύεται, επιτρέποντας έτσι στο αίμα να μεταφέρει περισσότερες θρεπτικές ουσίες και βιταμίνες στην επιδερμίδα.

Γιατί χρειάζεσαι προϊόντα βραδινής φροντίδας

Εφόσον ο οργανισμός σου εξασφαλίζει όλα όσα είπαμε για την επιδερμίδα όταν κοιμόμαστε, γιατί να χρησιμοποιήσουμε έναν ορό ή μια κρέμα το βράδυ; Επειδή κατά τη διάρκεια του ύπνου πραγματοποιούνται και άλλες βιολογικές διαδικασίες, όπως η διαδερμική απώλεια νερού. Για να βοηθήσεις την επιδερμίδα να εργάζεται πυρετωδώς, αλλά και για να αποτρέψεις την απώλεια της υγρασίας, πρέπει να χρησιμοποιείς κάθε βράδυ ένα ορό ή μια κρέμα νύχτας.

Δες και στο madamefigaro.gr τα προϊόντα βραδινής φροντίδας που σου προτείνουμε.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ