Αυτές είναι με διαφορά οι καλύτερες μάσκες προσώπου για ακμή

Για βαθύ καθαρισμό και μείωση της λιπαρότητας.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΙΚΥ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΥ

Σήκωσε το χέρι σου αν η επιδερμίδα έχει γεμίσει σπυράκια τελευταία (και τα δύο χέρια μου είναι σηκωμένα!). Λίγο ο καιρός που αλλάζει, λίγο οι μάσκες προστασίας, λίγο το στρες, ολοένα και περισσότερες γυναίκες εμφανίζουν πλέον σπυράκια στο πρόσωπο, που εκτός από το ότι τις ενοχλούν, χαλούν και τη διάθεσή τους. Για να σε βοηθήσουμε να τα καταπολεμήσεις, συγκεντρώσαμε τις αγαπημένες μας μάσκες προσώπου για ακμή στην παρακάτω λίστα, που εκτός από το ότι θα καθαρίσουν σε βάθος την επιδερμίδα σου, θα μειώσουν σημαντικά τη λιπαρότητα:

5 τρόποι να ξεφορτωθείς -επιτέλους- τα σημάδια από τα σπυράκια

Οι καλύτερες μάσκες προσώπου για ακμή (με διαφορά)

Instant Detox Clay Mask, Caudalie

Αυτή η αποτοξινωτική μάσκα περιέχει ροζ άργιλο και είναι ιδανική για το θαμπό και κουρασμένο δέρμα. Θα τη λατρέψεις γιατί εκτός από το ότι καθαρίζει τους πόρους από τις τοξίνες και τους ρύπους, αναζωογονεί μέσα σε λίγα λεπτά τη θαμπή επιδερμίδα.

Face Mask with Propolis, Apivita (στα φαρμακεία)

Αυτή η μάσκα για βαθύ καθαρισμό περιέχει ένα κοκτέιλ συστατικών που ξέρουμε ότι θα λατρέψεις:Το βάμμα πρόπολης με τις αντισηπτικές και αντιμικροβιακές ιδιότητές του, ο ελίχρυσος και η ιαματική λάσπη Heilmoor εξισορροπούν τη λιπαρότητα της επιδερμίδας και προλαμβάνουν την ακμή. Η πανθενόλη έχει μαλακτική δράση, ενώ το βιολογικό αιθέριο έλαιο Λεμόνι έχει καθαριστικές και αντιβακτηριακές ιδιότητες.

Sleeping Mask Cica, LANEIGE (sephora.gr)

Αν η επιδερμίδα σου παρουσιάζει έντονη ερυθρότητα αυτήν την περίοδο θα λατρέψεις αυτήμ την καταπραϋντική και ενυδατική μάσκα νυχτός με απαλή, ελαφριά κρεμώδη υφή. Ενισχύει τον φραγμό της επιδερμίδας και αποκαθιστά το δέρμα όσο εσύ απολαμβάνεις τον ύπνο σου, χάρη στο «Forest Yeast», ένα ισχυρό συστατικό που είναι γνωστό για τις αναπλαστικές ιδιότητές του.

Clear Improvement Active Charcoal Mask, Origins (sephora.gr)

Μία μάσκα προσώπου με ενεργό άνθρακα είναι must στην περίπτωσή σου. Η συγκεκριμένει λειτουργεί ως "μαγνήτης" που αποβάλλει την περιβαλλοντική ρύπανση και απελευθερώνει τους πόρους της επιδερμίδας, χαρίζοντας στην επιδερμίδα φωτεινότητα και πολύ απαλή αίσθηση.

Clear Skin Rescue Mask, Seventeen

Eμπλουτισμένη με πράσινη άργιλο, tea tree oil, πρόπολη, aloe, kigelia Africana, moringa και εκχύλισμα από πιπέρι τασμανίας, αυτή η μάσκα καθαρίζει, εξισορροπεί και περιορίζει τα μαύρα στίγματα και τα σπυράκια, ενώ παράλληλα ενυδατώνει και καταπολεμά την δυσάρεστη γυαλάδα. 

Peeling Solytion AHA 30% + BHA 2%, The Ordinary (sephora.gr)

Αν έχεις ακνεϊκή και ανθεκτική επιδερμίδα θα λατρέψεις το δημοφιλές κόκκινο peeling της The Ordinary. Τα άλφα-υδροξυοξέα (AHA) απολεπίζουν την επιφάνεια της επιδερμίδας, αποκαθιστώντας τη λάμψη της, ενώ τα βήτα υδροξυοξέα (BHA) αποσυμφορούν τους πόρους, μειώνοντας έτσι τις ατέλειες.

Uluru Purifying Mask, Dr. Roebuck's (sephora.gr)

Κάνε ένα διάλειμμα από την καθημερινή ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σου και περιποιήσου τον εαυτό σου με την καθαριστική δύναμη της μάσκας Uluru. Εμπλουτισμένη με λευκή και κόκκινη αυστραλιανή άργιλο, αυτή η μάσκα πολλαπλών δράσεων συμβάλλει στην αποτοξίνωση της επιδερμίδας και την αποκατάσταση του όγκου της, ελαχιστοποιεί τα σημάδια της γήρανσης και, παράλληλα, μειώνει την εμφάνιση των ατελειών, αφήνοντας την επιδερμίδα καθαρή και χωρίς γυαλάδα.

Umbrian Clay Purifying Mask, Fresh (sephora.gr)

Αυτή η μάσκα καθαρισμού με λευκή άργιλο από την Ιταλία, καθαρίζει απαλά την επιδερμίδα, μειώνει τις μικροατέλειες και αποκαθιστά την ισορροπία της επιδερμίδας χωρίς να την ξηραίνει. Το έλαιο σανταλόξυλου χρησιμοποιείται για τις καταπραϋντικές και στυπτικές του ιδιότητες, ενώ το νερό λεβάντας και το νερό χαμομηλιού καταπραΰνουν και ενυδατώνουν την επιδερμίδα. Στα plus το γεγονός ότι χαρίζει ματ αποτέλεσμα, που είμαστε σίγουρες ότι θα λατρέψεις.